Khamis, 20 April 2017

11 Tempat Makan Di Penang | Sedap, Best & Wajib Singgah

Salam.

Siapa la yang tak suka makan kan? Lagi lagi Penang yang boleh dikatakan antara syurga makanan di Malaysia ini. Antara makanan yang popular di Penang ialah laksa, cendol, nasi kandar dan pasembur. Tidak lengkap rasanya jika kita ke Penang tapi tidak merasai semua makanan tersebut. Jadi di sini aku kongsikan tempat-tempat makan wajib singgah yang sedap dan best di Penang.


Untuk entri kali ini, aku rujuk kawan aku, Naim, yang sempat berkongsikan tempat-tempat makan sedap di Penang semasa dia berjalan kat sana bulan lepas dengan kawan-kawan dia yang lain. Dah alang alang kat sana tu, dia pergi ke tempat-tempat makan yang sedap dan best di Penang. Aku yakin dengan pilihan dan selera Naim ni sebab dia memang suka kalau bab bab makan ni. Muka dia pun dah macam pinggan yang sumbing tu. Haha! Gurau la Naim. Lagipun dia dah duduk di Penang hampir 5 tahun sebab belajar kat situ. Jadi tak mustahil dia tahu tempat-tempat makan yang sedap di Penang ni.

Senarai 11 tempat makan sedap dan best di Penang:

1.   Laksa 3 Serangkai


Klik di sini untuk maklumat lanjut.

2.   Cucur Udang Mengkuang Titi



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

3.   Penang Road Famous Cendol & Ice Kacang (Loh)



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

4.   Char Kuey Teow Kg Pelet



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

5.   Burger Boy Penanti



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

6.   Nasi Kandar Beratur



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

7.   Pasembur Gurney Hawker Centre



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

8.   Roti Bakar Transfer Road



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

9.  Fresh Juice Tropical Fruit Farm



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

10.  Mee Goreng Sotong Padang Kota



Klik di sini untuk maklumat lanjut.

11.  Nasi Kandar Deen Jelutong


Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Jom kita buat road trip ke Penang? Tapi jangan lupa timbang berat sebelum dan selepas jalan jalan cari makan di Penang nanti. Kita tengok berapa kilogram bertambah. Haha!

Tiada ulasan:

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com