Jumaat, 27 April 2018

Lirik Lagu Siti Sarah - Semakin

Salam.


Akhirnya Siti Sarah Raissuddin kembali memeriahkan industri muzik dengan lagu baharu yang berjudul Semakin ciptaan Mera Utama. Katanya Mera Utama tu nama pena Shuib? Betul ke? Aku pun tak berapa pasti. Haha! Aku rasa agak lama juga Siti Sarah ni ambil masa untuk release lagu sejak memenangi tempat kedua dalam program Gegar Vaganza musim ketiga pada tahun 2016. Mungkin Siti Sarah baru jumpa lagu yang sesuai dengan citarasa dia kot? Pada pendapat aku, lagu Semakin ni ada vibe lagu lagu balada Agnes Monica atau sekarang dikenali sebagai Agnez Mo. Memang layan habis lagi lagi bila Siti Sarah tarik kat hujung hujung lagu tu.

Lirik Lagu Siti Sarah - Semakin 

Aku tak peduli walau kau sakiti aku
Hati ini takkan rapuh mencintakanmu

Aku tak peduli walaupun berulang kali
Hati ini takkan mungkin membencimu

Sampai saat ini aku tak pernah mengerti
Resah ini selalu saja melekat di hati

Semakin jauh semakin aku rasakan
Betapa dekatnya dirimu di hatiku
Semakin benci semakin aku tak mampu
Hatiku tetap berkata mencintaimu

Ku cuba fahami mengapa harus begini
Cinta ini takkan mungkin dipaksakan

Dah dengar belum? Haaa... Korang dah boleh dengar lagu ni kat platform platform digital seperti Spotify, Apple Music dan JOOX.

19 ulasan:

  1. *kisah tu actually resah... Btw, tq berkongsi lirik. Btw, lagu ni akan masuk AJL33. Confirm!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa NamaOgos 02, 2018

      sama sama komen
      lah sesukahati awak pun. Saya Siti sarah

      Padam
  2. Tanpa NamaMei 29, 2018

    Sedap gilerr.ost drama Dekat kan Jarak Cinta kita.kalau x silap lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa NamaJun 23, 2018

      Halalkan hati yang ku curi

      Padam
    2. Tanpa NamaOgos 27, 2018

      Ha boleh lh

      Padam
  3. Betul weh first dengar mmg ada pattern lagu agnez mo!

    BalasPadam
  4. Saya suka lagu ni dan siti sarah!

    BalasPadam
  5. 😍😍😍😍😍

    BalasPadam
  6. Tapi kisah tu tersalah kot...resah liriknya...maaf kalau sy salah

    BalasPadam
  7. Best sgatt lgu nihh..

    BalasPadam
  8. Tanpa NamaJulai 28, 2018

    Lirik pendek..Melodi Ulang²..mujur vocal mantap byk buat improvisasi.. Congrats siti sarah.. Hehe

    BalasPadam
  9. macam lagu agnez mo la πŸ˜‹

    BalasPadam
  10. Semakin jauh.. .Semakin aku rasakan ...

    BalasPadam
  11. I m really love this songπŸ’‹πŸ’•sebelum ni I tak suka sangat lagu jiwang nie..but i dunno tetiba ja Lagu Siti Sarah menarik perhatian I..paling best part last lagu niee..weyy tarikk habis weyy

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com