Isnin, 24 September 2018

Lirik Lagu Sarah Suhairi - Nyawa & Raga

Salam.



Tahniah Sarah Suhairi yang baru saja dinobatkan sebagai juara Big Stage musim pertama malam tadi! Pada pendapat aku, keputusan yang tepat apabila meletakkan dia sebagai juara untuk program Big Stage ni. Walaupun dari segi range suara dia ni agak terhad tapi dia ada sesuatu yang segar untuk para peminat industri muzik tempatan. Semoga Sarah Suhairi semakin dikenali selepas kejayaan semalam.

Lagu baru Sarah Suhairi yang berjudul Nyawa & Raga ni mempunyai melodi yang mudah tangkap di telinga dan catchy. Sekali dengar je dah boleh ikut nyanyi sekali. Lirik pun ringkas. Tapi ada juga komen yang cakap lagu ni sama macam lagu G-Dragon yang berjudul Crooked. Tak pasti sama ada betul atau tidak lagu ni sejenis plagiat atau sekadar ambil sampel beberapa bahagian dalam lagu tu. Komposer dan penulis lirik untuk lagu Nyawa & Raga ni adalah Room None dan Iman Imran.


Lirik Lagu Sarah Suhairi - Nyawa & Raga

Aku nyawa engkau raga yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia
Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepada ku

Benar ku sukar ungkapkan kata sayang
Tapi pasti diri mu selalu di hati
Tak sekali diri mu pernah ku lupa
Walaupun sedetik takkan pernah singgah

Wahai teman ku ingin diri mu tahu
Kasih penuh dalam hati hanya untuk kamu
Tiada ego dan rasa pentingkan diri
Iri dan benci tak pernah

Dan kau hadir dalam suka dan duka
Tak pernah kau menjauh dari ku
Andai nanti terpisah dirimu selalu di hati
Tetaplah kau bersinar sahabat

Aku nyawa engkau raga yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia
Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepada ku

Wahai teman aku mahu engkau tahu
Kasih penuh dalam hati buat kamu
Tiada ego dan rasa penting diri
Iri dan benci tak pernah ada
Terima kasih kerana sudi bersahabat
Takkan lupa dan sering ku beringat
Sering kali kita terlepas
Manis suka dan duka
Bahagia bersama

Part rap tu aku tak dapat nak tangkap setiap perkataan. Laju gila Sarah Suhairi rap malam tadi!

Tiada ulasan:

Catat Komen

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com