Selasa, 5 Jun 2012

Makan Untuk Hidup

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah kerana aku masih lagi dapat rasai nikmat makan. Errr... Untuk makluman, entri kali ni pasal makan semata-mata. Ni sebab baru lepas tengok masterchef selebriti malaysia punya pasal. Kepada pembaca-pembaca sekalian, selamat mencuci mata dengan makanan-makanan yang aku hidangkan secara visual!

Okay. Sekarang aku nak update pasal tempat-tempat yang aku tak pernah datang makan atau baru sekali dua aku pergi makan. First, aku pergi makan kat Old Town White Coffee dengan Adie dan Wan Fuuyoo. For your information, aku baru kali kedua makan kat Old Town White Coffee. Tapi paling best bila Wan Fuuyoo belanja aku dengan Adie malam tu! Haha. Dia belanja sebab dia kata dia dah kalah bowling sebelum tu. Eh? Terbagitahu pulak.

Kad raya daripada Old Town White Coffee.

Iced Hazelnut White Coffee.

Chicken Hor Fun.

Selain tu, aku telah menjejakkan kaki ke Papa John's yang terletak di Aeon Bandaraya Melaka. Kali ni aku makan dengan teman-teman rapat aku sejak dari zaman sekolah menengah lagi iaitu Kmel dan Ezam. Anyway, pizza dia takde la sesedap Domino's. Tapi aku tertarik dengan sosnya kerana pada aku sos tersebut telah menjadikan pizza tu bertambah sedap untuk dimakan.

Super Papa's.

Jemput tengok.

Bersama teman-teman rapat since secondary school.

Ingat aku tak keluar makan dengan family ke? Hewhew. Kali ni aku bersama ibu, ayah dan dua orang adik perempuan aku pergi makan dekat bistro yang terletak berhampiran dengan rumah kami, sekitar Alor Gajah je. Bistro dia kecil je. Aku order Toyota Speed Wergoon. Haaa... Jangan keliru ye adik-adik. Itulah nama minuman yang aku order. Nama kampung dia ialah oreo milkshake. Nama kampung tapi guna bahasa inggeris. Celah mana kampungnya? Haha.

Toyota Speed Wergoon, mengandungi oreo, coklat, aiskrim vanilla dan susu segar.

Chicken Chop.

Seterusnya, aku turut try makan kat US Pizza kat Dataran Pahlawan, Melaka. Asyik makan mekdi dengan kepci je, sesekali kena tukar jugak selera ni. So, US Pizza jadi pilihan. Tapi aku makan dengan Kmel je kali ni. Ezam tak balik Melaka pulak minggu tu. Kami order pizza separuh seafood dan separuh lagi ayam. Aku suka gila dengan seafood pizza dia sebab memang penuh dengan udang dan isi ketam.

Kad undangan perkahwinan US Pizza.

Chicken Wings.

Separuh seafood dan separuh lagi ayam.

Last but not least, Tutti Frutti. Akhirnya aku telah berjaya menelan aiskrim yogurt daripada Tutti Frutti! Haha. Ni duduk zaman bila ni baru nak rasa Tutti Frutti? Dan pada pendapat aku, aiskrim Magnum Almond lagi murah dan lagi sedap dari Tutti Frutti! Boleh? Sekian. Terima kasih.

Buah seketul je. Takut nak tambah banyak banyak. Tak pasal pasal je nanti.

Tangan lagi besar daripada kepala?


potpetpotpet : Atau hidup untuk makan?

25 ulasan:

Mra Mastura berkata...

banyakkk nyeee makan. hehe memang laa maintain je. hehehe.. haruslah semua tu xpenah makan lagi. except oldtown n TF. hehe TF tu banyak masam so maybe zami xsuka la. yogurt kan. hehew :P

|| amira || berkata...

kalau macsm ni , orang kenyang pun boleh jadi lapar balik . haha

mengancam wok >.<

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

nak nak nak...ni buat i x sabar nak balik Malaysia ni..

bukankosong berkata...

mkn je la

asal apy

walau lately ko cam sedeh je ye :P

ⒷⒽⒶⒾ ⒸⓄⓄⓁ berkata...

الحمد لله , dapat mkn , :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

smpai laaa ni xpenah merasa tuti fruiti...since dh ckp cm tu, esok mkn magnum jee laa beli doblas..

izzah berkata...

ni makan utk hidup ke hidup utk makan. =DD

cik ziqa berkata...

glurpp. banyaknya makanan ~


pizza tu nmpk sgt gebu. haha. chicken chop tu.... ditambah pula minuman... tutti frutti...


fuhhh. ye ! makan untuk hidup (Y)

myravea berkata...

Tengok Iced Hazelnut White Coffee tu, memang terliur tekak ni. huuu

Aliff Haikal berkata...

arghh Lapar ! kay lapar ! hahaaaa

Rozuan Ismail berkata...

wah,sakan makan.kita ni menjilat jari jelah ye

Alif Ismail berkata...

Salam....

Makan makan juga, disamping tu jaga juga pemakanan ye..njom singgah baca entri alif tentang pemakanan..

DanieL AdiE berkata...

@Alif Ismail

Jeles..asyik mkn je..huhu

Ms Bery berkata...

lapor tengok makanan tue semua -__-"

Hans berkata...

inilah punca kegemukan kau rupanya
hahahaha

.Cik Nana. berkata...

banyaknya makan cikgu ni!
harap cepat lah gemok~kih3..
dulu slalu mkn kt old town sbb tpakse pegi..
menu yg amek pon slalu laksa je sbb xley nk sumbat menu len.. -.-

.Cik Nana. berkata...

banyaknya makan cikgu ni!
harap cepat lah gemok~kih3..
dulu slalu mkn kt old town sbb tpakse pegi..
menu yg amek pon slalu laksa je sbb xley nk sumbat menu len.. -.-

Puteri Iqa Izyan berkata...

ahh. nasib baik tak gemuk. hew hew hew

iqa tak penah lg mkn kat sume atas tu. :P

hafiz hafizol berkata...

tangan lagi besar? ko nak ckp ko taff letu kan.. Hahahaha

Azhafizah[フィザ] berkata...

adeshhhhhhh..meleleh air liur camni..zami oh zami..

Adylia Qarissa berkata...

memang menyelerakan!!

luqman zakaria berkata...

kalau entry makan kene cepat2 baca..xleh tengok lame2..nanti tergoda pulak..hehe

cik eka berkata...

nak tutti tuuuuuuuuuuuuuuu..hehehehe xmalu nye..larik c:)

ikaa sharin berkata...

hmm , tertelan air liur .

Qi Muhammad berkata...

drop by here!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com