Rabu, 17 Oktober 2018

Seram & Takut Di Nights of Fright 6, Sunway Lagoon Malaysia?

Salam.


Tak tahu nak buat apa hujung minggu ni? Mari sini aku nak cadangkan satu aktiviti bagi mengisi hujung minggu kau orang lagi lagi dalam bulan Oktober ni. Aktiviti ni santai je. Sejenis aktiviti jalan jalan cari hantu. Boleh? Yes! Aku cadangkan kau orang pergi mana mana tanah perkuburan yang berdekatan dan tunggu sampai hantu hantu muncul. Haha! Tak lah. Aku cadangkan kau orang pergi Nights of Fright 6 kat Sunway Lagoon Malaysia yang dibuka setiap hujung minggu sepanjang bulan Oktober ni.

Hari: Jumaat hingga Ahad
Tarikh: 28 September 2018 hingga 31 Oktober 2018
Masa: 7.30 malam hingga 11.30 malam


Katanya tahun ni lebih menakutkan! Betul ke? Nights of Fright 6 ada menyediakan 8 jenis rumah hantu yang menjanjikan pengalaman menarik dan menyeramkan sepanjang kau orang berada di situ. Tapi hari tu aku tak sempat nak masuk semua rumah sebab ramai gila orang! Aku hanya sempat masuk Wendigo, Slaughterhouse 13, Ghost Face dan Scary Tales Theater. Jadi aku harap kau orang boleh susun awal awal rumah hantu mana nak masuk dulu supaya tak kempunan ikan tembakul di kemudian hari.


Senarai Rumah Hantu Nights of Fright 6

Wendigo


Phobia


Slaughterhouse 13


Ghost Face


Scary Tales Theater


Zombie Zoo


Ghostbusters


Horrorwood Studios


Harga Tiket Nights of Fright 6

Normal Rate: RM69
Express Combo: RM114 

Kalau nak harga tiket yang lebih murah, ada harga promosi untuk pengguna dan pelanggan Maybank, AEON, UOB, Hong Leong Bank, Celcom dan Digi. Kau orang boleh rujuk laman web Sunway Lagoon untuk maklumat lanjut. Jadi apa tunggu lagi? Jangan lupa uji keberanian kau orang hanya di Nights of Fright 6! Dibawakan khas oleh Sunway Lagoon Malaysia.

Selasa, 16 Oktober 2018

Aktiviti Sihat Lari 5 Kilometer Sempena Hari Sukan Negara 2018

Salam.


Alhamdulillah. Pada hari Sabtu yang lepas, aku telah berjaya melengkapkan larian 5 kilometer anjuran Proton HSN21KM bersempena dengan sambutan Hari Sukan Negara 2018. Dah lama sebenarnya aku tak join event running ni. Mungkin sebab tu badan aku seperti kembang semacam je. Haha!



Dah 2 tahun dah event HSN21KM ni buat kat Dataran Merdeka. Dan dah 2 tahun juga aku join event HSN21KM ni. Tapi tahun ni tukar tempat pula dah. Tahun ni dia buat di Stadium Nasional Bukit Jalil. Jadi kita orang naik tren je pergi sana.

Trek larian 5 kilometer kali ini bermula di stadium dan kemudian patah balik di Calvary Convention Centre sebelum ke garisan penamat. Pada pendapat aku, trek dia agak mudah. Tapi ada juga beberapa bahagian yang mendaki. Cuma tak terlalu mencabar. Haha! Berlagak nampak? Aku ambil masa lebih kurang 30 minit untuk menamatkan larian tu. Not bad lah untuk aku yang jarang join event running macam ni.




Jumpa lagi tahun depan!

Isnin, 1 Oktober 2018

Lirik Lagu Isma Sane - Derita

Salam.


Aku tak kenal siapa Isma Sane ni. Tapi aku tahu yang lagu Derita ni popular dalam kalangan netizen. Sana sini orang nyanyi dan cover lagu tu. Apa yang sedap sangat dengan lagu Derita ni? Haaa... Korus lagu ni relatable dengan mereka yang pernah bercinta dan disakiti. Bait bait lirik yang direct dan mudah difahami menambahkan lagi rasa pedih tu. Jangan tak tahu yang lagu ni ciptaan sepenuhnya oleh Isma Sane sendiri.

