Khamis, 24 Mei 2012

Tamat Tempoh

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Secara rasminya, perkhidmatan aku sebagai guru interim di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Alauddin, Masjid Tanah, Melaka telah ditamatkan pada tanggal 22 Mei 2012 yang baru dua hari lepas. Kenapa ditamatkan? Sebab aku dah dapat penempatan! Di mana? Google la kalau nak tahu. Haha. Kata semua boleh cari kat google kan?

Okay. Sempena dengan hari terakhir aku kat sekolah tu, aku sempat rakamkan beberapa keping gambar sebagai kenangan. Tapi aku tak dapat nak bergambar dengan semua. So, mana yang sempat je la.

Inilah Hero Malaya yang sebenar, mendidik generasi akan datang dengan penuh kesabaran.

Kelas 1RK yang memuatkan hampir 40 orang murid.

Macam seronok je saya dah habis?

Bob ni memang tak pernah berhenti bercakap!

Ahli mesyuarat koridor.

Sebelah kiri murid perempuan form 2. Sebelah kanan murid perempuan form 1.

Cikgu-cikgu muda kat situ. Termasuk aku!

Ada yang solo. Ada yang tak berapa solo.

Depan makmal sains! Mentang mentang ajar sains kan?

Sebelum aku tinggalkan bumi Sultan Alauddin.

See you guys again!


potpetpotpet : You'll miss me or forget me?

26 ulasan:

  1. alhamdulillah dah dapat penempatan... hehehe! :)

    BalasPadam
  2. wahhh,da dapat penempatan baru la cikgu ni...untung anak murid dapat cikgu yang hengsengggg :D

    BalasPadam
  3. ala sedihnya tak dapat jumpa cikgu sudah. heee

    BalasPadam
  4. wah dah habes,,, dorg happy la...gmbr dorg msuk blog bro...

    BalasPadam
  5. tahniah...lupe pulak nak wish.. alhamdulillah

    BalasPadam
  6. cikgu pegi mana? nak ikut!! kuikuikui..

    BalasPadam
  7. Tahniah zami! teruskan perjuangan anda di medan pendidikan ni..mendidik anak bangsa! bukan semua boleh jadi pendidik..mulia kerja tu :) Good luck for ur future

    BalasPadam
  8. alala..mesti sedih budak2 lepaskan cikgu dia ni..

    BalasPadam
  9. msra giler ngan budak2..ehhehehe
    hurmmmm cikgu sains upenye.hehe

    BalasPadam
  10. Kerjaya seorang guru sgtlah mulia. Curahkanlah ilmu dgn penuh keikhlasan kerana dari situlah datangnya keberkatan. Selamat bertugas ditempat baru ye zami.

    BalasPadam
  11. waaa. lepas ni jadi kader dah zami. hewhewhew :P

    BalasPadam
  12. sometime...bila bace entri tentang seorang cikgu nie..seronok jugak..bila kita berdiri didepan orang ramai..and ramai yang dengar....quite interesting...btw..good luck in ur future..k

    BalasPadam
  13. Bagusnya cikgu!
    :D
    sejuk hati menengok.. :)

    BalasPadam
  14. selamat bekerja ditempat baru yee..

    BalasPadam
  15. amacam?best tak pengalaman tu??semoga terus success ye hizami! :)
    opss! cikgu hizami!

    BalasPadam
  16. @

    lawa baju!!!!!!!!!!! haha. *tiver je. btw, best of luck untuk next step. heh.

    BalasPadam
  17. menangis nagis la dorg tu? haha.. ye la cikgu yg kacak lagi bergaya, pintar lagi bijaksana nk tgglkn dorg.. sian... haha

    BalasPadam
  18. whew.. cikgu hensem ni. kekekekke.

    selamat hari cikgu! ;P

    BalasPadam
  19. huh! kalau dapt cikgu hensem camnie..ambik spm berulang kali pun ain sanggup eh....wuwuwuwu

    BalasPadam
  20. hahaha..berebut2 bebudak perempuan nak bergambar dengan ko zami...popular betul nih :)

    BalasPadam
  21. lepas ni dah xde la cikgu hensem kat skolah tu..

    kekekekke

    BalasPadam
  22. alolololo selamat tinggal cikgu ;(

    BalasPadam
  23. salam . erk , aku rasa macam nampak pak ngah aku yang hensem tu la kat gambar first tu , berbaju hijo sebelah kau , m.akhir bin wahab . wooah.... =D

    BalasPadam
  24. All the best.. Bestnyer jadi cikgu kan.... singgah sini..

    www.siezuka.com

    BalasPadam
  25. haha. aku tak caye kalau ko cakap ko single zami.. kahkah

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com