(Lirik Lagu) Wali Band | Si Udin Bertanya

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Aku tertarik dengan lagu religi terbaru daripada Wali Band yang bertajuk Si Udin Bertanya. Tajuk lagu pun dah buat aku tertanya-tanya yang lagu ni sebenarnya pasal apa. Kenapa Udin? Kenapa tak Ashraf Muslim? Nampak tak permainannya di situ? Haha!

Masa pertama kali dengar lagu ni terus aku dapat tangkap ini sah lagu Wali Band. Tapi apa yang menarik dengan lagu ini ialah doa kebahagiaan dunia dan akhirat dijadikan sebagai korus. Alhamdulillah. InshaAllah lepas ni lebih ramai daripada kita dapat hafal doa kebahagiaan dunia dan akhirat ni.

Wali Band - Si Udin Bertanya

Si Udin datang kepadaku
Saat itu malam pukul tujuh
Dia bertanya doa bahagia
Ku jawab inilah doanya

Korus:
رَبَّنَا ءَاتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Lalu esoknya si Udin lagi bertanya
Apa doa agar masuk surga
Dan ku jawab "ente banyaq tanya"
Baiklah ini pun doanya




potpetpotpet : Lagu religi terbaru daripada Ungu yang bertajuk Bila Tiba pun best!

4 ulasan:

  1. Terbaik...lebih baik menyanyi lagu sebegini yg sudah tentu memberi makna dan kebaikan kepada diri kita dari menyanyi lagu yang melodi je sedap tetapi punyai lirik yang entah apa2.

    BalasPadam
  2. tak pernah dengar lagi lagu ni.ok,nanti nak dengar jugak.

    BalasPadam
  3. baguslah jugak ada group band mcm dorg ni menghibur but at the same time lagu2 berunsurkan keislaman thumbs up for them ...

    BalasPadam
  4. baguslah ada album religi Islami dari wali band, komentar balasan dong ke blog saya www.goocap.com

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")