+ -

Pages

Dua Minggu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Relevan lagi ke blog aku ni? Haha. Anyway, aku baru habis kursus induksi yang telah berlangsung selama dua minggu kat Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerja (NIOSH), Senai, Johor, bermula pada 23 November dan berakhir pada 7 Disember. Memang dua minggu tu penuh dengan ceramah, ceramah dan ceramah, daripada pagi sampai la malam. Kalau otak tu macam belon, aku jamin dah pecah pada hari pertama tu jugak! Kbai.

Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Biarpun aku menumpang kursus induksi kemeterian lain, tapi, aku gembira dapat kenal kawan-kawan baru. Aku tabik dorang sebab dorang sporting, gila-gila, sedia membantu, tak lokek ilmu dan mesra alam. Okay tak aku kipas dorang?

Aku telah diberikan mandat untuk menjadi pengerusi majlis masa majlis penutup pada hari terakhir kursus tu. Suka tak suka, tu belakang kira. Haha. Aku ambil peluang tu sebagai menghargai kepercayaan dorang walaupun aku sendiri tak yakin dengan aku. Macam mana tu? Takpe takpe. Anggap ni sebagai cabaran sebab dalam dunia kerja pun kita selalu diberikan tugas yang kita tak tahu macam mana nak buat, tugas yang kita tak suka, tugas orang lain tapi orang tu tolak kat kita dan sebagainya.

Jom tengok beberapa keping gambar yang sempat diambil menggunakan Galaxy Note aku pada hari terakhir kursus induksi:









potpetpotpet :
Tambah satu lagi bab dalam buku kenangan manis. :")
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Dua Minggu Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Relevan lagi ke blog aku ni? H...

33 ulasan:

Vee Lea berkata...

Whoa.. Setelah sekian lama menyepi (: Awak kalau ambil gambar mesti silang tangan kat depan, tak pun kunci jari-jemari macam orang pegang tangan tu.. Hihikk.

luqman zakaria berkata...

dah lame menunggu update dari blog nih..akhirnye ade jugak..quite busy ek skg..

Cik Pensil berkata...

lama cuti update . akhirnya muncul jugaak satu . hehe

kalau kursus tu mesti ada terselit jugak ceramahnya .

♥ hudahassan ♥ berkata...

@Cik Pensil hehe . nampak lah kenape org suruh jadik pengerusi majlis . hek :D

A Z M I E D A berkata...

Lama sungguh menyepi. Apesal gambar banyak dengan perempuan aje tuh? Heheh

blog-tips-kurus berkata...

ooooooo...
ni geng2 J41 yek?
(>.<)

asman wan ruzlan berkata...

lamanya menunggu diupdate~ but nice :)

zainatul abu bakar berkata...

welcome back!haha. Giler lama tak update..kesian blog ni, hehe :)

Faridzuan berkata...

Pengalaman menjadi pengerusi majlis memang menyeronokkan! Untunglah abang menjadi insan terpilih itu. :D

Sya_Merpati Putih 88 berkata...

wah...kursus induksi kat johor...? ehhehe..
ape2 pun tahniah ye, sebab dah habiskan kursus induksi 2 minggu tue...semoga terus sukses dalam kerjaya..(^___^)

krunch2sa berkata...

akhirnya...setelah sekian lama....bestnye dpt pluang jd pengerusi majlis ^^

Chenal berkata...

Lama x baca blog nie..

iKhRam berkata...

ada beza tak induksi dgn kementerian lain?

Aliff Haikal berkata...

cikgu busy yeeee =D

oyye_gibbous91 berkata...

Smoga brjya!

.Cik Nana. berkata...

cewah. bgmbr mcm retis la cikgu..:p
salam dari cik apple merah :)

abelxheer berkata...

di kelilingi gadis gadis . aahah

Hanih Borhan berkata...

Lama gilaaa induksi!...

Ok fine,tau dah pakai Note,hahaha :p

Azhafizah Md Nor berkata...

of course kursus adalah pengalaman yang best bila dah habiskan.awal awal mesti bosan.ehehe..selamat berblogging kembali zami.

Cik Tomorrow berkata...

induksi???

huhuhu....apapun... great days with great people ....^^

aini shahroni berkata...

ingatkan NIOSH kat bangi, selangor..
muahaha..
salah baca..

from ::Arkitek Hati::

Eazy Izzuddin berkata...

Lamanya ...suatu pengalaman yg best

aque berkata...

Sy suke dengar ceramah....

^____^

cik eka berkata...

lame doh xdatang sini..heee

TechKini.com berkata...

Macho la brader baju merah tu :D

-> ❤ TechKini.com

Ain Dzaya berkata...

lama betul nk tunggu blog ni berupdate :)

Ain Dzaya berkata...

lama betul nk tunggu blog ni berupdate :)

the tempo of life berkata...

induksi? macam best

Prince of Noob berkata...

keje gomen ke? btw done follow u bro

BUNDA a.k.a KN berkata...

salam kenal dari BUNDA

Khairul Izzadyudin Kamis berkata...

untunglah. . lepas ni jdi occupational safety kt kilang besar. . haha..

Khairul Izzadyudin Kamis berkata...

untunglah .. .

Khairul Izzadyudin Kamis berkata...

untung lah.. cerah masa depansi zami ni... :)

< >