Sabtu, 31 Mac 2018

Sertai Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018) Plaza Shah Alam

Salam.


Pencarian Ikon Wanita Melayu kini kembali! Haaa... Ni dah masuk tahun kelima penganjuran Pencarian Wanita Melayu atau lebih sinonim dengan akronim PWM ni. Jadi apa yang menariknya tahun ni? Pada tahun ini, pihak penganjur telah membuka peluang kepada semua gadis Melayu kat luar sana tu tanpa mengira saiz atau bentuk tubuh badan untuk mencuba nasib di pentas Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018). Maksudnya tak kisah lah kurus ke, gemuk ke, tak berapa kurus ke, tak berapa gemuk ke, feeling model ke, feeling ahli gusti ke, semua boleh masuk PWM2018 ni! Serius ni aku tak tipu. Tahniah Plaza Shah Alam!


Berminat? Haaa... Tengok butiran mengenai uji bakat yang akan dijalankan kat bawah ni.

Sesi Uji Bakat Pencarian Wanita Melayu 2018
Tarikh: 31 Mac 2018
Tempat: Plaza Shah Alam
Masa: 11 pagi (sesi pertama) dan 2 petang (sesi kedua)

Setiap peserta akan dinilai daripada sudut personaliti, kemahiran berkomunikasi dan bakat yang ingin ditonjolkan.

“Malay Girls Rule Too!”

Seiring dengan kempen global woman empowerment, pihak Plaza Shah Alam mengambil peluang dengan menjadikan tagline “Malay girls rule too!” sebagai tagline rasmi yang akan digunakan sepanjang tempoh penganjuran Pencarian Wanita Melayu tahun ini.



Mentoring Session

Ini julung julung kalinya sesi mentoring akan diadakan buat 12 finalis yang akan terpilih. Empat mentor yang terpilih adalah pemenang Pencarian Wanita Melayu yang terdahulu, iaitu, Ashira Kaseh (2014), Ayu Harris (2015), Hazwani Zaini (2016) dan Nurul Ain (2017).

Setiap mentor akan ditugaskan untuk mengendalikan 3 finalis bagi membentuk personaliti, keyakinan serta imej sebagai wanita Melayu. Kelas solekan, etika, pertandingan memasak dan aktiviti luar sebagai riadah telah disusun sepanjang tempoh seminggu sebelum mereka melangkah ke peringkat akhir PWM2018.

Habib Jewels Penaja Utama PWM2018

Habib Jewels menjadi penaja utama program Pencarian Wanita Melayu 2018 kali ini sama seperti tahun sebelumnya. Antara penaja lain yang turut memberi sokongan terhadap penganjuran PWM2018 ialah Ice-Watch, Elianto, ARCO.MY dan D’Qapas.


Kat bawah ni adalah merupakan acara yang telah disusun untuk acara PWM2018.

31 Mac 2018
Sesi uji bakat di ruang legar Plaza Shah Alam

5 April 2018
Press conference PWM2018

21 April 2018
Peringkat separuh akhir PWM2018

22 April 2018
Mentoring Session
  • Rock climbing
  • Kelas etika
  • Perundingan imej & fitting session bagi peringkat akhir

23 April 2018
Kelas dan demo solekan bersama ELIANTO
Lokasi: Elianto HQ, Mid Valley

25 April 2018
Lawatan ke HQ Habib Jewels selaku penaja utama PWM2018

26 April 2018
Pertandingan memasak
Lokasi: Plaza Shah Alam

28 April 2018
Acara Kemuncak Pencarian Wanita Melayu 2018
Lokasi: Plaza Shah Alam
Masa: 2 hingga 5 petang 

Pencarian Wanita Melayu - Plaza Shah Alam

Tujuan Pencarian Wanita Melayu ini diadakan adalah bagi mencari gadis Melayu yang masih mengamalkan gaya hidup Melayu dalam dunia serba moden pada hari ini. Mula dianjurkan pada tahun 2014, pemenang utama akan menerima gelaran Ikon Wanita yang melengkapi ciri-ciri seperti personaliti menarik, beretika dan memiliki pemikiran yang seiring dengan kemajuan dunia moden pada hari ini.

Sepanjang penganjuran acara ini, empat Ikon Wanita telah diangkat, iaitu, Ashira Kaseh, Ayu Harris, Hazwani Zaini dan Nurul Ain Basiron.


Plaza Shah Alam

Berada di tengah bandar Shah Alam, Plaza Shah Alam yang terletak di Seksyen 9 ni telah lebih sepuluh tahun menawarkan keperluan gaya hidup seharian. Bukan setakat tu je, kat Plaza Shah Alam yang dimiliki syarikat Evergreen Venues Sdn Bhd ni turut dihuni badan kerajaan seperti Jabatan Pendaftaran Negara, FAMA dan lain-lain.

Untuk syarat penyertaan, korang boleh baca kat laman rasmi Plaza Shah Alam seperti di bawah:

Laman Web: http://www.plazashahalam.com/contests/borang-penyertaan-pencarian-wanita-melayu-2018

Facebook: https://www.facebook.com/PLAZA.SHAH.ALAM/

Instagram: https://www.instagram.com/plazashahalam/

Semoga berjaya!

Tiada ulasan:

Catat Komen

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com