Khamis, 12 April 2012

Kelebihan Pakai Baju Batik Pada Hari Khamis

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Alhamdulillah. I was so excited sebab tadi aku pergi kerja dengan memakai baju batik baru. Terima kasih ayah! Kalau aku, memang tak sanggup la nak keluarkan duit sebanyak itu untuk sehelai baju batik. Eh. Berapa harga baju batik tu? Shhh...

Edisi terlebih edit!

Kelebihan pakai baju batik pada hari Khamis:
  • Tak payah pakai tali leher.
  • Tak perlu masuk baju ke dalam seluar.
  • Kalau tak pakai tali pinggang pon takpe sebab kalau pakai, bukan nampak kan?

For your information, wardrobe aku ada dua helai baju batik je sebelum ni, satu warna biru, satu lagi warna kelabu. Kalau minggu ni aku pakai biru, minggu depan aku pakai kelabu. Aku rasa budak budak ni pon dah dapat agak baju batik apa yang aku akan pakai. Since aku dah dapat baju batik baru, sekarang aku dah ada tiga helai baju batik! Cukup la bagi seorang guru yang tak dapat penempatan lagi sejak Julai tahun lepas. Okay. Ayat last tu memang sedih.

potpetpotpet : Nak tambah lagi koleksi baju batik.

33 ulasan:

ayie berkata...

hari khamis semua guru sk mendum pakai t-shirt sukan.. lagi best..hehe

Edy Fee berkata...

klau aku mlas sebab nak gosok dia leceh

dee berkata...

memang sadis ayat last kau tu...

zainatul abu bakar berkata...

haha,ayat last tu mmg sedih, tp takpe..ade rezeki nanti tu. don't worry.

ika :) berkata...

ok pe pakai baju batik :D

Az Meeda berkata...

satu lagi kelebihan : nampak hensem bila pakai baju batik .. keh3 !

zera eira berkata...

hemmsemm nye encik cikgu berbaju batik. :)

Rozuan Ismail berkata...

ada tak baju batik kain cotton?huhu

Tenshi Ukhwah berkata...

pakai baju batik nampak tua...rupa ala2 datuk..

ANISA berkata...

saya pun selalu gk pakai bju khamis ari khamis...sbb parents dh ajar cengitu...

alif ismail berkata...

best kan ade baju batik...stakat ni alif ade 3 baju batik dari koleksi butik nur hafiza, trg...

bab harga tuh, hummm... faham2 lah kalau batik kan..hihi..

Miss uCu berkata...

btol2..sabar..insyallah nanti ada rezeki tu:)

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Okay lah tu dari tak ada kan. Hihi ;)

Syafiq Ahadin berkata...

ayat last tuu memang sedih...

Meow Meow berkata...

hai Hizami. taknak carik duit lebih ke ?

♥ cik kieranaa ♥ berkata...

haha. btol la 2.
ad gak bju batik yg xyah iron!

Azhafizah[フィザ] berkata...

Baju batik memang mahal kan..beratus..almost ribu riban pun ada.tahniahlah dah ade baju batik baru tambah koleksi kan.^__^

dz zain berkata...

salam bro..ko skunk ngajar sekolah mana ye??

dz zain berkata...

salam bro..ko ngajar sekolah mana skunk yek...:)

hana szied berkata...

tersangat laa comel.. budak2 dak hafal baju cikgu. haha

eqbalzack berkata...

dah lama abg eq tak pakai baju batik sejak jadi student PhD ni.. :)

Reen berkata...

kenapa tak dpt penempatan lg eh?

secretstylesonlineshop berkata...

cantik baju baru zami..hehe
tahniah sbb dpt baju batik baru..kui3

secretstylesonlineshop berkata...

cantik baju batik zami..hehe
tahniah sbb dapat baju batik baru..kui3

Umie Artoqiemie berkata...

kemain cikgu ni hahaha.
insyaAllah kalo ade rezeki, jd la cikgu tetap tu nanti :3

Fara E's berkata...

agree . ayat last tu memang tangkap leleh . haha

eh , nak baju batik lagi 1 ke ? ekeke

Yeah, saya! berkata...

tunggu result IV SPP, berjanggutlah. Posting - refer KPM. ^^
lagii sadiss.. ntah bila .. huu

iekasub berkata...

plus baju batik sejuk :)

luqman zakaria berkata...

huhu..tak suke la baju batik T_T...x selesa...lalalalal~

tapibukanaku berkata...

pergh! 2++ jugak selai wey! hahaha.. x sume orang dapat mcam ang dapat.. heheh..

ain dzaya berkata...

tapi lelaki...rajin ker nk iron baju batik..kan kedut kedit...ker pakai ion baju batik tu skali seumur hidup..huhuhu

"Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

♥aLyNn sAyoKa♥ berkata...

haha...nice writing n nice blog!

~uǝǝʇɐɟ berkata...

HAHA sedih je kan :) *ni komen ke3. saje nak spend time baca blog baru sy kunjung

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com