Isnin, 24 Disember 2018

Itinerary Trip 4 Hari 4 Malam Di Bromo, Malang & Surabaya

Salam.


Alhamdulillah. Settle dah trip aku ke Bromo, Malang dan Surabaya! Trip kali ni aku bercuti dengan kawan-kawan baik aku. Punya lah payah nak cari tarikh dan waktu yang sesuai untuk kitorang bercuti sekali. Jangan kata aku dengan kawan-kawan aku je yang ada masalah macam ni? Haha! Ni aku sediakan itinerary sepanjang percutian aku di Bromo, Malang dan Surabaya yang memakan masa selama 4 hari 4 malam.

BROMO

✅ Puncak Pananjakan - Sunrise View
✅ Kawah Bromo
✅ Bukit Teletubbies
✅ Pasir Berbisik

Sewa Jeep = Rp 700k / 6 orang
Tiket Masuk = Rp 270k / orang
Sewa Tikar di Puncak Pananjakan = Rp 25k / 6 orang

✅ Madakaripura Waterfall

Sewa Ojek = Rp 40k / orang
Tiket Masuk = Rp 26k / orang

Penginapan 1 malam di Bromo Otix Guest House = Rp 405k / 6 orang

MALANG

✅ Kampung Warna Warni Jodipan
Rp 3k / orang

✅ Kebun Apel Kusuma Agrowisata
Rp 20k / orang

✅ Taman Labirin Coban Rondo
Rp 38k / orang

✅ Gunung Banyak
Rp 12k / orang

✅ Omah Kayu
Rp 10k / orang

Penginapan 1 malam di Griyo Sultan Agung = Rp 974,100 / 6 orang

SURABAYA

✅ Hutan Bambu Keputih

✅ Shopping baju batik di ITC

✅ Food Junction

✅ Urut di 99 Family Reflexology
Rp 90k / orang (60 minit)

Penginapan 2 malam di Hotel Neo Gubeng = Rp 1,947,132 / 6 orang

Sebenarnya ada beberapa tempat menarik di Malang dan Surabaya yang kita orang tak pergi. Sebab kita orang dah tak larat dan terlalu penat. Mana tidaknya dari hari pertama lagi tak cukup tidur dan rehat. Tu yang terpaksa skip beberapa tempat tu. Tapi takpe lah. Asalkan kita orang dah puas melihat keindahan Gunung Bromo. Jadi mari sini aku buat rumusan itinerary untuk trip ni.

7 Disember 2018: Kuala Lumpur - Surabaya - Bromo
8 Disember 2018: Bromo - Malang
9 Disember 2018: Malang - Surabaya
10 Disember 2018: Surabaya
11 Disember 2018: Surabaya - Kuala Lumpur

Kos supir = Rp 3 juta / 6 orang
Kos penginapan = Rp 3.4 juta / 6 orang
Kos tempat yang dilawati = Rp 3.3 juta / 6 orang

Kos keseluruhan = Rp 1.6 juta / orang

Kalau ikut nilai tukaran aku hari tu, Rp 1.6 juta bersamaan dengan RM 468 sahaja. Aku nak ingatkan kau orang yang kos keseluruhan tu tidak termasuk tiket flight pergi balik, makan, minum, shopping dan sebagainya. Jadi aku rasa kau orang boleh anggarkan bajet keseluruhan trip ni dalam Rp 2 juta atau Rp 2.5 juta pun dah cukup.

Lirik Lagu Shiha Zikir - Pipiyama

Salam.

Setelah sekian lama menunggu, akhirnya Shiha Zikir menghasilkan single dangdut pertama yang berjudul Pipiyama. Ya. Sejak D'Academy Asia musim pertama lagi aku dah tunggu dia keluar dengan lagu dangdut. Serius! Tapi kejap. Pipiyama? Apa tu? Haaa... Pipiyama tu singkatan kepada Pilih Pilih Yang Mana. Selagi boleh ringkas! Haha! Lagu ni memiliki melodi yang senang ditangkap dan lirik yang  mudah diingati. Jangan tak tahu yang lirik lagu ni turut menyelitkan sebaris dua dalam bahasa Jawa. Begitulah trend lagu dangdut sekarang.