Lirik Lagu Isma Sane - Derita

Ku sangkakan kau permata
Tapi hanyalah di mata
Bagai duri yang melukai
Diri ini

Sejujurnya ku tiada
Teman lain di hati ku
Kau berubah tanpa ku rela
Mengapa ini terjadi

Kau katakan sayang tapi ku terluka
Ego mu menggunung
Kau tak pernah mengalah
Padahal diri mu punca semuanya

Bagaimana lagi harus ku terima
Jika kau begini
Yang selalu menyakiti ku
Walaupun bersama kau selit derita

Video muzik lagu ni baru je dilancarkan pada dua hari yang lepas. Sedih tengok video muzik dia. Jangan lupa sediakan tisu sehelai dua mana tahu teresak esak lepas tengok video muzik ni. Haha!

Lirik Lagu Safiey Illias - Syinta Gila

Salam.


Wah! Sekarang giliran Safiey Illias pula tampil dengan single pertama yang berjudul Syinta Gila. Lagu baru ni masih belum release sepenuhnya. Cuma dia dah tunjuk teaser sikit kat youtube dia. Tapi tak sampai 30 saat pun. Tapi sekali dengar terus dah boleh tangkap! Lagu yang catchy dan mudah melekat di telinga.

Lirik Lagu Safiey Illias - Syinta Gila

Banyak orang suka padaku
Banyak pula yang benci diriku
Ku tak peduli inilah diriku
Yang cantik yang manja yang paling juara

Aku hanya seorang wanita
Ingin juga ingin dimanja
Ku tak peduli orang bercerita
Aku memang yang paling jelita

Kau bilang aku memang cantik
Ku tahu diri ku paling menarik
Tak henti henti mata mu melirik
Syinta syinta syinta syinta gila

Kau akui ku memang cantik
Kau cuba buat hati ku terusik
Buktikanlah diri mu yang terbaik
Syinta syinta syinta syinta syinta gila

Syinta gila... Kau syantik...
Kau syinta... Syinta gila...

Sama sama kita nantikan macam mana lagu ni bila dah release nanti.

Gegar Vaganza 2018 - Kedudukan, Markah & Lagu Konsert Mingguan Musim Ke-5

Salam.


Kedudukan dan Senarai Markah Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Pertama
  1. Amelina - 73.8%
  2. Zamani Slam - 72.3%
  3. Shafie RIO - 64.0%
  4. Maya - 63.0%
  5. Dia Fadila - 58.9%
  6. Forteen - 55.6%
  7. Hetty Sarlene - 54.5%
  8. Farawahida - 53.3%
  9. Safura - 53.1%
  10. Noryn Aziz - 51.9%
  11. Billy Zulkarnain - 49.0%
  12. Elite - 46.7%

Senarai Lagu Tugasan Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Kedua

Tema: Dalam Diam Aku Mencintaimu
  1. Amelina - Kembali Terjalin (Slam)
  2. Zamani Slam - Andai (Dia Fadila)
  3. Shafie RIO - Via (Phyne Ballerz)
  4. Maya - Hilangkan Segalanya (Farawahida)
  5. Dia Fadila - Cerita Cinta (Noryn Aziz)
  6. Forteen - Manisnya Senyumanmu (Elite)
  7. Hetty Sarlene - Ah! Rindu Lagi (Amelina)
  8. Farawahida - Rindu Aku Rindu (Hetty Sarlene)
  9. Safura - Diari Biru (Maya)
  10. Noryn Aziz - Trauma (Elite)
  11. Billy Zulkarnain - Mentari Muncul Lagi (Slam)
  12. Elite - Bulan Cinta (Amelina)

Kedudukan dan Senarai Markah Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Kedua
  1. Noryn Aziz - 81.9%
  2. Amelina - 81.6%
  3. Shafie RIO - 81.4%
  4. Hetty Sarlene - 72%
  5. Maya - 69%
  6. Billy Zulkarnain - 67.6%
  7. Dia Fadila - 64.4%
  8. Zamani - 64.2%
  9. Forteen - 61.9%
  10. Farawahida - 56.6%
  11. Elite - 48.5%
  12. Safura - 39.7% (Tersingkir)

