Selasa, 18 April 2017

Autisme - Kepentingan Kesedaran & Bagaimana Sains Membantu

Salam.

Autisme ini adalah merupakan sejenis gangguan psikiatri atau gangguan perkembangan anak-anak yang kebiasaannya mengakibatkan masalah dalam komunikasi dan kemahiran sosial, seperti perkembangan bahasa yang lambat atau tidak berkembang. Anak-anak autisme sering mengalami masalah mengaitkan perkataan dengan penuh makna, interaksi sosial dan kesukaran untuk memahami keadaan persekitaran.

Untuk itu, terdapat satu program yang memberikan kesedaran mengenai autisme, iaitu, "Autism Awareness Project 2.0" yang akan dijalankan pada 29 April 2017 ini. Program ini bakal mengupas mengapa kesedaran autisme itu penting dan bagaimana sains boleh membantu autisme.


Program anjuran The Children Project ini akan menampilkan panel jemputan hebat antaranya Dr Nazri Bajuri, Dr Azam Yunus dan Pn Rose Aniza. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama memeriahkan program anjuran The Children Project dengan kerjasama Scientists For Society ini. Perlu diingatkan bahawa tempat adalah terhad!

Pendaftaran program "Autism Awareness 2.0" pada 29hb April 2017 ini di Brainpot-The Cooler Space, Setia Alam, bermula jam 9:00 pagi hingga 5:15 petang. Untuk pendaftaran, anda boleh mengisi form dengan KLIK DI SINI.

Yuran penyertaan:
  • Early Bird: RM95/peserta (18-20 April)
  • Group: RM90/peserta
  • Pelajar: RM80/peserta
  • Normal: RM100/peserta

Sekiranya anda mengenali saudara-mara, sahabat handai, atau sesiapa sahaja yang ada kaitan dengan autisme, tolong kongsikan maklumat mengenai program ini. Semoga kita semua akan beroleh manfaat melalui projek kesedaran autisme seperti ini.

1 ulasan:

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com