Rabu, 15 Januari 2014

Dulu Tingkatan Satu!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Ada masanya peluang tu datang pada waktu kita belum bersedia. Dan itu la yang terjadi pada aku baru-baru ni. Adeh. Cikgu sekolah lama aku mintak tolong bagi talk sikit untuk pustakawan-pustakawan sekolah tu. Bila? Hari Sabtu 11 Januari hari tu. Dan masa tu aku memang betul-betul tengah sibuk dengan orientasi kat tempat kerja aku pulak tu, celah mana aku nak curi masa? Bayangkan aku balik jam 2 pagi lepas tu jam 10 pagi tu dah kena bagi talk? Memang tak sempat nak sediakan apa-apa. Errr... Sebenarnya? Tak larat! Haha!


Tapi aku gagahkan jugak. Aku tahu aku tak dapat nak bagi talk sepenuhnya sebab aku memang tak sempat nak sediakan slide pun. Jadi, aku putuskan untuk buat latihan dalam kumpulan je. Nasib baik bilangan peserta tak ramai, kira-kira dalam 30 orang. Masa pun tak lama, cuma dua jam diberikan. Hari tu kami cuma sempat buat satu latihan dalam kumpulan. Tak sangka dua jam sekarang dah macam dua puluh minit je. Nampaknya, aku kena datang lagi untuk latihan dalam kumpulan yang seterusnya. Eh?

Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Tak sangka pulak ada antara dorang tu bekas murid-murid aku dulu. Aku ajar dorang Sains dulu. Masa aku ajar dorang, tak silap aku masa tu dorang masih budak-budak hingusan lagi, baru tingkatan satu. Sekarang? Dah tingkatan empat! Haaa... Faham tak itu tandanya apa?


potpetpotpet: Tua mengejar kita. Jadi? Kita lari laju-laju!

10 ulasan:

  1. Lari laju² pun lagi laju dia kejar..haha..sekelip mata kau berubah kan..gitu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha kita sembunyi boleh tak? :P

      Padam
  2. Cpt je masa berlalu srkarang ni kn. Pjm celik pejam celik dh setahun, 2 thn

    BalasPadam
  3. lari laju pun x guna..sebab akan datang jugak hari tu....
    ikut flow je...n do the best :P

    BalasPadam
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  5. If people that write articles cared more about writing great material like you, more readers would read their content. It's refreshing to find such original content in an otherwise copy-cat world. Thank you so much.
    friv

    kizi

    BalasPadam
  6. If people that write articles cared more about writing great material like you, more readers would read their content. It's refreshing to find such original content in an otherwise copy-cat world. Thank you so much. friv

    kizi

    BalasPadam
  7. as salam, awak ada wechat nama andy ke?

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com