Lirik Lagu Shiha Zikir - Pipiyama

Aku aku bingung
Banyak yang datang menawarkan cinta untuk ku
Aku aku bingung
Ku tak tahu bagaimana harus menolaknya

Aku jadi pusing
Mikirin mana yang terbaik untuk diriku
Aku jadi pusing
Semua paksakan diri jadi kekasihnya

Edan nek koyo ngene iso gendeng

Pilih pilih yang mana
Yang masih bujang atau yang duda
Pilih pilih yang mana
Salah milih jadi berantakan

Pilih pilih yang mana
Yang sudah tua atau yang muda
Pilih pilih yang mana
Opo waie sey penting urek ku bahagia

Jangan jangan salah pilih
Nanti nanti bisa rugi
Jangan jangan salah pilih
Nanti kamu menyesali

All the best Shiha Zikir! Aku suka dengan lagu ni. Aku yakin lagu ni akan mendapat tempat di hati para pendengar terutamanya di Indonesia.

Jumaat, 21 Disember 2018

Lirik Lagu Ayda Jebat - Temberang

Salam.


Ayda Jebat baru je release video muzik bagi single baharu yang berjudul Temberang. Aku rasa lagu ni bakal mengulangi fenomena Pencuri Hati yang menjadi siulan majoriti pendengar. Ayda Jebat kembali dengan formula lagu yang catchy dan upbeat untuk memikat hati dan telinga peminat industri muzik tempatan. Part korus tu ada sedikit elemen dangdut yang cuba diselitkan. Serius best! Sekali dengar dah boleh ikut nyanyi sekali. Memang tak puas lah dengar satu kali je.

Lirik Lagu Ayda Jebat - Temberang

Aduh aduh aduh aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Aduh aduh aduh aduh aduh sayang
Aduh aduh silap besar abang
Aduh aduh kalau kau temberang

Bilang pada ku apa kau mahu
Mahu diriku dekat dekat tapi engkau malu
Katakan saja ku yang kau punya
Janji bahagia jangan biar tunggu lama lama

Kerana ku mahu kau selamanya untukku
Katakan engkau mahu

Hadir dirimu dalam hidupku
Biar selalu malam malam ku mimpi kan kamu

Aku tahu kau suka
Kerana aku juga sama
Jangan kau temberang 

Lagu Temberang boleh didengarkan di platform platform digital mulai pada 28 Disember 2018. Haaa... Lagi seminggu! Dah alang alang tu korang boleh layan video muzik lagu ni dulu yang telah dimuat naik di laman youtube.

Rabu, 19 Disember 2018

Wangian Demeter Pengikat Memori Hanya Di Watsons

Salam.


Wangian Inspirasi Memori Terindah

Demeter Fragrance Library adalah inspirasi daripada memori memori yang indah dalam hidup kita. Kita memberi respons terhadap pengalaman yang dilalui sehari-hari dengan perasaan dan emosi yang tersendiri. Menerusi Watsons, Demeter Fragrance Library berusaha menangkap setiap memori dengan haruman yang berupaya merangsang ingatan kita terhadap momen momen terbaik sepanjang hidup ini.





Pengasas Demeter Fragrance Library ialah Christopher Brosius yang berasal dari Amerika Syarikat. Sejak 1996, jenama ini telah menghasilkan lebih daripada 300 jenis wangian yang mengambil inspirasi pengalaman seharian.

Lokasi utama Demeter Fragrance Library terletak di Gangnam, Seoul. Aku difahamkan terdapat lebih daripada 300 cawangan jenama ini di Korea. Bukan setakat negara Korea saja, jenama ini telah melebarkan sayapnya di hampir 20 buah negara dan memiliki sekurang-kurangnya 350 cawangan di seluruh Asia Pasifik termasuk Malaysia, Hong Kong, Taiwan, Thailand dan China. Nampak tak? Bukan calang calang jenama!


Peluang Cipta Haruman Sendiri

Wow! Siapa sangka siapa menduga hari tu aku diberi peluang untuk mencipta haruman sendiri. Hebat kan? Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Kira aku ni dah boleh jadi pengasas minyak wangi ke? Haha! Setiap meja diberikan pati pati yang berbeza mengikut tema masing masing. Meja aku hari tu diberikan tema Party. Tak silap aku hari tu ada lebih kurang 10 jenis pati yang berlainan. Lepas aku hidu satu persatu pati yang ada, akhirnya aku pilih 5 jenis pati sebagai kandungan haruman aku. Fikir punya fikir, aku campur kesemua 5 jenis pati tu! Haha! Hasilnya? Sedap gila bau dia! Boleh macam tu puji diri sendiri?