Senarai Lagu Tugasan Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Ketiga

Tema: Lain Macam
  1. Noryn Aziz - Kabut Serangkai Mawar (Zaiton Sameon)
  2. Amelina - Segalanya Pasti (Aida Agil)
  3. Shafie RIO - Yang Penting Hepi (Jamal Mirdad)
  4. Hetty Sarlene - Pawana (Search)
  5. Maya - I Have Nothing (Whitney Houston)
  6. Billy Zulkarnain - Mahakarya Cinta (Faizal Tahir)
  7. Dia Fadila - Dondang Dendang (Noraniza Idris)
  8. Zamani - This Love (Maroon 5)
  9. Forteen - Suci Dalam Debu (Iklim)
  10. Farawahida - Lagu Rindu Merindu (Fauziah Idris)
  11. Elite - Ku Bahagia (Melly Goeslow)

Kedudukan dan Senarai Markah Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Ketiga
  1. Amelina - 81.8%
  2. Farawahida - 72.6%
  3. Noryn Aziz - 70.6%
  4. Dia Fadila - 59.2%
  5. Zamani - 59.0%
  6. Hetty Sarlene - 57.0%
  7. Shafie RIO - 54.5%
  8. Maya - 54.0%
  9. Forteen - 53.0%
  10. Billy Zulkarnain - 51.5%
  11. Elite - 49.5% (Tersingkir)

Senarai Lagu Tugasan Peserta Gegar Vaganza Konsert Minggu Keempat

Tema: Gegar Vaganza Gegar Bergabung (GVGB)
  1. Amelina & Sam Innuendo - Tak Pernah Hilang (Amylea & Kaer)
  2. Farawahida & Ezad Lazim - Hati Ini Telah Dilukai (Kris Dayanti & Ajai)
  3. Noryn Aziz & Liza Hanim - Seksis (Anita Sarawak)
  4. Dia Fadila & Rahmat Mega - Tangisan Marhaenis (Dia Fadila & Hattan)
  5. Zamani & Mamat Exists - Ghazal Untuk Rabiah (M Nasir & Jamal Abdillah)
  6. Hetty Sarlene & Zarul Umbrella - Aku Cinta Aku Rindu (Nurul & Ajai)
  7. Shafie RIO & Azharina - Ada Apa Dengan Cinta (Melly Goeslow & Eric)
  8. Maya & Tia Jinbara - Bujang Senang (Wings)
  9. Forteen & Haiza - Seluruh Cinta (Siti Nurhaliza & Cakra Khan)
  10. Billy Zulkarnain & Siti Nordiana - Hanya Memuji (Shanty & Marcell)

Khamis, 27 September 2018

5 Tempat Wajib Makan Di Hat Yai - Trip 3 Hari 2 Malam

Salam.


Selamat dah trip jalan jalan cari makan aku di Hat Yai selama 3 hari 2 malam. Aku pergi dan balik naik bas je. Jimat sikit. Malas nak naik tren sebab nak kena tukar kat Padang Besar. Tapi kekurangan naik bas ni bila ada kesesakan lalu lintas. Haaa... Masa perjalanan yang dijangka 6 jam hingga 8 jam boleh jadi 10 jam hingga 12 jam. Tu lah yang aku hadapi masa balik dari Hat Yai hari tu. Tak pasal pasal aku terlepas nak balik Melaka lepas tu. Haha!

Ramai gila orang Malaysia pergi bercuti ke Hat Yai sekarang ni. Serius aku tak tipu. Dah macam ada perhimpunan rakyat Malaysia kat sana tu. Maklum je lah Hat Yai ni kan tengah viral sekarang ni. Rugi pula tak ambil kesempatan yang ada sebab tak susah pun nak ke Hat Yai ni. Naik kapal terbang boleh, naik tren boleh, naik bas boleh, naik kereta boleh. Ikut suka hati kau orang lah nak naik apa asalkan kau orang bahagia.

Seperti yang semua sedia maklum, Hat Yai ni ada banyak tempat makan yang menarik dan sedap. Memang kita datang Hat Yai untuk makan. Jadi kat sini aku senaraikan 5 tempat wajib makan di Hat Yai. 

#1 Dim Sum Chabura

#2 Kai Tod Decha

#3 Khlong Hae Floating Market

#4 Asean Night Bazaar (Market)

#5 Punthai Coffee, Odean Shopping Mall

Dah alang alang tu, aku nak kongsikan itinerary trip 3 hari 2 malam aku sepanjang aku berada di Hat Yai. Tapi sebenarnya tak sampai 3 hari sebab hari yang ketiga tu aku dah kena berada di stesen bas sebelum tengahari. Pada pendapat aku, trip ke Hat Yai ni tak perlu sampai 3 hari 2 malam pun, 2 hari 1 malam pun dah cukup. Serius.

