Selasa, 27 Mac 2012

Chinta Al-Jannah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Entri hari ni pasal kejadian yang berlaku pada 11 Mac 2012 yang lepas. Amboi, dah lepas dua minggu baru nak update? Aku baru dapat gambar la. Dan aku baru sempat edit petang tadi. Okay. Pada tarikh tersebut, bersamaan dengan hari Ahad, sepupu aku telah mengadakan kenduri akikah sempena dengan majlis cukur jambul anak kedua dia, Chinta Al-Jannah. Such a beautiful name kan?

Hampir semua ahli keluarga hadir pada hari berkenaan. Seperti biasa, kami tak guna perkhidmatan mana mana katerer, sebaliknya, kami bergotong-royong sediakan makan dan minum. Alhamdulillah, kami ada ahli keluarga yang cukup supportive, sedia membantu dan bekerjasama lebih lebih lagi apabila melibatkan kenduri kendara ni.

Since dah takde idea nak tulis apa lagi, apa kata kita layan gambar gambar yang aku sempat rakamkan pada hari kejadian.

Buai laju laju, sampai pokok sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cina.

Keluarga bahagia Nur Chinta Al-Jannah.

Geng mengaji.

"Hensem la abang ni. Budak Lelaki Sebelah Pintu kan?" Okay. Tu dialog dalam hati dia.

"Kelakar la abang ni." Sekali lagi dialog dalam hati dia.

Krooohhh... Krooohhh... Krooohhh... Kriiinnnggg!!! Oh. Bunyi telefon rupanya.

Nenek kat belakang, cucu kat tengah, cicit kat depan.

Pisau cukur takde ke?

Tulang belakang kenduri kali ni.

Kat belakang pentas. Haha. Ada pulak pentas?

Aku kena terselit jugak.


potpetpotpet : Macam nak selsema balik.

17 ulasan:

  1. Abg nape x pink skali?
    :) comel la baby! ^_^

    BalasPadam
  2. yg terselit tu ambik bahagian ape?? haha

    BalasPadam
  3. yg terselit tu ambik bahagian ape?? haha

    BalasPadam
  4. Tema pink, so sweet.
    Bunga telur takda?

    BalasPadam
  5. amboiyyy! currrlasszzz nama. hahah... mcm nama drama. comel baby tu. (:

    BalasPadam
  6. tolong rewang sekali tak ni?:)

    BalasPadam
  7. cantik nama dia ,chinta al-jannah :)
    bby tu tersangatlah comel .geram na cubit-cubit pipi .gebu ohh =_=

    BalasPadam
  8. yang best kat kampung,xde pakai katering...sume org kg turut sama gotong royong...best..

    BalasPadam
  9. yang best kat kampung,xde pakai katering...sume org kg turut sama gotong royong...best..

    BalasPadam
  10. sounds good! :) apa yang penting? kerjasama. hehe yap, she got so very beautiful name, samalah macam tuan empunya badan! :)

    BalasPadam
  11. serius nama tu best! hehehe. simple je.

    BalasPadam
  12. wahh...nama baby tu sangat menarik. didoakan agar dia menjadi orang yang habat apabila besar nanti sehebat namanya.

    BalasPadam
  13. cantik sgt, nma pun sweet^^ sbb ada cinta kt depn bkn sbb nma kitorng sama^^

    BalasPadam
  14. so sweet..comel nya baby....yg menarik pink...so nice...

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com