Lepas tu aku dibenarkan untuk menamakan wangian tu. Jadi aku namakan wangian aku sebagai Little Mix. Nampak tak betapa minatnya aku dengan kumpulan tu? Haha! Walaupun sampai 5 jenis pati aku pergi satukan dalam botol tu. Tak mudah kan? Nasib baik aku masih waras tak campur semua jenis pati tu.

Hanya Di Watsons Saja

Memiliki lebih daripada 450 cawangan, Watsons Malaysia kekal sebagai farmasi kesihatan dan kecantikan nombor 1 di Asia Pasifik selama 10 tahun berturut-turut. Haaa... Dah alang alang tu jangan lupa untuk dapatkan wangian Demeter Fragrance Library yang hanya boleh didapatkan di Watsons berhampiran. Apa tunggu lagi? Serang Watsons sekarang!

Majlis pelancaran pada hari tu turut menjemput tetamu tetamu khas dan istimewa daripada Watsons dan Demeter. Bayangkan aku duduk semeja dengan orang orang besar macam tu? Seram! Haha! Nasib baik mereka semua peramah, mudah mesra dan baik. Jadi aku tak rasa terasing pun sepanjang majlis tu. Salute!
  • Thoren Tan, Trading Director of Watsons Malaysia
  • Danny Hoh, Customer Director of Watsons Malaysia
  • James Lee, CEO of Demeter Asia Pacific
  • Jason Park, CEO of Finger Touch (M) Sdn Bhd





Demeter Fragrance Library menawarkan 6 jenis wangian klasik, iaitu, Baby Powder, Crystal Rose, Irecelandic Aurora, Something, Sweet Baby dan White Musk. Jenama ini turut menghasilkan wangian edisi terhad yang dikenali sebagai The City Version. Mengambil inspirasi daripada keharmonian kepelbagaian budaya, setiap haruman diberikan nama berdasarkan lokasi lokasi yang popular di Malaysia, iaitu, Penang, Melaka, Ipoh dan Kuala Lumpur.












Aku dah dapatkan dua wangian daripada Demeter Fragrance Library. Satu wangian istimewa Love Me (White Musk Floral) dan satu lagi wangian ciptaan aku sendiri. Boleh macam tu? Agak agak sejauh mana keharuman wangian jenama ni? Haaa... Apa kata korang pergi ke Watsons yang berhampiran dan cuba hidu sendiri wangian wangian yang ada. Nescaya memikat di hidung melekat di hati!

Jumaat, 14 Disember 2018

Pemandangan Matahari Terbit Di Gunung Bromo (Puncak Pananjakan)

Salam.


Cantik kan? Tu lah pemandangan matahari terbit di Puncak Pananjakan yang terletak berhampiran Gunung Bromo. Seawal jam 3.30 pagi aku dan kawan kawan yang lain dah bergerak ke situ. Kita orang tak tidur pun malam tu! Maklum je lah flight kita orang sampai kat Surabaya dalam jam 9 malam macam tu. Lepas tu terus bertolak dengan supir ke Bromo. Perjalanan makan masa sehingga 4 ke 5 jam. Serius! Naik kematu bontot duduk lama lama macam tu. Nasib baik hotel kita orang hari tu jarak dia hanya 2.7 kilometer dari Gunung Bromo.

Penat dan letih terbayar lepas nampak matahari terbit dengan mata kepala sendiri ditambah lagi latar belakangnya yang indah. Subhanallah! Nanti aku kongsikan itinerary percutian kali ni.

Lirik Lagu Elizabeth Tan - Semua Sudah

Salam.

Sekali dengar aku dah jatuh cinta dengan lagu baru Elizabeth Tan yang berjudul Semua Sudah ni. Catchy! Menggunakan perkataan yang sama berulang kali menjadi formula rahsia lagu ni mudah ditangkap melodi dan liriknya. Kalau mencari lagu yang segar dan ringan, lagu ni menepati ciri ciri yang dicari. Tahniah!


