Isnin, 30 Oktober 2017

MODENAS Anjur Bakat Besi - Pertandingan Reka (Motosikal) Terbuka Pelajar Universiti & Kolej

Salam.


Lelaki dan motosikal memang tak dapat dipisahkan. Tapi bukan semua lah sebab aku terkecuali. Haha! Haaa... Kepada mereka yang minat gila dengan motosikal, yang ada bakat dalam bidang reka bentuk, ni ada berita baik untuk korang kerana MODENAS telah menganjurkan Bakat Besi: Peraduan Reka yang terbuka kepada semua belia di kolej-kolej dan universiti-universiti tempatan. Serius lah! Pertandingan ini baru je dilancarkan pada hari Ahad, 29 Oktober 2017 di Litar Antarabangsa Sepang. Haaa... Kira pertandingan ni panas lagi ni baru keluar dari kuali! Tengok lah gambar-gambar kat bawah ni, panas ke tidak? Haha! Terima kasih Taufiq tolong ambilkan gambar-gambar hari Ahad tu.






Bakat Besi: Peraduan Reka

2 Kategori:
  • Rekaan konseptual
  • Rekaan stiker

Pertandingan ini adalah berdasarkan daripada dua model motosikal terbaharu dari MODENAS, iaitu, Pulsar dan V15. Kedua-dua motosikal ini akan digunakan sebagai landasan bagi MODENAS untuk mencari dan memberikan peluang kepada bakat-bakat muda yang kreatif dan inovatif terutamanya dalam kejuruteraan reka bentuk dan motosikal.

Pulsar NS200

Pulsar RS200

V15

Pertandingan ini bertujuan untuk mencari bakat-bakat daripada dan kolej dan universiti tempatan terutamanya dalam bidang reka bentuk dan kejuruteraan, sekaligus menyediakan platform untuk mereka menunjukkan keupayaan dan hasil kerja mereka kepada dunia sebenar. Melalui penyertaan pertandingan ini juga, para pelajar akan didedahkan dan terlibat secara tidak langsung dengan jenama motosikal terkemuka di Malaysia, R8DER.

Syarat Peserta:
  • Minimum 30 orang pelajar dari setiap kolej atau universiti.
  • Tiada penyertaan secara berkumpulan.
  • Pertandingan ini adalah terbuka kepada individu.

Penyertaan:
  • Tempoh Pertandingan: 28 Oktober 2017 - 28 November 2017
  • Penyertaan Akhir: 28 November 2017
  • Tempoh Undian & Penilaian Juri : 29 November 2017 - 15 Januari 2018
  • Pengumuman Pemenang: 21 Januari 2018


Kategori Rekaan Konseptual

Garis pemarkahan:
  • Konsep - 25%
  • Kreativiti - 25%
  • Fungsi - 25%
  • Undian atas talian - 25%

Syarat penyertaan:
  • Rekaan yang dihantar perlulah merujuk kepada rangka kerja motosikal yang dimuat turun daripada laman web R8DER.
  • Rekaan tidak melanggar mana-mana peraturan jalan raya di Malaysia.
  • Rekaan mestilah boleh dihasilkan dan ditiru.




25% undian atas talian:
Semua rekaan yang dihantar akan dimuat naik di laman web R8DER untuk undian atas talian.

75% penilaian juri:
3 orang peserta terbaik akan diundang untuk membentangkan hasil kerja mereka di hadapan para juri penilai.


Kategori Rekaan Stiker

Syarat penyertaan:
  • Rekaan yang dihantar perlulah merujuk kepada rangka kerja motosikal yang dimuat turun daripada laman web R8DER.
  • Rekaan tidak melanggar mana-mana peraturan jalan raya di Malaysia.
  • Rekaan mestilah boleh dihasilkan dan ditiru.
  • Pemenang akan ditentukan melalui bilangan "likes" terbanyak.

100% undian atas talian:
10 rekaan terbaik akan dimuat naik di laman web R8DER untuk undian atas talian.





Hadiah

Tempat Pertama:
  • Sebuah motosikal MODENAS
  • RM3,000
  • RM300 baucar tunai Petron
  • RM800 baucar MotoGear Malaysia
  • Sijil

Tempat Kedua:
  • RM1,000
  • RM150 baucar tunai Petron
  • RM500 baucar MotoGear Malaysia
  • Sijil

Tempat Ketiga:
  • RM500
  • RM100 baucar tunai Petron
  • RM300 baucar MotoGear Malaysia
  • Sijil

Nampak tak? Pemenang tempat pertama bagi kedua-dua kategori bakal membawa pulang sebuah motosikal MODENAS! Pehhh... Rugilah kalau korang lepaskan peluang ni. Kalau tak menang pun, dapat pengalaman dan ilmu sedikit banyak sepanjang pertandingan Bakat Besi: Peraduan Reka ni. Serius lah, sebenarnya korang tak rugi apa apa pun. Apa tunggu lagi?


Layari laman sesawang www.r8der.my untuk menyertai Bakat Besi: Peraduan Reka atau untuk maklumat lanjut. Sebagai info tambahan, korang boleh singgah blog Uncle Zuan nescaya korang tak akan menyesal. Dah!

1 ulasan:

  1. ini ke event ahad yang patut zami pergi tu? OMG terharu tau zamii terima kasih!!!

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com