Selasa, 25 Jun 2013

Syura Juara Masterchef Selebriti Musim Ke-2!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Dah habis dah Masterchef Selebriti musim kedua! Tahniah diucapkan kepada Syura kerana berjaya merangkul gelaran juara menewaskan Celina pada peringkat akhir tadi. Siapa sangka Syura yang pernah masak megi sampai hangus boleh menang Masterchef Selebriti kali ni? See? Tiada apa yang mustahil. Haha!

Dan kepada Celina, tahniah jugak sebab sampai ke peringkat akhir. Tu satu pencapaian yang patut dibanggakan sebab dia buat semua ni untuk amal kebajikan. Aku tengok cabaran peringkat akhir tadi memang high class. Cuma yang tak berapa nak high class ialah nama resipi masakan Syura tadi. LOL. Walaupun dorang naik kapal terbang semata-mata nak menikmati masakan Syura dan Celina tapi kelainan yang dibawakan oleh Masterchef Selebriti kali ni menjadi pada aku. Tak pernah pernah orang buang tabiat naik kapal terbang untuk makan je lepas dah habis makan turun balik. Macam la kat bumi ni dah habis kerusi meja pinggan mangkuk kan? Tapi tu lah hiburan yang cuba disampaikan. 


potpetpotpet : Bila aku nak pandai masak pulak ni?

10 ulasan:

Cik Donut berkata...

wah syura menang mcm tak pcaya jah...haha.....kalau CD join Mastercheft ni confirm kalah hehe...oic page blog ni dah berubah lah....

Hizami Li berkata...

Haha. Cik Donut ni pakar masak donut ke apa?

Teena Tna berkata...

Orang kaya, tak class lah makan kat bumi ni...

zainatul abu bakar berkata...

Congrats utk syura! Zami xpe..cube msk masterchef akan dtg, mane tau ckgu math bleh mng..xde yg mustahil kat dunia nih..hahaha


psst..sjk blog berwajah baru ni makin rajin update eh. bagus2 =)

Cik Donut berkata...

ehh taklah manada..cd ni pakar makan donut jah..masak2 donut ni tak terer sgt....

Cik Donut berkata...

alah masak megi kira reti lh bab-bab memasak ni....yg penting reti daripada tak ade kan...

dee berkata...

eh kau. tuka dah? oooooo

Norcahaya Ali berkata...

kalau ada duit jangankan kat kapal terbang , kat angkasa pun kalau boleh dah lama gi makan kt sana. manusia takpernah nak puas khonn ? hihihih

najihah sahami berkata...

okey. tak sempat tengok episod akhir. :'(

tape. ulangan kan banyak. haha.

simple but nice jeeeeeeeeeee blog baru ni. setenang2 air di sungai gitewww.

FarhanaDr berkata...

Yang penting, lelaki yang ada gelaran chef, dengan uniform chef nampak "sesuatu" sangat in term of attraction. Tak kisah macam mana pun rupanya. Terpikat tengok semua chef-chef Brahims. :p

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com