Lirik Lagu Elizabeth Tan - Semua Sudah

Setelah semua yang sudah ku alami
Dulu yang dulu ku tak mengerti
Kini ku lebih berani
Kini ku tak akan lari
Jika mahu
Eh boleh je kau uji

Selagi ku bernafas lagi
Selagi ku berdiri
Tak ada yang aku kesali

Semua sudah
Semua sudah
Nampak pun sudah
Kenal pun sudah
Sayang pun sudah
Gaduh pun sudah
Semua sudah
Semua sudah

Barang mewah, mahal dan baru
Tak faham motif semua itu
Hidup ini cepat sangat berlalu
Bagai pergerakan peluru

Rahsia rahsia rahsia
Setia setia setia
Tak bermaksud apa apa why
Ataupun boleh tengok siapa bye

Jatuh pun berkali kali
Namun ku masih bangun lagi
Apa lagi yang ku boleh bagi
Redah api juga aku sudi

Jangan lupa untuk dengarkan lagu Semua Sudah ni di platform platform digital. All the best Elizabeth Tan!

Khamis, 6 Disember 2018

6 Jenis Minuman Sedap & Istimewa Resipi Anchor Di Coffeology Melaka

Salam.


Hari tu aku sempat rasa 6 jenis minuman yang sedap dan istimewa kerana resipinya menggunakan produk produk berkualiti daripada Anchor Food Professionals. Bertempat di Coffeology, Melaka, kesemua jenis minuman memiliki keunikan yang tersendiri apabila menggabungkan rasa rasa yang agak jarang disatukan dalam minuman. Nervous tak dengar? Aku sendiri nervous! Haha! Tapi jangan risau lah sebab chef yang cipta resipi ni pun bukan calang calang chef. Jadi mari kita usyar satu persatu minuman yang dah diperkenalkan bermula dari November 2018 hingga Januari 2019.


Kayanika Fusion
milk + kaya + gula melaka + pulut + red bean


Lemon Mint Meringue
lemon mint vanilla + whipped & torched meringue + candied lemon & orange


Pom & Grey Twist
Earl Grey tea + pomegranate syrup + chocolate cream + cocoa powder


Tangy Brew
cold brew coffee + whipped cream + cream cheese foam


White Chocofee
white coffee + chocolate + peanut butter


Yuzu Chocolate Surprise
iced chocolate + Yuzu puree + salt lemon cooling candy

Jadi yang mana satu pilihan aku? Sebagai penggemar kopi, aku pilih Tangy Brew! Ya. Tapi yang lain pun sedap je sebenarnya. Semua bergantung kepada cita rasa dan kegemaran masing masing. Kalau korang tak berapa suka minum kopi maka Tangy Brew bukan lah untuk korang tapi untuk aku. Faham tak? Haha! Jadi buat lah pilihan yang bijak.



Kepada mereka yang berada kat Melaka atau sekitarnya, jangan lupa untuk ke Coffeology bagi menikmati 6 jenis minuman yang sedap dan istimewa tu. Tapi Coffeology tu kat mana? Waze je lah! Haha! Tak pasal pasal aku emosi. Kalau korang spesies yang tak pakai Waze, korang boleh rujuk alamat dia kat bawah ni.

Coffeology
Shop Lot No 23, Ixora Apartment, Bukit Beruang, 75450 Melaka

Jadi apa tunggu lagi? Kita serang! Ehhh... Lupa nak beritahu yang harga bagi setiap minuman tersebut ialah RM16.90.

Lirik Lagu Ernie Zakri - Ku Bersuara

Salam.

Tak sabarnya! Ernie Zakri akan melancarkan single baharu yang berjudul Ku Bersuara pada 7 Disember 2018 ni. Haaa... Esok lah! Jadi mari kita beri sokongan tak berbelah bagi kepada penyanyi yang berbakat besar ni. Dan katanya lagu tersebut boleh didengarkan di semua platform digital. Apa tunggu lagi?


Lirik Lagu Ernie Zakri - Ku Bersuara

Biar ku tulis semua perjalanan hidupku

Ku huraikan semua
Yang terbuku di dada
Aku sadurkan bernada bicara

Lemah di mata mereka
Ruang hati dipersia
Aku dipersenda ku tak berdaya

Dijanjikan mahligai cinta
Terkaburi belaian manja
Yang ku sangka tenang
Rupanya tersimpan rahsia

Ku bersuara saat kau berikan derita
Terperdaya bukan pengakhiran cerita luka
Tercabarnya diriku
Murahannya katamu
Ku bersuara

Dijual pada mereka
Resah jiwa diperguna
Aku tersedar jaga dari lena

Ku bersuara
Terima kasih ku ucap padamu
Terlerai cengkaman jiwa

Jumaat, 23 November 2018

#AJL33 Senarai 12 Lagu Terbaik Berjaya Mara Ke Anugerah Juara Lagu 33

Salam.