15 September 2018 Sabtu

Sarapan roti telur
30 baht

Minum kopi di Punthai Coffee
45 baht

Grab ke Airbnb (berhampiran Central Festival)
76 baht / 2 orang

Grab ke Kai Tod Decha
60 baht / 2 orang

Makan tengahari di Kai Tod Decha
235 baht / 2 orang

Grab ke Khlong Hae Floating Market
201 baht / 2 orang

Grab ke Asean Market
245 baht / 6 orang

Jus buah-buahan
30 baht

Minum kopi di Coffee World, Central Festival
59 Baht


16 September 2018 Ahad

Tuktuk ke Chabura Dimsum singgah Kin Exchange
200 baht / 2 orang

Makan tengahari di Chabura Dimsum
285 baht / 2 orang

Tuktuk ke Diana Complex Shopping Mall
60 baht / 2 orang

Minum kopi di Dunkin Donuts
59 baht

Grab ke Odean Shopping Mall
66 baht / 2 orang

Aiskrim kelapa tepi jalan
50 baht

Makan malam maggi tom yam seafood
60 baht

Grab ke Airbnb
70 baht / 2 orang


17 September 2018 Isnin

Grab ke Alisan Coach
80 baht

Sarapan nasi kerabu
60 baht

Minum kopi di Punthai Coffee
45 baht


Gambar gambar selebihnya akan dimuat naik kemudian.

Lirik Lagu Aliff Syukri & Shahida - Agama Kedamaian (Deen Assalam)

Salam.


Alhamdulillah. Sejuk hati dengar Aliff Syukri dan isteri Shahida menghasilkan single baru yang berjudul Agama Kedamaian. Macam pernah dengar kan lagu ni? Haaa... Sebenarnya lagu ni adalah lagu Deen Assalam yang dipopularkan oleh Sabyan Gambus. Jangan tak tahu yang penyanyi asal kepada lagu Deen Assalam ni adalah Sulaiman Al Mughni.

Walaupun suara Aliff Syukri ni tak pernah sedap, tapi aku patut puji dan bagi kredit kerana lagu lagu yang macam ni perlu diketengahkan, bukannya lagu Bobo Di Mana. Betul tak? Tapi aku layan juga lagu Bobo Di Mana tu sebab catchy dan mesra telinga. Cuma suara penyanyi penyanyi dia je lah aku tak berapa nak boleh hadam. Suara masing masing memang sengaja nak mengundang petir dan halilintar ke macam mana? Haha!

Lirik Lagu Aliff Syukri & Shahida - Agama Kedamaian

Killa hadzil ard mataqfii masahah
Lu na'i syibla samahah
Winta'ayasna bihub
Lau tadiqil ardi naskan kalli galb

Abtahiyyah wabsalam
Ansyuru ahlal kalam zainuddin yahtirom
Ibmahabbah wabtisam
Ansyuru bainil anam hadzahuddinissalam

Hadirlah kedamaian
Sebarkanlah ucapan yang penuh kemanisan
Kasih sayang dan senyuman
Sebarkan seluruh alam agama kedamaian

Teruskan sebar kedamaian!

Lirik Lagu Marcell - Putri Remaja

Salam.


Pertama kali dengar lagu Putri Remaja ni aku terus falling in love begitu saja. Serius! Lagu dia feeling feeling bahagia dan comel macam tu. Teringat lagu lagu cover daripada Postmodern Jukebox. Marcell juga membawakan mood vintage dalam single baru dia kali ni dan tak lari daripada jazz. Jangan tak tahu yang lagu ni cuma berdurasi 2 minit 31 saat. Sekejap sangat kan?

Lirik Lagu Marcell - Putri Remaja

Hey dia tengok kita
Hey dia jeling mata
Aduh mak senyum lagi
Amboi nona manis sekali

Dia mengenyit
Amboi mak aku dicubit
Siapa dia
Oh putri remaja

Dia malu malu
Di balik selendang yang biru
Hey dia senyum padaku
Itulah gadis impianku

Lagu ni tak puas dengar sekali!

Isnin, 24 September 2018

Lirik Lagu Baby Shima & Floor 88 - Roadblock Hatiku

Salam.


