Rabu, 11 September 2013

Senyuman Kekal, Fenomena Pembedahan Plastik Terbaru Korea Selatan!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Senyuman kekal? Aku macam tak percaya pembedahan plastik boleh sampai ke tahap tu. Sebelum ni Korea Selatan dah ada pembedahan plastik untuk besarkan bukaan kelopak mata, suntikan lesung pipit, kecilkan saiz betis dan macam macam lagi la. Kadang kadang tu tak sampai terfikir! Bayangkan satu dunia ni muka sama je? Celah mana kau nak cari mana satu Kak Ton, mana satu Kak Mah.



Teknik ini dikenali sebagai “Smile Lipt”. “Lipt” merupakan gabungan daripada perkataan lip (bibir) dengan lift (mengangkat). Pembedahan plastik ni dia buat kat sudut belah kiri dan kanan mulut. Bila dia dah angkat otot-otot kat situ, mulut secara automatiknya tersenyum. Jadi tak payah susah susah nak pura pura senyum lepas ni. Kalau dapat berita sedih pun dijamin senyuman tak lekang daripada bibir. Kot kot datang ziarah orang mati, kau boleh senyum sorang sorang kat situ? Seram tak?


potpetpotpet : Susah ke nak senyum?

25 ulasan:

  1. orang korea nie susah nak senyum kot
    dieorang banyak senyum plastik jer

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha. agaknya kot. adeh. marah peminat kpop ni kalau baca komen ni... haha!

      Padam
  2. betul jgk tuh..mmg carik nahaslah kalau senyum masa ziarah org mati..kene aplikasikan purdah sepenuhnye ler lepas nih..

    BalasPadam
  3. senyum itu satu sedekah yang tidak memerlukan modal...tak susah langsung nak dapat pahala kan kan kannnn......

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu. senang gila. tak payah keluarkan modal sesen pun. :)

      Padam
  4. HAHA. Ya ampun. Orang yang malas senyum je layak buat benda ni -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. ataupun orang yang kedekut untuk lemparkan senyuman! haha! :)

      Padam
  5. kalau nak wat senyum macam joker leh ke? hehee... :P

    BalasPadam
  6. orang korea memang banyak muka fake.. ish2, surgery nak senyum pun boleh..

    BalasPadam
  7. Duit dah bertingkek tingkek..tu yg mcm2 yg nk dibuatnye...!!!!!

    BalasPadam
  8. Duit dah bertingkek tingkek..tu yg mcm2 yg nk dibuatnye...!!!!!

    BalasPadam
  9. Macam mulut itek pon hado

    BalasPadam
  10. korea dan plastic surgery tak dapat dipisahkan.kenyataan kan.payah juga kalau sedih terpaksa buat muka sedih pulak kalau dah 24jam senyum.

    BalasPadam
  11. senyuman kekal? yolah. senyuman fake.

    BalasPadam
  12. inilah baru org panggil senyum tak ikhlas..plastik semata-mata...hu3

    BalasPadam
  13. Menakutkan bedah2 plastik ni.. klu ada kesan sampingan x ke naya jea.. patutlea ramai yg kata kcantikan gadis korea byk yg palsu.. errr.. artist lea kbykn nya..,hu2

    BalasPadam
  14. adeh..
    tgk pn cam sakitkan hati je.
    ada juga org nk macam nie.
    sadis

    BalasPadam
  15. MACAM2 SKRANG...PLASTIK SMATE2 -_-

    BalasPadam
  16. mcm mlot drakula je .
    *mcm penah tgk mlot drakula ..hahahaha :P

    BalasPadam
  17. this is really a nice stuff....thanks for sharing this great post.
    Erectile Dysfunction Treatment

    BalasPadam
  18. Kalau kat mall kan ada "no plastic for today" tapi yg ni "no plastic surgery forever" boleh? Hahaha

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com