Anugerah Juara Lagu kembali lagi! Antara pentas yang paling berprestij dan sentiasa ditunggu-tunggu di negara Malaysia! 12 buah lagu akan berentap untuk merebut peluang bergelar lagu terbaik pada setiap tahun. Pentas AJL ni bukan sekadar mengiktiraf penyanyi tapi juga komposer dan penulis lirik bagi setiap lagu yang dipertandingkan. Jadi tahun 2018 ni lagu lagu apa je yang masuk?

Senarai 12 lagu terbaik yang layak ke Anugerah Juara Lagu 33:
  1. Siti Sarah - Semakin
  2. Ara Johari - Bunga
  3. Syamel - Kau Pun Sama
  4. Misha Omar - Sampai Bila
  5. Dayang Nurfaizah & Hael Husaini - Haram
  6. Khai Bahar - Luluh
  7. Altimet - Bunga
  8. Haqiem Rusli feat. Aman Ra - Jatuh Bangun
  9. Amylea & Kaer - Tak Pernah Hilang
  10. Hael Husaini - Hajat
  11. Sufian Suhaimi - Di Matamu
  12.  Siti Nordiana & Jaclyn Victor - Nisan Cinta

Tahniah kepada semua finalis AJL kali ni. Jadi lagu yang mana jadi pilihan kau orang? AJL33 dijangka akan diadakan pada awal tahun 2019. Sama sama kita tunggu tarikh rasmi yang akan diumumkan tidak lama lagi.

Khamis, 15 November 2018

#KonvoUKM Banner Rai Graduan Jadi Trend Tahun 2018

Salam.


Tahniah buat adik aku yang seorang ni! Pejam celik pejam celik dah tamat pengajian dah. Lepas ni tunggu posting sebagai Doktor Gigi. Tapi tak tahu lah posting kat mana kan. Harap posting dekat dekat lah. Hari tu ibu dan ayah yang datang awal sebab masuk dewan. Aku dan Husna gerak dari Melaka dalam pukul 2.30 petang macam tu. Sampai kat UKM pula dalam pukul 4 petang. Tu pun adik aku tak keluar dari dewan lagi. Dah lah hujan turun waktu tu. Nasib baik tak lebat sangat. By the time adik aku keluar, hujan pun reda. Alhamdulillah. Kalau tak, mungkin terus balik tanpa ada sesi bergambar. Haha!



Aku perasan sekarang ni memang tengah trend orang bawa banner masa konvokesyen. Sebab aku tengok hari tu ada beberapa kumpulan baik keluarga mahupun kawan kawan memegang banner yang terpampang gambar graduan dan ucapan tahniah. Ada juga yang buat sendiri menggunakan kain ela. Bukan main gigih! Tapi kami hari tu takde banner pula. Cukup sekadar jambangan bunga dan coklat. Tak sempat nak ikut trend! Haha! Apa apa pun tahniah kepada semua graduan Konvokesyen UKM 2018!


Bila nak sambung peringkat yang seterusnya ni?

Lirik Lagu Aliff Syukri - Biar Apa Orang Kata

Salam.

Dia datang lagi! Selepas kontroversi lagu Bobo Di Mana, Dato' Sri Aliff Syukri cuba meredakan ketegangan dalam kalangan netizen dengan menghasilkan lagu berunsur kerohanian yang berjudul Agama Kedamaian (Deen Assalam) duet bersama isteri tercinta. Haaa... Tak habis setakat itu je, nampaknya beliau kembali dengan lagu baharu yang berjudul Biar Apa Orang Kata karya Edry Abd Halim. Katanya lagu ni bertujuan memberikan semangat dan motivasi terutamanya kepada mereka yang sering rasa rendah diri.


Lirik Lagu Aliff Syukri - Biar Apa Orang Kata

Hey kau lihat sini
Ramai sedang memerhati
Rupa menawan bergaya
Hingga semua tergila

Biar apa orang kata
Kamu cantik huuu cantik
Lebih ranggi dari bintang tv

Siapa berjiwa teruna
Dialah laki laki seksi
Tak kira janda atau dara
Dialah gadis gadis seksi

Mana sahaja kau pergi
Banyak dah hati tercuri
Teman sekeliling pinggang
Satu pergi sepuluh datang

Biar apa orang kata
Kamu elok huuu elok
Lebih macho dari bintang hero

Siapa rasa dia seksi ikut saya
Hey ladies siapa seksi
Siapa seksi dia menari
Hey guys siapa seksi
Siapa seksi dia menyanyi
Alright
You look so so hot
Wow menggoda

Layak ke tak dengan lagu ni?

