Jumaat, 28 Julai 2017

15 Perkara Mudah Buat Lelaki Gembira Tapi Perempuan Tak Perasan

Salam.


Kali ni dikongsikan perkara perkara ringkas dan mudah yang dapat membuatkan lelaki gembira tapi kebanyakan perempuan tak perasan. Hari tu dah ada tips untuk lelaki, kali ni tips untuk perempuan pula. Tapi yang kelakarnya kedua-dua tips tu dikongsikan oleh lelaki! Haaa... Mana perempuan perempuan ni? Haha! Mohon wakil perempuan tampil ke depan untuk kongsikan tips daripada sudut pandang dorang juga. Agak agak apa dia perkara mudah yang sebenarnya dapat membuatkan lelaki tu gembira? Haaa... Tips ni ditujukan khas kepada perempuan perempuan kat luar sana terutamanya yang tengah hangat bercinta sekarang ni. Mana yang single? Boleh pm tepi aku.


15 Perkara Mudah Buat Lelaki Gembira Tapi Perempuan Tak Perasan

#1
Tak perlulah dedahkan dia kat laman sosial kau, setiap perhubungan nak kecoh kat semua orang. Kalau putus buat malu je. Mulalah buat thread sendu.

#2
Puji dia paling handsome dalam dunia walaupun dia muka pecah. Tapi kalau selalu puji nampak sangat kau perli. Jadi buat relaks sudah.

#3
Tak perlu kot nak jealous kalau dia bersembang dengan perempuan lain. Kalau dah jenis setia takkan berubah hati melainkan memang dia kaki curang.

#4
Bila dia ajak makan, tak perlu kot nak mekap sampai 46 inci tebal. Pastikan bila dia dah sampai, kau dah tercegat kat pagar.

#5
Tak perlu la nak suruh dia jangan layan semua perempuan yang tegur dia.

#6
Bila dia tengah lepak dengan kawan kawan dia, tak perlu kot spam chat macam orang gila. Dia pun ada hidup dia sendiri. Beri masa dia dengan kawan.

#7
Tak perlu letak nama dia kat bio macam kau yakin dia tu sah bakal jadi milik kau. Letak dalam doa sudah.

#8
Bila kau tengah moody, jangan sesekali tinggikan suara kat dia. Bila tengah marah, diam!

#9
Bila tengah datang bulan, bukan lesen besar kau nak marah marah orang lain.

#10
Masa makan kat luar, tak payah kot kau nak cover ayu depan dia acah makan sikit sikit. 

#11
Bangun pagi bagi morning text dia dulu sebelum muncul kat mana mana laman sosial, lebih sweet sama sama ingatkan solat subuh.

#12
Sebelum tidur wish la dulu. Lagi satu kalau kau tak okay, cakap je terus terang. Tak payah nak expect dia faham semua masalah kau.

#13
Sifat cemburu ni adalah sifat lelaki. Cuma dia tak tunjuk je. Dia pendam sampailah satu masa meletup, habis semua dia ungkit.

#14
Kalau keluar dating, jangan tahu nak mengikis dia payung semua benda. Sekurang-kurangnya berlakon sikit acah acah nak bayar. 

#15
Boleh tak biar dia skip perkataan "I love you" masa depan kawan kawan? Tahu tak itu perkataan paling menyirap bila kawan kawan dia dengar?

Sumber: DI SINI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com