Rabu, 14 Mac 2012

Aku Tonton John Carter

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Honestly, it has been quite some time aku tak pergi tengok wayang. Last filem yang aku tengok ialah The Awakening pada awal Januari tahun ni. See? Dah lebih dua bulan aku tak tengok wayang! Hebat! Aku sendiri kagum dengan aku. Haha. So, tadi aku macam melepaskan gian la. Terima kasih diucapkan kepada sahabat baik aku, Suffian dan Khairil, sebab ada masa untuk tengok wayang sama sama.


Pada mulanya kami decide nak tengok Bunohan. Masalah yang timbul ialah GSC kat Aeon Bandaraya Melaka takde tayangan untuk filem Bunohan. Aku agak pelik jugak. Apahal boleh takde pulak ni? Tapi nak buat macam mana, anggap je la takde rezeki. Nak tengok The Lorax pulak, tayangan 3D je yang ada. Last last, kami beli tiket untuk filem John Carter. Since aku dah baca banyak review pasal John Carter yang kata filem ni bosan, membazir dan sebagainya, aku memang tak excited langsung masa masuk panggung tu.


Selepas beberapa minit filem ni bermula, aku berkata dalam hati, not bad jugak filem ni tapi kenapa ada yang kata filem ni bosan? Oh. Mungkin sebab awal lagi kot. So, aku terus tumpukan perhatian sampai la filem ni habis. Eh. Dah habis dah? Sedap pulak filem ni! Takde la bosan seperti yang digembar-gemburkan. Okay. Itu pendapat aku. Kau tak perlu bersetuju dengan aku.

For those yang tak tahu John Carter ni filem pasal apa, well, filem ni menceritakan seorang askar veteran yang berasal dari Virginia dan secara tak sengaja telah dibawa ke planet Marikh semasa melarikan diri daripada puak Apache. Di planet Marikh ni la pengembaraan John Carter bermula. Filem ni memegang genre action, adventure dan fantasy. So, memang banyak perkara yang tak masuk akal dalam filem ni. At some point aku rasa macam diperbodoh-bodohkan je. Haha. Anggap je la filem ni untuk hiburan semata-mata.

For your information, filem John Carter ni merupakan produk keluaran Disney. Dan aku percaya dengan Disney. Overall, bagi aku, filem ni tak mengecewakan. So, aku bagi berapa bintang?




potpetpotpet : Tak sabar nak tunggu Ice Age 4.

21 ulasan:

luqman zakaria berkata...

best ek??aku pon byk dengar member cakap john carter tak syok sgt,,siap warning aku jangn tengok lagi..haha~

Mish Apple berkata...

@luqman zakariaTak tau pun cite ape .

Diera Tekikushika berkata...

dah tengok..
ok jee, cam best ada 2 nyawa... huhu

cik ziqa berkata...

ahhaaa. ni orang ke lima yg cakap movie ni best. tak sabar tgu this weekend. nak tgk jugak. :)

kechixx berkata...

itulah ramai ckp citernie tak best.,

faiz fakhirin berkata...

@kechixx

aku baru ingt nk g tgk....ko bg xsmpai 5 star..msti xbest sgt...tngu donlod jela gini..

Syafiq Ahadin berkata...

tengok hari sabtu lepas. ForeverAlone lah katakan. So rasa best gak. Hehe!
tak lah boring sangat.

FL blogh0use berkata...

yup! siyes best. puas hati bayar tiket @.@

zizidiazora berkata...

filem fantasi yg ok la...abg D dh tengok last sunday. masa tu panggung penuh.

zainatul abu bakar berkata...

baru dua bulan zami...kite lagi lagi lame kot. tak sanggup nak bagitau last movie yg kite tengok,hahaha

Rozuan Ismail berkata...

seriusly x sabar nak tengok cerita ni -)

Edy Fee berkata...

siyes syok cita ni

ANISA berkata...

xpe...xpe nanti layan citer ni

Rtp Farra Arisha berkata...

kita perlukan konsentrasi yang betul when going watching any movies. then, barulah boleh dapat rasakan penangan dari movie tersebut hihi

najihah sahami berkata...

Tringn nk tgk 7 petala cinta.hehe.

Rara Nasiha berkata...

ramai orang kata best jugak citer ni.

izfanora berkata...

citarasa masing2 berbeza2.. :)

KaiZeN berkata...

nampak matang pakai cermin mata...

Amely Afandi berkata...

(Y)

Cik Rose Cute berkata...

mungkin orang yg tengok filem nie tak faham jalan ceritanya... tue yg boring dan tak best hihihi

Reen berkata...

byk yg komen bunohan tu best. tak sempat lg jugak nak tengok. sobss

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com