Rabu, 14 November 2018

Pengalaman Ke Konsert Mariah Carey Di Borobudur, Jogjakarta

Salam.


Dah lambat ni!

Flight aku ke Jogjakarta pada 6 November 2018 hari Selasa tu selamat sampai kat airport sekitar jam 5 petang. Agak lewat dah tu. Aku check kat google maps perjalanan dari airport ke Borobudur makan masa lebih kurang 2 jam. Tu pun kalau tiada kesesakan lalu lintas. Jadi lepas sampai je kat airport tu aku dan kawan kawan terus ke Borobudur. Kenapa ke Borobudur? Sebab konsert Mariah Carey kat sana! Haha! Nasib baik ada supir. Alhamdulillah. Mudah sikit pergerakan hari tu.

Keluar je dari airport tu, hujan turun renyai. Supir bagitahu kat aku yang Yogyakarta ni sebenarnya dah berbulan bulan tak hujan. Tapi petang tu hujan! Haha! Tengah fikir macam mana kalau hujan sepanjang konsert tu. Dah lah tiket kitorang yang berdiri kat depan pentas tu. Harap kat Borobudur nanti tak hujan dah.



Segala jenis kamera tidak dibenarkan untuk dibawa masuk.

Lapar! Kitorang tak makan lagi sejak turun daripada flight. Nak kejar masa punya pasal. Perjalanan ke Borobudur hari tu mengambil masa 2 jam lebih. Kitorang sampai dalam pukul 7 malam macam tu. Lepas tu kitorang terus bergegas ke kaunter untuk tukar tiket. Sekejap je. Lagipun dah tak ramai orang kat kaunter tu. Rasanya semua orang dah masuk kot? Maklum je lah konsert dah nak mula kejap lagi. Jangan tak tahu yang bersepah ulat tiket kat Borobudur tu. Seram! Tak pasti kalau ada yang jadi mangsa ulat tiket hari tu.

Sebelum ke tapak konsert, kitorang kena lepasi 4 laluan tapisan keselamatan. Alhamdulillah kitorang tak tersekat kat mana mana laluan sebab dari awal lagi kitorang dah asingkan mana yang boleh dibawa masuk mana yang tidak boleh dibawa masuk. Aku sedih juga bila tahu yang segala jenis kamera tidak dibenarkan untuk dibawa masuk. Tak dapat nak ambil gambar dan video Mariah Carey dengan lebih jelas! Semua gambar dan video hari tu aku tangkap dan rekod menggunakan iPhone 7. Tapi hasilnya tetap memuaskan.




Mariah Carey betul betul kat depan aku!

Konsert dijangka bermula jam 8 malam. Tapi macam biasa lah mana ada konsert yang mula tepat pada waktunya. Konsert Mariah Carey ni memang tiada opening act. Tunggu punya tunggu akhirnya Mariah Carey muncul kat atas pentas! Haaa... Apa lagi? Menjerit setengah mati aku tengok Mariah Carey dengan mata kepala aku sendiri! Dah lah dekat gila! Haha! Puas hati betul dapat posisi dekat macam ni masa konsert.

Syukur hujan tak turun sepanjang konsert berlangsung. Aku tak tahu macam mana nak bayangkan apa yang akan berlaku kalau hujan turun dengan lebatnya. Kat atas pentas tu tak berbumbung, kat tempat kitorang berdiri ni tak berbumbung, kat tempat duduk belakang pun tak berbumbung. Haha!



Berbaloi ke?

Masa konsert lebih kurang 1 jam 30 minit. Walaupun aku rasa masa konsert tu boleh dipanjangkan lagi tapi aku tak rasa ralat sangat sebab aku berpeluang berada kat depan pentas menyaksikan Mariah Carey nyanyi secara live. Best! Aku akui yang suara Mariah Carey sekarang ni tak sama macam dulu. Tapi suara dia masih sedap dan dia masih boleh menyanyi dengan baik. 

Lupa nak bagitahu yang harga tiket hari tu cuma Rp 1 juta. Kalau dibandingkan dengan nilai mata wang Malaysia, tak sampai RM 300 pun. Apalah sangat berdiri tak sampai 2 jam tu. Lepas tu dapat tengok Mariah Carey dekat gila macam tu kan? Betul tak? Haha!


Jadi konsert seterusnya?

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com