Jumaat, 27 April 2018

Lirik Lagu Siti Sarah - Semakin

Salam.


Akhirnya Siti Sarah Raissuddin kembali memeriahkan industri muzik dengan lagu baharu yang berjudul Semakin ciptaan Mera Utama. Katanya Mera Utama tu nama pena Shuib? Betul ke? Aku pun tak berapa pasti. Haha! Aku rasa agak lama juga Siti Sarah ni ambil masa untuk release lagu sejak memenangi tempat kedua dalam program Gegar Vaganza musim ketiga pada tahun 2016. Mungkin Siti Sarah baru jumpa lagu yang sesuai dengan citarasa dia kot? Pada pendapat aku, lagu Semakin ni ada vibe lagu lagu balada Agnes Monica atau sekarang dikenali sebagai Agnez Mo. Memang layan habis lagi lagi bila Siti Sarah tarik kat hujung hujung lagu tu.

Lirik Lagu Siti Sarah - Semakin 

Aku tak peduli walau kau sakiti aku
Hati ini takkan rapuh mencintakanmu

Aku tak peduli walaupun berulang kali
Hati ini takkan mungkin membencimu

Sampai saat ini aku tak pernah mengerti
Resah ini selalu saja melekat di hati

Semakin jauh semakin aku rasakan
Betapa dekatnya dirimu di hatiku
Semakin benci semakin aku tak mampu
Hatiku tetap berkata mencintaimu

Ku cuba fahami mengapa harus begini
Cinta ini takkan mungkin dipaksakan

Dah dengar belum? Haaa... Korang dah boleh dengar lagu ni kat platform platform digital seperti Spotify, Apple Music dan JOOX.

Rabu, 18 April 2018

Pencarian Wanita Melayu (Ikon Wanita) Bermula Sekarang!

Salam.


Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018) kembali buat tahun kelima untuk membuka peluang kepada semua gadis Melayu kat luar sana tu bagi merebut peluang bergelar Ikon Wanita 2018. Istimewanya kali ni pihak penganjur Plaza Shah Alam membuka peluang kepada semua gadis tanpa mengira saiz dan berat badan. Untung kan?

Barisan pemenang PWM yang lepas. Dari kiri: Ashira Kaseh (2014), Hazwani Zaini (2015), Ayu Harris (2016) dan Nurul Ain (2017).

Sesi uji bakat PWM2018 telah diadakan pada 7 April 2018 (Sabtu) bertempat di Plaza Shah Alam bermula jam 11 pagi bagi sesi pertama dan jam 2 petang bagi sesi kedua. Peserta dinilai daripada sudut personaliti, kemahiran berkomunikasi dan bakat yang ingin ditonjolkan. Beberapa soalan diajukan oleh juri bagi melihat keupayaan serta kebolehan para peserta dalam menjawab soalan secara spontan dalam masa yang ditetapkan. Nervous ke tidak tu?






Setelah menjalani sesi uji bakat, seramai 30 orang peserta telah dipilih oleh juri untuk meneruskan perjalanan dalam merebut peluang bergelar Ikon Wanita 2018. Tahniah kepada 30 orang peserta yang berjaya mara ke peringkat separuh akhir PWM2018! Haaa... Mari kita tengok sikit calon-calon menantu ehhh calon-calon juara PWM2018 kat bawah ni.


Penaja utama PWM2018 ni bukan calang calang jenama ya! Haaa... Habib Jewels sekali lagi menjadi penaja utama PWM2018 kali ni bersama Ice-Watch. Penaja-penaja yang lain adalah Elianto Makeup, Arco.my, D'Qapas, Original Classic (OC), NRCosmetics (NRC), Shaiful Azley Affaley dan Ani Catering & Wedding Planner.

Puan Azura Mokhtar bersama General Manager Ice-Watch, Encik Rizwan.

Tentatif Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018)

5 April 2018 (Khamis)
Press Conference PWM2018

7 April 2018 (Sabtu)
Sesi Uji Bakat PWM2018

21 April 2018 (Sabtu)
Semi-final PWM2018

22 April 2018 (Ahad)
Mentoring session
  • Rock climbing
  • Kelas etika
  • Perundingan imej & sesi fitting acara final
  • Sesi fotografi finalis PWM2018

23 April 2018 (Isnin)
Kelas Solekan bersama ELIANTO
Lokasi: Elianto, Mid Valley

25 April 2018 (Rabu)
Lawatan ke ibu pejabat Habib Jewels

26 April 2018 (Khamis)
Pertandingan Memasak Bersama Chef Liza
Lokasi: Plaza Shah Alam

28 April 2018 (Sabtu)
Acara Kemuncak Akhir PWM2018
Lokasi: Plaza Shah Alam
Masa: 2 hingga 5 petang 


Bagi menyuntik kelainan, PWM2018 memperkenalkan pengacara lelaki bagi acara separuh akhir dan acara kemuncak akhir PWM2018. Jadi, Karl Shafek telah diberikan mandat dan kepercayaan sebagai pengacara. Ismail Izzani pula akan membuat persembahan di acara kemuncak akhir PWM2018 yang bakal berlangsung pada 28 April ini. Untuk mengikuti perkembangan PWM2018 dengan lebih dekat, korang boleh follow laman rasmi seperti di bawah:


Semoga berjaya!

