Jumaat, 16 Mac 2012

8 Filem Terhebat 2012 Yang Aku Tak Sabar Nak Tonton Di Pawagam

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Tajuk yang sangat direct to the point. Tapi kenapa 8 je? Kenapa tak bundarkan jadi 10 terus? Sebab 8 buah filem sahaja, setakat ini, yang telah berjaya memikat hati dan perasaan aku berdasarkan barisan pelakon, storyline, poster, trailer dan juga publisiti yang media berikan. Aku gemarkan filem yang memegang genre comedy, animation, aksi, adventure, fantasy, sci-fi dan horror. Frankly, tujuan aku tengok wayang di pawagam adalah untuk merehatkan otak di samping bersantai dengan kawan kawan. Dan mungkin lepas ni dengan bakal isteri, siapa tahu kan? Haha.

Tanpa melengahkan masa lagi, let's find out 8 filem terhebat 2012 yang aku tak sabar nak tonton di pawagam. For your information, aku dah susun filem filem kat bawah ni secara ascending order mengikut tarikh tayangan kat Amerika Syarikat.


The Avengers
Starring: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Director: Joss Whedon
Release Date: 4 May 2012



Battleship
Starring: Taylor Kitsch, Alexander SkarsgÄrd, Rihanna, Liam Neeson
Director: Peter Berg
Release Date: 18 May 2012



Snow White and The Huntsman
Starring: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Ian McShane
Director: Rupert Sanders
Release Date: 1 June 2012



Madagascar 3
Starring: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Frances McDormand
Director: Eric Darnell
Release Date: 8 June 2012



Abrahan Lincoln: Vampire Hunter
Starring: Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell, Anthony Mackie
Director: Timur Bekmambetov
Release Date: 22 June 2012



Brave
Starring: Kelly Macdonald, Julie Walters, Billy Connolly, Robbie Coltrane, Craig Ferguson
Director: Mark Andrews
Release Date: 22 June 2012



Ice Age: Continental Drift
Starring: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah
Directors: Steve Martino, Mike Thurmeier
Release Date: 13 July 2012



The Dark Knight Rises
Starring: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman
Director: Christopher Nolan
Release Date: 20 July 2012



potpetpotpet : Ada tak filem yang kau tunggu?

21 ulasan:

anne jasmine berkata...

huuu~~ nampaknya kelapan-lapan filem kat atas tue semua terlepas.. di negeri yg x dpt nk tgok wyg neh.. balik umah nanti bulan 7 la... :(

anne jasmine berkata...

haih... mmg terlepas la semua movie di ngeri yg x dpt tgok movie ni~

.:iQeLLypEri:. berkata...

yg 3 teratas tu memang ditunggu..weee~~~

Umar berkata...

Brave! Juga nak tgk Rihanna berlakon. And for sure yg tak lupa wrath of the titan, twilight breaking dawn part 2.. mmg byk movie2 best tahun ni..

luqman zakaria berkata...

bukan nak tiru!! tapi aku pon nak tgk semua nihhhh!!! lebih lebih lagi avenger!! ade tgk trailer aritu ..best kot~

steffany daph berkata...

wohh..smua mcm hebat2 belaka. nak jga pergi terjah cinema nanti ^^

Syafiqah Azmi berkata...

Avengers...!! Lamanya Mei..sebulan lagi

ANISA berkata...

walaweiiii...hehehe

ADfeez berkata...

the avengers ngan battleship tu mmg cambest!

El-Janna berkata...

snow white!!!!!!!

Fiq Fikri berkata...

semua saya minat tak sbr nk tgok huhuu...ko tak tgok antara stu ni semua siap ko ahahahahha

Fara E's berkata...

tak familiar dengan cerita2 tuh . terasa aku kuno . tsk tsk T.T

aku tunggu twilight breaking dawn part 2 je ;D

Syafiq Ahadin berkata...

Rasa cam nak tengok Titanic 2!
Huhu!
Yes! Wajib tengok semua tu.
Thanks you guide me! Haha!

Meow Meow berkata...

I'm waiting for Snow White and The Huntsman :)

Reen berkata...

vampire hunter cam best!

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

tambah lagi satu, the hobbits! kluar hujung tahun ni.. another epic film from peterjackson :)

fArAh07 berkata...

harus tonton

Mr feckry berkata...

menarik beb

nurul farhana berkata...

ada lagi the hobbit & amazing spiderman! :)

man yusoef berkata...

GI Joe pon taun ni ada keluar filem baru..aku minat cerita sci-fi, super heroes, so the avengers, battleship tu kelihatan best.huhu

Mohd Rafiq berkata...

Battleship tu mamat John Carter jugak tak salah.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com