Aku ni boleh kata penggemar suara vokalis Floor 88 lah juga. Aku rasa aku hafal semua lagu kumpulan ni. Haha! Untuk single baru ni, Floor 88 tampil berduet dengan Baby Shima. Menggunakan judul lagu Roadblock Hatiku, lagu ni menjanjikan irama yang catchy dan santai. Sekali dengar terus melekat orang kata. Lirik dia pun direct dan mudah difahami. Dan aku tak sangka suara Baby Shima ni sebenarnya merdu dan sedap didengar terutamanya dalam lagu ni. Semoga lagu duet ni berjaya menaikkan lagi nama mereka dalam industri hiburan tempatan.

Lirik Lagu Baby Shima & Floor 88 - Roadblock Hatiku

Kau telah roadblock hatiku sayang
Kau telah roadblock hatiku sayang hey

Cerita ini malam ketika aku keluar
Berjalan di kota raya melihat sini sana
Dengan e kali lima
Hingga ku sedar dompet ku di lain celana
Nasib ku menjadi parah pabila ada polis di depan mata

Hatiku rasa bergetar bagaikan petir menyambar
Saat engkau menghampiri kaku kaki terkunci
Bagai disumpah jampi hingga perlahan-lahan ku mendekatinya
Dia memandangku
Terasa panahan percikan api cinta

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Ku koyakkan saman cinta
Ku tak kisah kau nak saman ku berjuta

Ku roadblock hatimu sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku
Jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku
Jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Ku koyakkan saman cinta
Ku tak kisah kau nak saman ku berjuta

Layan lagu ni dulu!

Lirik Lagu Sarah Suhairi - Nyawa & Raga

Salam.



Tahniah Sarah Suhairi yang baru saja dinobatkan sebagai juara Big Stage musim pertama malam tadi! Pada pendapat aku, keputusan yang tepat apabila meletakkan dia sebagai juara untuk program Big Stage ni. Walaupun dari segi range suara dia ni agak terhad tapi dia ada sesuatu yang segar untuk para peminat industri muzik tempatan. Semoga Sarah Suhairi semakin dikenali selepas kejayaan semalam.

Lagu baru Sarah Suhairi yang berjudul Nyawa & Raga ni mempunyai melodi yang mudah tangkap di telinga dan catchy. Sekali dengar je dah boleh ikut nyanyi sekali. Lirik pun ringkas. Tapi ada juga komen yang cakap lagu ni sama macam lagu G-Dragon yang berjudul Crooked. Tak pasti sama ada betul atau tidak lagu ni sejenis plagiat atau sekadar ambil sampel beberapa bahagian dalam lagu tu. Komposer dan penulis lirik untuk lagu Nyawa & Raga ni adalah Room None dan Iman Imran.


Lirik Lagu Sarah Suhairi - Nyawa & Raga

Aku nyawa engkau raga yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia
Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepada ku

Benar ku sukar ungkapkan kata sayang
Tapi pasti diri mu selalu di hati
Tak sekali diri mu pernah ku lupa
Walaupun sedetik takkan pernah singgah

Wahai teman ku ingin diri mu tahu
Kasih penuh dalam hati hanya untuk kamu
Tiada ego dan rasa pentingkan diri
Iri dan benci tak pernah

Dan kau hadir dalam suka dan duka
Tak pernah kau menjauh dari ku
Andai nanti terpisah dirimu selalu di hati
Tetaplah kau bersinar sahabat

Aku nyawa engkau raga yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia
Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepada ku

Wahai teman aku mahu engkau tahu
Kasih penuh dalam hati buat kamu
Tiada ego dan rasa penting diri
Iri dan benci tak pernah ada
Terima kasih kerana sudi bersahabat
Takkan lupa dan sering ku beringat
Sering kali kita terlepas
Manis suka dan duka
Bahagia bersama

Part rap tu aku tak dapat nak tangkap setiap perkataan. Laju gila Sarah Suhairi rap malam tadi!

Jumaat, 21 September 2018

Lirik Lagu Marion Jola - So In Love

Salam.


Aku dah jatuh cinta dengan Marion Jola! Aku tengah layan lagu baru Marion Jola yang berjudul So In Love ni. Sekali dengar aku terus suka dengan lagu ni! Serius tak tipu. Lagu So In Love ni adalah merupakan single kedua Marion Jola selepas single pertama berjudul Jangan berjaya memikat hati pendengar dan peminat. Untuk pengetahuan kau orang, muzik video lagu Jangan telah mencatatkan lebih daripada 20 juta tontonan di laman youtube. Hebat kan?

