Rabu, 11 September 2013

Senyuman Kekal, Fenomena Pembedahan Plastik Terbaru Korea Selatan!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Senyuman kekal? Aku macam tak percaya pembedahan plastik boleh sampai ke tahap tu. Sebelum ni Korea Selatan dah ada pembedahan plastik untuk besarkan bukaan kelopak mata, suntikan lesung pipit, kecilkan saiz betis dan macam macam lagi la. Kadang kadang tu tak sampai terfikir! Bayangkan satu dunia ni muka sama je? Celah mana kau nak cari mana satu Kak Ton, mana satu Kak Mah.



Teknik ini dikenali sebagai “Smile Lipt”. “Lipt” merupakan gabungan daripada perkataan lip (bibir) dengan lift (mengangkat). Pembedahan plastik ni dia buat kat sudut belah kiri dan kanan mulut. Bila dia dah angkat otot-otot kat situ, mulut secara automatiknya tersenyum. Jadi tak payah susah susah nak pura pura senyum lepas ni. Kalau dapat berita sedih pun dijamin senyuman tak lekang daripada bibir. Kot kot datang ziarah orang mati, kau boleh senyum sorang sorang kat situ? Seram tak?


potpetpotpet : Susah ke nak senyum?

25 ulasan:

Ms Bery berkata...

orang korea nie susah nak senyum kot
dieorang banyak senyum plastik jer

luqman zakaria berkata...

betul jgk tuh..mmg carik nahaslah kalau senyum masa ziarah org mati..kene aplikasikan purdah sepenuhnye ler lepas nih..

NOR HIDAYAH berkata...

hoho mcm tu pon ada...

zizidiazora berkata...

senyum itu satu sedekah yang tidak memerlukan modal...tak susah langsung nak dapat pahala kan kan kannnn......

Vee Lea berkata...

HAHA. Ya ampun. Orang yang malas senyum je layak buat benda ni -.-

Hizami Li berkata...

haha. agaknya kot. adeh. marah peminat kpop ni kalau baca komen ni... haha!

Hizami Li berkata...

purdah? alhamdulillah... :)

Hizami Li berkata...

macam macam ada! :)

Hizami Li berkata...

betul tu. senang gila. tak payah keluarkan modal sesen pun. :)

Hizami Li berkata...

ataupun orang yang kedekut untuk lemparkan senyuman! haha! :)

Mohamad Nizam berkata...

kalau nak wat senyum macam joker leh ke? hehee... :P

Nur A.Z berkata...

orang korea memang banyak muka fake.. ish2, surgery nak senyum pun boleh..

siti zaidah mohamad don berkata...

Duit dah bertingkek tingkek..tu yg mcm2 yg nk dibuatnye...!!!!!

siti zaidah mohamad don berkata...

Duit dah bertingkek tingkek..tu yg mcm2 yg nk dibuatnye...!!!!!

zuno berkata...

Macam mulut itek pon hado

Azhafizah Md Nor berkata...

korea dan plastic surgery tak dapat dipisahkan.kenyataan kan.payah juga kalau sedih terpaksa buat muka sedih pulak kalau dah 24jam senyum.

Umie Artoqiemie berkata...

senyuman kekal? yolah. senyuman fake.

bloggerlelaki.com berkata...

inilah baru org panggil senyum tak ikhlas..plastik semata-mata...hu3

tenku butang berkata...

Menakutkan bedah2 plastik ni.. klu ada kesan sampingan x ke naya jea.. patutlea ramai yg kata kcantikan gadis korea byk yg palsu.. errr.. artist lea kbykn nya..,hu2

Shark Kay berkata...

adeh..
tgk pn cam sakitkan hati je.
ada juga org nk macam nie.
sadis

edayu mahayuddin berkata...

MACAM2 SKRANG...PLASTIK SMATE2 -_-

edayu mahayuddin berkata...

mcm2 skang...plastik smate2

MG schmidt berkata...

mcm mlot drakula je .
*mcm penah tgk mlot drakula ..hahahaha :P

herbalsupplement berkata...

this is really a nice stuff....thanks for sharing this great post.
Erectile Dysfunction Treatment

i am S!L4H.. berkata...

Kalau kat mall kan ada "no plastic for today" tapi yg ni "no plastic surgery forever" boleh? Hahaha

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com