Selasa, 10 April 2018

Minyak Wangi De Essence Tahan 24 Jam (Jaminan Pulangan Wang)

Salam.


Aku ni jenis tak particular sangat dalam bab minyak wangi ni. Aku kalau pakai minyak wangi takde brand yang tertentu atau bau yang spesifik pun. Jadi hari tu aku ada cuba minyak wangi De Essence ni. Tak sangka aku puas hati dengan minyak wangi dia! Sembur sikit je tapi bau dia punya lah tahan lama dari aku masuk kerja sampai aku balik kerja. Aku ada pakai minyak wangi yang lain tapi bila dah masuk tengahari dia dah tak bau sangat. Mungkin sebab aku pakai minyak wangi jenis eau de toilette kot? Haha! Nak buat macam mana, harga eau de toilette lagi murah dari eau de parfum. Layak lah kan?

Minyak Wangi De Essence (Inspired Perfume)

Apa yang korang perlu tahu mengenai minyak wangi ini? Haaa... Aku dah senaraikan lima perkara yang penting tentang minyak wangi De Essence ni.
  1. Kandungan pati (essence) yang sangat tinggi sehingga 60%
  2. Pati diimport dari France
  3. Tahan lama (lebih 24 jam)
  4. Mesra solat
  5. Money back guarantee


Walaupun minyak wangi De Essence ni baru je berada di pasaran, minyak wangi yang dilancarkan pada bulan Januari 2018 ini khabarnya telah terjual lebih 10,000 botol setakat bulan Mac 2018. Pehhh... Banyak tu dah terjual! Siap ada jaminan pulangan wang tu! Kalau minyak wangi De Essence ni tak tahan 24 jam, wang korang akan dikembalikan. Nampak tak betapa bau minyak wangi ni dijamin tahan lama sehingga 24 jam.


Harga

Harga minyak wangi De Essence ni tak murah tak mahal. harga dia adalah RM95 sebotol untuk 35mL. Ya. Walaupun harga dia dikatakan agak mahal tapi berbaloi dengan baunya yang tahan lama sehingga 24 jam.

Cara Pembelian

Pembelian boleh dibuat menerusi facebook page rasmi ataupun melalui whatsapp. Butiran adalah seperti di bawah.

Facebook Page Perfume by MD: https://www.facebook.com/PerfumeByMD/
Whatsapp: 011-6136-9227


Selain itu, minyak wangi De Essence juga membuka peluang kepada mereka yang berminat untuk menjadi agen dengan margin keuntungan yang tinggi. Tapi terhad! Haaa... Apa tunggu lagi? Rebut peluang ni sebelum terlambat!

Selasa, 3 April 2018

Lirik Lagu Siti Nordiana - Hatiku Milikmu

Salam.


Selepas kejayaan lagu Terus Mencintai, Siti Nordiana kembali dengan single terbaharu, iaitu, lagu Hatiku Milikmu. Lagu ni baru je release semalam. Pertama kali aku dengar lagu Hatiku Milikmu ni, aku tak berapa nak tangkap dengan melodi dan lirik dia. Tapi lepas kali kedua kali ketiga, aku dah mula jatuh cinta dengan lagu ni. Vokal Siti Nordiana pun nampak lebih matang dari segi penyampaian. Aku terdengar Siti Nordiana main dengan vokal seperti teknik whispering kat beberapa part kat verse pertama dan verse kedua dan teknik soprano kat penghujung lagu. Serius sedap! Semoga lagu Hatiku Milikmu ni dapat mengulangi kejayaan lagu Terus Mencintai. 

Lirik Lagu Siti Nordiana - Hatiku Milikmu

Aku telah merasakan
Pahitnya kau tinggalkan
Pernahkah di hatimu mencintaiku
Takkan pernah habis kasih ku padamu
Selama jiwa ku masih untukmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah ku cuba dan ku rasakan
Tapi ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun disini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan
Hatimu untukku
Hatiku milikmu


Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com