Lagu So In Love ni pun tak kurang hebatnya. Baru dilancarkan pada tanggal 20 September 2018, semoga lagu ni berjaya mengukuhkan lagi nama Marion Jola baik di Indonesia mahupun di Malaysia. 

Lirik Lagu Marion Jola - So In Love

You got me stuck in your love
No I don't wanna go no
Baby I'm so in love with you
In love with you

Tersenyum ku tenggelam, dalam pelukan mu
Di bawah sinar mentari hati kita menari
Sambut musim cinta bersemi
Kau dan aku mungkin tahu cinta kita satu

Hadir mu selama ini ku nanti
Melukiskan senyum di hati
Serasa ku di alam mimpi

Hingga waktu terhenti
Ku ingin engkau ada di sini
Kau dan aku mungkin tahu cinta kita satu

So in love with you, my baby
So in love with you, my baby
So in love, so in love
So in love with you

Mana suaranya penggemar Lala?

Lirik Lagu Siti Nurhaliza - Anta Permana

Salam.


Dato' Sri Siti Nurhaliza tampil dengan single terbaru yang berjudul Anta Permana hasil ciptaan Ezra Kong dan Hael Husaini. Haaa... Tahu tak maksud tajuk lagu tu apa sebenarnya? Anta Permana tu membawa maksud tidak terkira atau dalam bahasa Inggerisnya infinity. Secara tak langsung bertambah pengetahuan kita dalam bahasa Melayu ni kan? Usaha yang murni dalam memartabatkan bahasa Melayu daripada pasukan Anta Permana! Tahniah diucapkan!

Pada pendapat aku, lagu ni kedengaran segar tapi disuntik dengan elemen klasik dan Melayu melalui nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza sendiri. Intro lagu ni mengingatkan aku kepada lagu Hajat. Memang tu signature lagu lagu ciptaan Ezra Kong dan Hael Husaini lah kot. Aku suka bila diselitkan lenggok Melayu kat beberapa bahagian dalam lagu ni. Indah! Semoga lagu ni berjaya mendapat tempat dalam industri kita.

Lirik Lagu Dato' Sri Siti Nurhaliza - Anta Permana

Bicara minda dendangan hati
Jiwa dan raga yang melengkapi
Bagaikan bagaikan hangat mentari
Cinta yang sejati

Jauh di mata dekat di hati
Jika dirindu jangan curangi
Ke mana ke mana kan terbawa pergi
Terduga diuji

Bila tersedar semuanya
Sempadan ilusi

Andai bintang tak lagi berseri
Janji kasih yang takkan terkhianati
Andai habis nafas ku yang terakhir
Masih ku cinta kerana ku pasti kau tiada pengganti

Sedangkan lidah tergigit jua
Inikan pula cinta manusia
Melayang melayang dibawa pawana
Iringi cinta mu

Biar dikenang budi kasih dan sayang
Biar biarkan cinta anta permana

Jangan lupa dengarkan lagu ni di mana mana platform digital sekarang!

Khamis, 20 September 2018

Senarai Penyanyi Gegar Vaganza 2018 - Siapa Jadi Pilihan?

Salam.



Gegar Vaganza kembali lagi! Jangan lupa saksikan Gegar Vaganza di saluran Astro Ria dan Astro Ria HD pada setiap hari Ahad jam 9 malam bermula 30 September 2018. Bagi tahun yang kelima ini, Gegar Vaganza tampil dengan kelainan apabila melibatkan penyanyi duo dan berkumpulan. Menarik bukan? Haaa... Agak agak siapa duo dan berkumpulan yang terpilih untuk beraksi di pentas Gegar Vaganza pada tahun 2018 ni? Sama sama kita saksikan senarai penyanyi yang akan mewarnai malam hujung minggu kita lepas ni.

