Rabu, 6 September 2017

Sambut Birthday Naim Di Acme Coffee, The Troika

Salam.


Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-27, Naim! Tanggal 23 Ogos hari tu genaplah 27 tahun usia makhluk Tuhan paling disayangi ramai bernama Naim ni. Jadi hari Sabtu yang lepas kitorang sempat meraikan Naim kat Acme Coffee, The Troika. Lokasi hari tu memang have have lah jugak. Setahun sekali boleh lah makan situ. Haaa... Nampak tak setahun sekali? Bertuah Naim! Lokasi hari tu sebenarnya cadangan dari Zaim. Letih juga nak pilih lokasi yang mana menepati citarasa semua orang. Tapi alhamdulillah, semua puas hati dengan lokasi hari tu terutama sekali Ijat. Kan Ijat?



Acme Coffee ni antara tempat yang cantik untuk bergambar sebab interior design dia memang moden dan ada kelas tersendiri. Ada dua tingkat, tingkat bawah dan tingkat atas. Sah sah la tingkat bawah dan tingkat atas, takkan tingkat kiri dan tingkat kanan pula? Meja kitorang hari tu kat tingkat bawah. Menu dia? Takde banyak pilihan pun. Harga pun macam biasalah kalau dah tempat tempat macam ni, overprice. Sebenarnya ada banyak lagi tempat yang menawarkan harga yang lebih murah dan rasa yang lebih sedap. Tapi takpe lah, kita bayar mahal untuk environment dia. Positif tak?



Trivia Sambutan Ulang Tahun Kelahiran Naim Di Acme Coffee
  • Ijat kena bayar paling mahal malam tu. Takpe lah. Dapat sponsor dari Petronas kan?
  • Syam datang lambat sangat malam tu sebab kitorang semua dah nak balik dah masa tu. Haaa... Walaupun tak makan tak minum tapi Syam kena bayar jugak. Haha!
  • Persembahan makanan Zaim paling sedih! Tak nampak mahal pun? Malam tu Zaim pilih Spaghetti Bolognese.
  • Aku, Afizal, Naim dan Zaim gerak satu kereta dari Bangi. Jimat lah bila gerak ramai ramai. Ijat, Wan dan Syam masing-masing gerak sendiri. Lalu tercampak bayar duit parking RM10.50 hari tu. Haha!
  • Wan belikan belon-belon sebagai hiasan tambahan supaya nampak lah macam sambut birthday sikit.
  • Niat asal nak beli kek dari luar tapi sebab kesuntukan masa, beli kek yang ada kat situ je. Nasib baik sedap.
  • Syam bukan main melaram dengan baju baru malam tu. Tak sedar diri dah lah datang lambat! Tiba marah. Haha!
  • Malam tu paling menyeramkan bila tunggu keputusan Afizal dan Wan kira bil seorang berapa. Kira kali pertama tak sama dengan kira kali kedua. Haha! Mana yang murah lah...



Lepas ni birthday siapa pula?

Tiada ulasan:

Catat Komen

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com