Khamis, 12 April 2012

Kelebihan Pakai Baju Batik Pada Hari Khamis

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Alhamdulillah. I was so excited sebab tadi aku pergi kerja dengan memakai baju batik baru. Terima kasih ayah! Kalau aku, memang tak sanggup la nak keluarkan duit sebanyak itu untuk sehelai baju batik. Eh. Berapa harga baju batik tu? Shhh...

Edisi terlebih edit!

Kelebihan pakai baju batik pada hari Khamis:
  • Tak payah pakai tali leher.
  • Tak perlu masuk baju ke dalam seluar.
  • Kalau tak pakai tali pinggang pon takpe sebab kalau pakai, bukan nampak kan?

For your information, wardrobe aku ada dua helai baju batik je sebelum ni, satu warna biru, satu lagi warna kelabu. Kalau minggu ni aku pakai biru, minggu depan aku pakai kelabu. Aku rasa budak budak ni pon dah dapat agak baju batik apa yang aku akan pakai. Since aku dah dapat baju batik baru, sekarang aku dah ada tiga helai baju batik! Cukup la bagi seorang guru yang tak dapat penempatan lagi sejak Julai tahun lepas. Okay. Ayat last tu memang sedih.

potpetpotpet : Nak tambah lagi koleksi baju batik.

33 ulasan:

  1. hari khamis semua guru sk mendum pakai t-shirt sukan.. lagi best..hehe

    BalasPadam
  2. klau aku mlas sebab nak gosok dia leceh

    BalasPadam
  3. memang sadis ayat last kau tu...

    BalasPadam
  4. haha,ayat last tu mmg sedih, tp takpe..ade rezeki nanti tu. don't worry.

    BalasPadam
  5. ok pe pakai baju batik :D

    BalasPadam
  6. satu lagi kelebihan : nampak hensem bila pakai baju batik .. keh3 !

    BalasPadam
  7. hemmsemm nye encik cikgu berbaju batik. :)

    BalasPadam
  8. ada tak baju batik kain cotton?huhu

    BalasPadam
  9. pakai baju batik nampak tua...rupa ala2 datuk..

    BalasPadam
  10. saya pun selalu gk pakai bju khamis ari khamis...sbb parents dh ajar cengitu...

    BalasPadam
  11. best kan ade baju batik...stakat ni alif ade 3 baju batik dari koleksi butik nur hafiza, trg...

    bab harga tuh, hummm... faham2 lah kalau batik kan..hihi..

    BalasPadam
  12. btol2..sabar..insyallah nanti ada rezeki tu:)

    BalasPadam
  13. Okay lah tu dari tak ada kan. Hihi ;)

    BalasPadam
  14. ayat last tuu memang sedih...

    BalasPadam
  15. hai Hizami. taknak carik duit lebih ke ?

    BalasPadam
  16. haha. btol la 2.
    ad gak bju batik yg xyah iron!

    BalasPadam
  17. Baju batik memang mahal kan..beratus..almost ribu riban pun ada.tahniahlah dah ade baju batik baru tambah koleksi kan.^__^

    BalasPadam
  18. salam bro..ko skunk ngajar sekolah mana ye??

    BalasPadam
  19. salam bro..ko ngajar sekolah mana skunk yek...:)

    BalasPadam
  20. tersangat laa comel.. budak2 dak hafal baju cikgu. haha

    BalasPadam
  21. dah lama abg eq tak pakai baju batik sejak jadi student PhD ni.. :)

    BalasPadam
  22. kenapa tak dpt penempatan lg eh?

    BalasPadam
  23. cantik baju baru zami..hehe
    tahniah sbb dpt baju batik baru..kui3

    BalasPadam
  24. cantik baju batik zami..hehe
    tahniah sbb dapat baju batik baru..kui3

    BalasPadam
  25. kemain cikgu ni hahaha.
    insyaAllah kalo ade rezeki, jd la cikgu tetap tu nanti :3

    BalasPadam
  26. agree . ayat last tu memang tangkap leleh . haha

    eh , nak baju batik lagi 1 ke ? ekeke

    BalasPadam
  27. tunggu result IV SPP, berjanggutlah. Posting - refer KPM. ^^
    lagii sadiss.. ntah bila .. huu

    BalasPadam
  28. plus baju batik sejuk :)

    BalasPadam
  29. huhu..tak suke la baju batik T_T...x selesa...lalalalal~

    BalasPadam
  30. pergh! 2++ jugak selai wey! hahaha.. x sume orang dapat mcam ang dapat.. heheh..

    BalasPadam
  31. tapi lelaki...rajin ker nk iron baju batik..kan kedut kedit...ker pakai ion baju batik tu skali seumur hidup..huhuhu

    "Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

    BalasPadam
  32. haha...nice writing n nice blog!

    BalasPadam
  33. HAHA sedih je kan :) *ni komen ke3. saje nak spend time baca blog baru sy kunjung

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com