  • Amelina

  • Billy Zulkarnain

  • Dia Fadila 

  • Elite

  • Farahwahida

  • Forteen

  • Hetty Sarlene

  • Maya

  • Noryn Aziz

  • Safura

  • Shafie Rio

  • Zamani


Aku ternanti nanti dengan Noryn Aziz sebenarnya. Sebab aku rasa Noryn Aziz ni underrated walaupun mempunyai bakat yang besar dalam seni tarik suara. Selain tu aku mengharapkan Billy Zulkarnain, Dia Fadila, Hetty Sarlene dan Zamani akan memberikan saingan yang sengit dalam Gegar Vaganza 2018 ni. Siapa pula pilihan kau orang?

Selasa, 3 Julai 2018

Pengalaman Menginap Hotel M Summit 191 Penang

Salam.


Masa kat Penang hari itu aku menginap kat Hotel M Summit 191 ini. Lokasi dia memang strategik betul. Dekat gila dengan KOMTAR. Kalau kau orang datang Penang, aku memang cadangkan kau orang menginap kat Hotel M Summit 191 ni. Hotel ni boleh kata baharu juga lah. Interior design dia nampak moden, minimal dan segar. Aku suka! Untuk pengetahuan kau orang, hotel 23 tingkat ini mempunyai 96 bilik suite eksekutif yang terdiri daripada 6 jenis bilik. Jadi kau orang boleh pilih bilik yang mengikut bajet, citarasa dan keperluan kau orang.


6 Jenis Bilik Di Hotel M Summit 191
  • The Deluxe Suite
  • The Splendor Suite
  • The Classic Business Suite
  • The Serene Suite
  • The Baroque Suite
  • The Razzle Business Suite

Hari itu aku menginap bilik jenis The Razzle Business Suite. Wow! Sangat luas ya! Aku rasa sekurang-kurangnya tiga orang boleh menginap kat bilik jenis The Razzle Business Suite ini  Mana taknya ada satu katil saiz king dan satu katil sofa. Haaa... Silap silap boleh seludup lagi seorang! Haha! Sejenis perangai apa itu? Itu sejenis perangai selagi boleh jimat. Boleh? Dan bilik hari itu siap ada skrin projektor! Boleh lah bentangkan projek juta juta kau orang nanti. Kalau takde projek juta juta, tengok filem saja lah.

Jadi mari kita tengok macam mana bilik aku hari tu.











Haaa... Harga satu malam hari itu lebih kurang RM400. Pada pendapat aku, harga dia sangat berpatutan dengan pelbagai kemudahan yang ada kat dalam bilik itu dan selesa itu tak payah cakap lah terlebih lebih orang kata. Aku memang puas hati gila menginap kat situ hari itu walaupun aku hanya dapat menginap dua hari satu malam saja. Pada pendapat aku, berbaloi lah setiap sen yang dibelanjakan.

10 Sebab Untuk Menginap Di Hotel M Summit 191
  • Agak baharu.
  • Terletak di tengah tengah bandar Georgetown.
  • 200 meter dari Komtar, 1st Avenue Penang dan Prangin Mall.
  • Kemudahan WiFi berkelajuan tinggi secara percuma.
  • Sistem parking kereta automatik yang menjanjikan pengalaman yang menarik!
  • Hanya 14 kilometer dari Lapangan Terbang Antarabangsa Penang.
  • Semua unit dilengkapi dengan ruang tamu dan TV flat screen dengan siaran satelit.
  • Kemudahan mesyuarat disediakan atas permintaan.
  • Gym dibuka seawal jam 6 pagi hingga 9 malam.
  • Luas dan selesa.

Serius cantik hotel ini! Tengok gambar gambar kat bawah ini.







Ehhh... Sebelum aku terlupa, aku nak ingatkan kau orang yang sarapan pagi tak termasuk sekali dalam penginapan kecuali atas permintaan. Maksudnya kau orang kena order kalau kau orang nak sarapan. Haha! Tapi aku tak kisah sangat sebab aku nak sarapan makanan yang popular kat Penang ini. Hari itu aku sarapan roti bakar telur goyang dan roti canai kari ayam kat Transfer Road. Pehhh... Terbaik lah! Cuma aku mengharapkan tempat makan dia lebih bersih. Kembang tekak tengok keadaan sekeliling dia. Tapi nak buat macam mana? Katanya wajib makan kat sini kalau dah sampai kat Penang ini. Haha!

Untuk maklumat lanjut tentang Hotel M Summit 191 ni, kau orang boleh tengok tengok laman web rasmi seperti kat bawah ni. Klik je!


Jadi apa tunggu lagi? Rancang perjalanan kau orang ke Penang sekarang!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com