Rabu, 31 Januari 2018

Kurta Moden Lelaki 2018 - Denim & Teluk Belanga

Salam.


Masih ingat lagi Cirgaro Apparel? Kalau korang google kurta lelaki atau kurta moden, mesti korang akan jumpa Cirgaro Apparel kat page pertama. Sememangnya nama yang tidak asing lagi dalam penghasilan kurta ini. Kali ini Cirgaro Apparel tampil memperkenalkan Kurta Denim Versi 2 dan Kurta Teluk Belanga Versi 2 bagi tahun 2018.

Kurta Denim Versi 2


Apa yang menariknya Kurta Denim Versi 2 ni? Haaa.... Kurta Denim Versi 2 ni boleh digayakan seperti kemeja yang menjadikannya lebih bersifat global dan universal. Cirgaro Apparel sangat menitik beratkan fesyen dan gaya dalam penghasilan kurta. Tak percaya? Boleh tengok koleksi kurta Cirgaro Apparel kat laman web dia cuba klik kat SINI.

Ciri-ciri kurta dari Cirgaro Apparel:
  • Mudah dipakai tanpa perlu bantuan orang lain.
  • Tiada aksesori tambahan seperti butang baju melayu yang kerap hilang.
  • Boleh dipadankan dengan seluar lain seperti seluar jeans, slack mahupun jogger pants. Tak perlu sedondon!
  • Sesuai digayakan di mana-mana majlis.
  • Senang dijaga dan tahan lasak.


Kurta Denim Versi 2 atau Kurta Denim 2018 ini menggunakan fabrik denim yang diimport khas dari luar negara. Kelas ke tidak? Tapi jangan risau, korang tak perlu tanggung kos penerbangan fabrik dia. Tak lawak kan.

Kelebihan fabrik denim yang digunakan:
  • Pre-Wash Fabric - tidak lunter selepas dibasuh
  • High Rich Cotton Content - mempunyai kandungan cotton (kapas) melebihi 83%, melebihi kandungan polyester
  • Special Soft Feel - selesa, tidak gatal dan tidak mudah berbulu
  • Highly Breathable - tidak tebal
  • 6 Denim Major Colours - warna yang menarik dan cantik

Ciri-ciri Kurta Denim 2018:
  • Mandarin collar style
  • Clip on button
  • Reverse fabric style pada bahagian dalam kolar
  • Butang baju moden bentuk empat segi mengikut warna fabrik
  • Pattern Mandarin collar style yang moden dan minimalis
  • Clip button pada bahagian kolar untuk mudah pakai
  • 2 poket tepi yang tersembunyi
  • Bar tack stitching, double stitching dan close stitching untuk kualiti jahitan bertaraf antarabangsa



6 warna Kurta Denim 2018:
  • Estoril Blue
  • Yale Blue
  • Deep Sea Blue
  • Sky High Blue
  • Pitch Black
  • Steel Blue

Apa macam? Terliur ke tidak tengok kurta kat atas ini? Haaa... Untuk makluman korang, saiz Kemeja Denim 2018 ini bermula dari S hingga XXXL dengan potongan regular fit dan lengan pendek agar nampak lebih kasual dan aktif. Menjamin keselesaan ketiak yang senang berpeluh. Angin yang sentiasa keluar masuk memudahkan proses pengeringan. Boleh?

Kurta Teluk Belanga Versi 2


Selain daripada Kurta Denim 2018, Cirgaro Apparel juga melancarkan Kurta Teluk Belanga Versi 2. Menggunakan fabrik berkualiti tinggi iaitu fabrik hybrita cotton, kurta kali ini lebih mudah digosok (iron) dan tidak mudah renyuk. Lepas ni dah boleh jual iron kat jiran sebelah.

10 warna Kurta Teluk Belanga 2018:
  • Space Black
  • Dark Blue
  • Royal Blue
  • Dusty Pink
  • Hot Maroon
  • Soft Brown
  • Mangosteen Purple
  • Executive Grey
  • Emerald Green
  • Mint Green


Penambahan butang tembaga (anti karat) pada bahagian kolar menjadikan Kurta Teluk Belanga 2018 tampak lebih mewah. Selain itu, jahitan kurta ini kemas seperti biasa dan teliti. Masih berkonsepkan minimalis, kurta ini diperincikan lagi dengan sedikit touch of piping berlainan warna supaya tidak terlalu plain dan boring. Sama seperti Kurta Denim 2018, kurta ini juga mempunyai saiz bermula dari S hingga XXXL tapi dengan potongan slim fit. 

Bila masa yang sesuai untuk pakai Kurta Teluk Belanga 2018 ini? Bila bila masa! Haaa... Cakap je bila nak pakai, kenduri kahwin ke, kenduri akikah ke, majlis pertunangan ke, majlis doa selamat ke, solat Jumaat ke, semua boleh.



Kurta Teluk Belanga 2018 ini menyajikan 10 pilihan warna yang menarik selain design istimewa yang menggabungkan unsur tradisional dan moden. Pilih jangan tak pilih! Dah boleh start pening kepala fikir raya tahun ini warna apa.



Jangan risau kepada pasangan kat luar sana tu kerana Cirgaro Apparel sengaja menghasilkan baju sedondon Kurta Teluk Belanga dan Baju Kurung Moden Iris. Dah mudah korang nak tampil bergaya sedondon terutamanya buat mereka yang dah berumah tangga. Setuju ke tidak? Kena setuju! Haha!


Nak tips untuk mencari baju couple set yang sedondon? Boleh klik kat SINI.

Jadi kepada korang yang berminat dengan Kurta Denim 2018 ataupun Kurta Teluk Belanga 2018, korang boleh beli secara online kat laman web rasmi Cirgaro Apparel. Jangan risau, semua ready stock. Jadual ukuran kurta bagi setiap saiz juga disediakan.

Laman Web Rasmi Cirgaro Apparelhttps://cirgaro.com/

Tak suka beli online? Nak cuba dulu? Haaa... Singgah butik Cirgaro Apparel di Plaza Shah Alam, Seksyen 9, Shah Alam dibuka setiap hari bermula jam 10 pagi hingga 10 malam. Cepat cepat jangan lambat lambat!

2 ulasan:

  1. menarik. tak mcm kurta lain yang lebih kepada pakistan india. saya pelanggan tetap mereka. kualiti terbaik sepanjang masa.

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com