Selasa, 27 Mac 2012

Chinta Al-Jannah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Entri hari ni pasal kejadian yang berlaku pada 11 Mac 2012 yang lepas. Amboi, dah lepas dua minggu baru nak update? Aku baru dapat gambar la. Dan aku baru sempat edit petang tadi. Okay. Pada tarikh tersebut, bersamaan dengan hari Ahad, sepupu aku telah mengadakan kenduri akikah sempena dengan majlis cukur jambul anak kedua dia, Chinta Al-Jannah. Such a beautiful name kan?

Hampir semua ahli keluarga hadir pada hari berkenaan. Seperti biasa, kami tak guna perkhidmatan mana mana katerer, sebaliknya, kami bergotong-royong sediakan makan dan minum. Alhamdulillah, kami ada ahli keluarga yang cukup supportive, sedia membantu dan bekerjasama lebih lebih lagi apabila melibatkan kenduri kendara ni.

Since dah takde idea nak tulis apa lagi, apa kata kita layan gambar gambar yang aku sempat rakamkan pada hari kejadian.

Buai laju laju, sampai pokok sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cina.

Keluarga bahagia Nur Chinta Al-Jannah.

Geng mengaji.

"Hensem la abang ni. Budak Lelaki Sebelah Pintu kan?" Okay. Tu dialog dalam hati dia.

"Kelakar la abang ni." Sekali lagi dialog dalam hati dia.

Krooohhh... Krooohhh... Krooohhh... Kriiinnnggg!!! Oh. Bunyi telefon rupanya.

Nenek kat belakang, cucu kat tengah, cicit kat depan.

Pisau cukur takde ke?

Tulang belakang kenduri kali ni.

Kat belakang pentas. Haha. Ada pulak pentas?

Aku kena terselit jugak.


potpetpotpet : Macam nak selsema balik.

17 ulasan:

Mra Mastura berkata...

Abg nape x pink skali?
:) comel la baby! ^_^

widiea azira berkata...

yg terselit tu ambik bahagian ape?? haha

widiea azira berkata...

yg terselit tu ambik bahagian ape?? haha

azieazah berkata...

Tema pink, so sweet.
Bunga telur takda?

Mikah Lurima berkata...

amboiyyy! currrlasszzz nama. hahah... mcm nama drama. comel baby tu. (:

Rara Nasiha berkata...

tolong rewang sekali tak ni?:)

Bunga Layu . berkata...

cantik nama dia ,chinta al-jannah :)
bby tu tersangatlah comel .geram na cubit-cubit pipi .gebu ohh =_=

Rozuan Ismail berkata...

nape x pakai pink jugak

KaiZeN berkata...

yang best kat kampung,xde pakai katering...sume org kg turut sama gotong royong...best..

KaiZeN berkata...

yang best kat kampung,xde pakai katering...sume org kg turut sama gotong royong...best..

Rtp Farra Arisha berkata...

sounds good! :) apa yang penting? kerjasama. hehe yap, she got so very beautiful name, samalah macam tuan empunya badan! :)

najihah sahami berkata...

serius nama tu best! hehehe. simple je.

cik violet berkata...

@Mikah Lurima

pinky!! comey jannah tu :)

zizidiazora berkata...

wahh...nama baby tu sangat menarik. didoakan agar dia menjadi orang yang habat apabila besar nanti sehebat namanya.

El-Janna berkata...

cantik sgt, nma pun sweet^^ sbb ada cinta kt depn bkn sbb nma kitorng sama^^

zainatul abu bakar berkata...

cantiknya nama..

kash berkata...

so sweet..comel nya baby....yg menarik pink...so nice...

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com