Isnin, 18 Disember 2017

Dr Amalina Bakri Jawab Kecaman & Sindiran Di Twitter

Salam.


Dr Amalina Bakri menjawab kecaman dan sindiran yang diterima dengan penuh bergaya! Haaa... Sehingga salah satu akaun twitter yang mengecam dan menyindir tu terus deactivated serta-merta! Telur mana telur? Takkan setakat berani kecam orang je? Tapi tak berani nak berdepan bila kecaman tu dibalas? Sebab apa yang dikata tu betul kan? Haha! Pada pendapat aku, ayat kecaman yang dihamburkan tu tidak berbaur teguran pun. Tapi lebih kepada sindiran yang menghina. Sebaiknya guna bahasa yang lembut dan jangan sindir-menyindir. Jika betul hendak menegur, kenapa perlu sakitkan hati orang lain secara umum? Lepas tu nak bangga diri "at least aku dah tegur kalau kena tanya kat akhirat nanti"? Duhhh...

Mari kita tengok bagaimana Dr Amalina Bakri menjawab kecaman dan sindiran di laman twitter. Berikan tepukan yang gemuruh!


"Rugi rugi belajar jauh jauh jadi macam ni."

"Oh ye ke? Rugi ke? On my night shift today, I operated on 2 people, 1 almost died and 1 almost lost his leg, what did you do today? Watching porn?"

"Bagi pendapat aku lah, apa kena mengena rambut dia dengan kerja yang dia buat tu? Adakah kerja baik sebagai doktor tu mampu bantu dia di sana nanti. Haaa... Tolonglah faham apa yang aku nak sampaikan dalam satu ayat ni."

"Okay so tell me, if you help other people you don't get pahala? And tell me if pahala is based solely on physical appearance? Everyone has their own journey and there's no need for you to dictate who goes to heaven and who goes to hell, God forbid, so focus on yourself , honey."

Aku tidaklah menyokong penampilan Dr Amalina Bakri kerana itu adalah pilihan dia. Tapi aku rasa tidak perlu menjatuhkan air muka dia dengan mengecam dan menyindir sampai macam tu sekali. Jadi aku rasa layaklah dia menjawab kecaman dan sindiran yang dilemparkan tu. Kepada Dr Amalina Bakri, teruskan berbakti kepada dunia dan mengharumkan nama Malaysia dalam dunia perubatan!


3 ulasan:

  1. Bercakap seperti bila mati nanti boleh kafan diri sendiri,gali lubang kubur sendiri, masuk sendiri.

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com