Dua Minggu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Relevan lagi ke blog aku ni? Haha. Anyway, aku baru habis kursus induksi yang telah berlangsung selama dua minggu kat Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerja (NIOSH), Senai, Johor, bermula pada 23 November dan berakhir pada 7 Disember. Memang dua minggu tu penuh dengan ceramah, ceramah dan ceramah, daripada pagi sampai la malam. Kalau otak tu macam belon, aku jamin dah pecah pada hari pertama tu jugak! Kbai.

Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Biarpun aku menumpang kursus induksi kemeterian lain, tapi, aku gembira dapat kenal kawan-kawan baru. Aku tabik dorang sebab dorang sporting, gila-gila, sedia membantu, tak lokek ilmu dan mesra alam. Okay tak aku kipas dorang?

Aku telah diberikan mandat untuk menjadi pengerusi majlis masa majlis penutup pada hari terakhir kursus tu. Suka tak suka, tu belakang kira. Haha. Aku ambil peluang tu sebagai menghargai kepercayaan dorang walaupun aku sendiri tak yakin dengan aku. Macam mana tu? Takpe takpe. Anggap ni sebagai cabaran sebab dalam dunia kerja pun kita selalu diberikan tugas yang kita tak tahu macam mana nak buat, tugas yang kita tak suka, tugas orang lain tapi orang tu tolak kat kita dan sebagainya.

Jom tengok beberapa keping gambar yang sempat diambil menggunakan Galaxy Note aku pada hari terakhir kursus induksi:









potpetpotpet :
Tambah satu lagi bab dalam buku kenangan manis. :")

33 ulasan:

  1. Whoa.. Setelah sekian lama menyepi (: Awak kalau ambil gambar mesti silang tangan kat depan, tak pun kunci jari-jemari macam orang pegang tangan tu.. Hihikk.

    BalasPadam
  2. dah lame menunggu update dari blog nih..akhirnye ade jugak..quite busy ek skg..

    BalasPadam
  3. lama cuti update . akhirnya muncul jugaak satu . hehe

    kalau kursus tu mesti ada terselit jugak ceramahnya .

    BalasPadam
  4. @Cik Pensil hehe . nampak lah kenape org suruh jadik pengerusi majlis . hek :D

    BalasPadam
  5. Lama sungguh menyepi. Apesal gambar banyak dengan perempuan aje tuh? Heheh

    BalasPadam
  6. ooooooo...
    ni geng2 J41 yek?
    (>.<)

    BalasPadam
  7. lamanya menunggu diupdate~ but nice :)

    BalasPadam
  8. welcome back!haha. Giler lama tak update..kesian blog ni, hehe :)

    BalasPadam
  9. Pengalaman menjadi pengerusi majlis memang menyeronokkan! Untunglah abang menjadi insan terpilih itu. :D

    BalasPadam
  10. wah...kursus induksi kat johor...? ehhehe..
    ape2 pun tahniah ye, sebab dah habiskan kursus induksi 2 minggu tue...semoga terus sukses dalam kerjaya..(^___^)

    BalasPadam
  11. akhirnya...setelah sekian lama....bestnye dpt pluang jd pengerusi majlis ^^

    BalasPadam
  12. Lama x baca blog nie..

    BalasPadam
  13. ada beza tak induksi dgn kementerian lain?

    BalasPadam
  14. cewah. bgmbr mcm retis la cikgu..:p
    salam dari cik apple merah :)

    BalasPadam
  15. di kelilingi gadis gadis . aahah

    BalasPadam
  16. Lama gilaaa induksi!...

    Ok fine,tau dah pakai Note,hahaha :p

    BalasPadam
  17. of course kursus adalah pengalaman yang best bila dah habiskan.awal awal mesti bosan.ehehe..selamat berblogging kembali zami.

    BalasPadam
  18. induksi???

    huhuhu....apapun... great days with great people ....^^

    BalasPadam
  19. ingatkan NIOSH kat bangi, selangor..
    muahaha..
    salah baca..

    from ::Arkitek Hati::

    BalasPadam
  20. Lamanya ...suatu pengalaman yg best

    BalasPadam
  21. Sy suke dengar ceramah....

    ^____^

    BalasPadam
  22. lame doh xdatang sini..heee

    BalasPadam
  23. Macho la brader baju merah tu :D

    -> ❤ TechKini.com

    BalasPadam
  24. lama betul nk tunggu blog ni berupdate :)

    BalasPadam
  25. lama betul nk tunggu blog ni berupdate :)

    BalasPadam
  26. keje gomen ke? btw done follow u bro

    BalasPadam
  27. untunglah. . lepas ni jdi occupational safety kt kilang besar. . haha..

    BalasPadam
  28. untung lah.. cerah masa depansi zami ni... :)

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")