Khamis, 24 Mei 2012

Tamat Tempoh

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Secara rasminya, perkhidmatan aku sebagai guru interim di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Alauddin, Masjid Tanah, Melaka telah ditamatkan pada tanggal 22 Mei 2012 yang baru dua hari lepas. Kenapa ditamatkan? Sebab aku dah dapat penempatan! Di mana? Google la kalau nak tahu. Haha. Kata semua boleh cari kat google kan?

Okay. Sempena dengan hari terakhir aku kat sekolah tu, aku sempat rakamkan beberapa keping gambar sebagai kenangan. Tapi aku tak dapat nak bergambar dengan semua. So, mana yang sempat je la.

Inilah Hero Malaya yang sebenar, mendidik generasi akan datang dengan penuh kesabaran.

Kelas 1RK yang memuatkan hampir 40 orang murid.

Macam seronok je saya dah habis?

Bob ni memang tak pernah berhenti bercakap!

Ahli mesyuarat koridor.

Sebelah kiri murid perempuan form 2. Sebelah kanan murid perempuan form 1.

Cikgu-cikgu muda kat situ. Termasuk aku!

Ada yang solo. Ada yang tak berapa solo.

Depan makmal sains! Mentang mentang ajar sains kan?

Sebelum aku tinggalkan bumi Sultan Alauddin.

See you guys again!


potpetpotpet : You'll miss me or forget me?

26 ulasan:

Syafiq Ahadin berkata...

alhamdulillah dah dapat penempatan... hehehe! :)

onie berkata...

wahhh,da dapat penempatan baru la cikgu ni...untung anak murid dapat cikgu yang hengsengggg :D

faizal mohd berkata...

ala sedihnya tak dapat jumpa cikgu sudah. heee

TIM_Fahid berkata...

wah dah habes,,, dorg happy la...gmbr dorg msuk blog bro...

TIM_Fahid berkata...

tahniah...lupe pulak nak wish.. alhamdulillah

babycomel berkata...

cikgu pegi mana? nak ikut!! kuikuikui..

zainatul abu bakar berkata...

Tahniah zami! teruskan perjuangan anda di medan pendidikan ni..mendidik anak bangsa! bukan semua boleh jadi pendidik..mulia kerja tu :) Good luck for ur future

NIA SI DRUMSTICK berkata...

alala..mesti sedih budak2 lepaskan cikgu dia ni..

Edy Fee berkata...

msra giler ngan budak2..ehhehehe
hurmmmm cikgu sains upenye.hehe

zizidiazora berkata...

Kerjaya seorang guru sgtlah mulia. Curahkanlah ilmu dgn penuh keikhlasan kerana dari situlah datangnya keberkatan. Selamat bertugas ditempat baru ye zami.

Puteri Iqa Izyan berkata...

waaa. lepas ni jadi kader dah zami. hewhewhew :P

awek retro berkata...

sometime...bila bace entri tentang seorang cikgu nie..seronok jugak..bila kita berdiri didepan orang ramai..and ramai yang dengar....quite interesting...btw..good luck in ur future..k

.Cik Nana. berkata...

Bagusnya cikgu!
:D
sejuk hati menengok.. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

selamat bekerja ditempat baru yee..

Adam Haiqal berkata...

amacam?best tak pengalaman tu??semoga terus success ye hizami! :)
opss! cikgu hizami!

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@

lawa baju!!!!!!!!!!! haha. *tiver je. btw, best of luck untuk next step. heh.

Farouque TR berkata...

menangis nagis la dorg tu? haha.. ye la cikgu yg kacak lagi bergaya, pintar lagi bijaksana nk tgglkn dorg.. sian... haha

Ery Farieha berkata...

whew.. cikgu hensem ni. kekekekke.

selamat hari cikgu! ;P

ain dzaya berkata...

huh! kalau dapt cikgu hensem camnie..ambik spm berulang kali pun ain sanggup eh....wuwuwuwu

Hans berkata...

hahaha..berebut2 bebudak perempuan nak bergambar dengan ko zami...popular betul nih :)

Cik Ummi berkata...

lepas ni dah xde la cikgu hensem kat skolah tu..

kekekekke

Aliff Haikal berkata...

alolololo selamat tinggal cikgu ;(

Aqilah Ali berkata...

salam . erk , aku rasa macam nampak pak ngah aku yang hensem tu la kat gambar first tu , berbaju hijo sebelah kau , m.akhir bin wahab . wooah.... =D

Nurul Akmal berkata...

All the best.. Bestnyer jadi cikgu kan.... singgah sini..

www.siezuka.com

hafiz hafizol berkata...

haha. aku tak caye kalau ko cakap ko single zami.. kahkah

chemija berkata...

lah, kat alau ke ^^

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com