Selasa, 1 Ogos 2017

Jom Churros Di Street Churros!

Salam.


Korang tahu tak churros tu apa? Macam mana rupa churros tu? Pernah makan churros tak sebelum ni? Takpe takpe. Tak masuk final exam pun soalan soalan tadi. Churros ni dibuat daripada adunan tepung yang kemudiannya digoreng sehingga rangup dan ada masanya dihidangkan sebagai snek, ada juga dihidangkan sebagai pencuci mulut. Ikut nafsu makan orang tu kot? Kalau nafsu makan dia sejenis binatang, dia makan la churros ni macam dia makan nasi. Haha! Merepek. Ada sesetengah negara di Eropah dan Amerika Latin yang menjadikan churros ni sebagai sarapan. Selalunya churros ni akan dicelup dengan sos coklat yang pekat dan likat. Pehhh... Sedapnya!

Jadi kat mana nak cari churros kat Malaysia ni? Haaa... Cari kat Street Churros lah! Jangan risau, nama je macam kat tepi jalan tapi semua outlet Street Churros ada kat dalam pusat membeli belah. Hari Sabtu yang lepas aku singgah cawangan ke-6 Street Churros yang baru je buka kat Empire Shopping Gallery, Subang Jaya. Hebat! Sekejap je dah ada cawangan ke-6. Meh sini aku nak kongsikan sedikit info mengenai Street Churros:
  • Bermula dari Korea Selatan
  • Francais churros yang terbesar di dunia
  • Menggunakan bahan-bahan yang segar dan berkualiti tinggi
  • Churros hanya akan dibuat selepas menerima tempahan
  • Street Churros berbentuk ladam kerana kepercayaan bahawa bentuk ladam sebenarnya membawa tuah
  • Rangup di luar, lembut di dalam

Apa je menu yang ada kat Street Churros ni? Sebenarnya bukan satu jenis churros je yang ada kat Street Churros ni. Setakat hari ni ada lima jenis churros iaitu Street Churros, Filling Churros, Stick Churros, Churros Fries dan Ice-cream Churros. Banyaknya! Jom tengok antara menu yang ada kat Street Churros.

Menu


Street Churros: Cinnamon, Chocolate & Cheese
Harga: RM5.90

Dipping Sauce: Chocolate, Cream Cheese, Blueberry & Butterscotch
Harga: RM1.90


Filling Churros: Chocolate, Cream Cheese & Custard
Harga: RM7.90


Stick Churros: Chocolate, Cinnamon & Cheese
Harga: RM9.90


Churros Fries: Sour Cream, Tomato & Seaweed
Harga: RM7.90


Ice-cream Churros: Choco-Choco, Choco Berry & Mango
Harga: RM7.90 +RM1.00 (Topping)

Minuman


Shake: O'My Mango & O'My Coconut
Harga: RM9.90


Fruit Ade: Lemon, Passionfruit & Korean Citron
Harga: RM7.90

Coffee: Caramel Macchiato & Spanish Latte
Harga: RM8.90 (Hot) & RM9.90 (Iced)

Non-Coffee: Chocolate, Green Tea & Milk Tea
Harga: RM7.90 (Hot) & RM8.90 (Iced)

Set Menu


Set A: Street Churros + Latte
Harga: RM11.90

Set B: Filling Churros + Latte
Harga: RM13.90

Set C: Stick Churros + Latte
Harga: RM15.90


Jadi mana satu nak makan dulu ni? Haaa... Aku cadangkan korang cuba Street Churros perisa Cinnamon lepas tu tambah Dipping Sauce perisa Chocolate. Nanti datang lagi untuk rasa menu yang lain pula. Haha! Menu pilihan dan kegemaran aku pula Filling Churros perisa Chocolate. Puas lah dapat makan churros dengan coklat yang melimpah ruah tu. Tapi Churros Fries perisa Seawood pun sedap juga! Aduh. Tiba tiba terliur nak makan churros? Mana nak cari Street Churros ni? Haaa... Meh sini aku senaraikan outlet Street Churros kat bawah ni.
  • One Utama Mall, Petaling Jaya
  • IOI City Mall, Putrajaya
  • Sky Avenue, Genting Highlands
  • Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
  • MyTOWN, Cheras
  • Empire Shopping Gallery, Subang Jaya

Kot kot nak tahu lebih lanjut pasal Street Churos ni ye la rajin sangat banyak masa tak tahu nak buat apa, korang boleh singgah dan klik je laman rasmi dorang seperti kat bawah ni:


Churros ni paling sedap makan panas panas. Kalau nak makan sejuk sejuk, baik makan aiskrim lah. Haha! Ehhh kat Street Churros pun ada Ice-cream Churros. Jom churros? Dah alang alang tu aku ada 10 baucar Street Churros untuk dihadiahkan kat korang. Jadi apa yang korang perlu buat? Haaa... Jangan lupa follow instagram aku kat @hizamili untuk mendapatkan baucar istimewa daripada Street Churros.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com