Sabtu, 11 Februari 2012

Nikmat Coklat

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Siapa tak makan coklat? Rugi la kalau tak makan coklat. Nikmat dia memang menggigit-gigit halkum wa cakap sama lu! Eh. Kalau perempuan, aku tak tahu pulak dia menggigit-gigit kat mana. Haha. Masa aku pergi Langkawi hari tu, aku sempat beli beberapa jenis coklat kegemaran aku. Tapi aku tak beli banyak sebab bajet dah lari. So, aku beli seminimum yang mungkin. Jom tengok apa coklat kegemaran aku.

Ferrero Rondnoir. Nama pon dah seram nak sebut kan?

Macam bekas telur. Haha.

Ferrero Rocher. Dulu, kini dan selamanya.

Ada M&M's, Kinder Bueno, Hershey's Kisses dan Kit Kat.

Tak payah nak mintak satu ke dua ke tiga ke sebab semua coklat tu dah selamat kat dalam perut aku dengan adik adik aku. Haha. Maknanya sekarang aku dah kehabisan bekalan coklat la. So, ada sesiapa nak tolong supply?

Kalau kau nak tahu, aku selalu hadiahkan diri sendiri dengan coklat kegemaran aku kalau aku tengah mengalami tekanan perasaan atau moody. Aku tahu aku bagi hadiah kepada diri sendiri. Tapi lepas aku makan coklat kegemaran aku, tiba tiba aku jadi seronok. Psiko je lebih kan? Haha.



potpetpotpet : Apa coklat kegemaran kau pulak?

40 ulasan:

ayie berkata...

cokelat...

ayie berkata...

cokelat...

Umar berkata...

Aku hantu cokelat yg tak boleh nmpak cokelat. Okbai

Syafiq Ahadin berkata...

kat Labuan pun murah gak. hehe! datang lah Sabah nanti. woha!


p/s: sorry lama tak jenguk.

nurul afika berkata...

dalam banyak2 coklat, whittakers pilihan hati hehehe

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Shag tak suka coklat. Kadang2 sebat jugak Kinder Bueno. Tapi, beli rajin ! Sebab Mama suka coklat :D

SpidermanHere berkata...

@nurul afika Kalau pg Langkawi, wajib beli DAIM, HAHA!

biela bell berkata...

@Syafiq Ahadin boleh mkn coklat..tapi tak berapa minat sgt..hehe..suka daim! :)

Nur Arina berkata...

Coklat Cadbury hek3!! XD

Adam Haiqal berkata...

hehee..best kann coklat?i'm very addicted to chocolate!especially Dove and Kit-Kat that my mum bought from Saudh..awesome.x sama rasa mcm kat malaysia :)

Aliff Haikal berkata...

tengok je pun semua gambar ni dah terasa nikmatnyaaaaa

mendatak hijau berkata...

DAIM

Arol Mubin berkata...

Berdasarkan pemerhatian, orang kalau pergi Langkawi mesti akan beli Hershey's Kisses dan Daim. Arol suka Snickers! ;D

Faridzuan berkata...

Saya minat cadbury, especially yang ada hazelnut. Haha, coklat biasa. Orang sekarang dah ada kinder bebueno bebenor dan ferero ferari rocher apa nama saya tak ingat haha.

aneff.marhfiz berkata...

cokelat ada adrenalin yg secara psycho-nya blh buat happy :D

mira maisara berkata...

dekat bukit kayu hitaam pon banyak jugak jual cokelet..tgk aje heder mira..penuh dgn cokelet :D

Rozuan Ismail berkata...

daim x de ke?

AiDa SyaFiQa berkata...

jangan jeles~~
bekalan coklat aida ada lagi! :)
ari tu mak cik pergi bercuti ngan famili die kat langkawi jugak~~ kirim kat die jer suh belikan...

ferero, kisses ??..haha :)

nieysa:) berkata...

auuuum ! bak sket ! bhaha

nieysa:) berkata...

auuuum ! bak sket ! bhaha

KaiZeN berkata...

coklat beryl's sedap..white choclate dgn kepingan blueberry..sdp sgt2..

Ca Cik Duyung berkata...

ca hantu coklat.tp disebabkan ada migrain,kena control la..kalo dah ngidam sgt baru makan..tu pon kena get ready ubat..huhu

Mikah Lurima berkata...

oh my! coklat g langkawi last year x habis2 lagi... dahlah dua2 trip beli coklat. memang plan nak buat biskut or kek letak coklat tu. haha

kita serupa! Yang kit kat tu i borong. sedap sbb ada fondant. plus, kisses tu WAJIB beli kot. haha~

Fiq Fikri berkata...

ekk ko mmg kejam kn!! bkn nk bg aku stu ahahah

Ijah EmoTemo berkata...

nangis nya tgk byk cokelat ituuu!! huwaaaa

lynda salim berkata...

cekelet toblerone yang white :D

*sometimes cekelet give us strength in mind . wuhuwww

Yeah, saya! berkata...

DOVE !

krunch2sa berkata...

aduih....godaan2....fererro rendnoir ma fave!!!!

NIZAM berkata...

Ok. best! tu je nak komen.

::cik asha:: berkata...

banyak nye coklat...nak sikit!!!!!
hehehe...

my favret : Hershey's Kisses

FARA berkata...

@krunch2sa
Mmg ada fact pun yg coklat mampu mengasilkan mood happy dlm diri seseorang ! :))

Hershey's and Kinder Bueno tuh lazat okayyy !

Rtp Farra Arisha berkata...

berbagi2 adalah yang terbaik :D i wanna some psssttt!

zizidiazora berkata...

Zami, next week abg akan fly ke Langkawi lagi, nak kirim belikan cokelat lagi ke?

a little less conversation berkata...

aku kalau nak beli coklat ni suka beli jenama yang tak pernah di dengar..baru2 ni beli coklat apa tah nama nya..tapi halal ke tak aku tak tau,aku yakin je halal..yang penting sedap..hahaha

Ms Bery berkata...

wah bestnyer..
Tapi tak rase jeles sangat sebab ade 3 kenalan yang pergi sane & bawak balik coklat..

Paling suke mestilah Kinder Bueno :D

Ryu Hazmie berkata...

my fav: chocolate ritter sport!

cik eka berkata...

smlm kt watson cm npk tn tnh je
sekali pdg sejibik dua kali pdg cine daa
huhu

luqman zakaria berkata...

yummy2 semuanya!! nak g langkawi jgk la..borong coklat satu ferry!

najihah sahami berkata...

cadbury break ad kt langkawi kan?lupa plak nak pesan setangki hari tu. hahaha.

Syafiqah Azmi berkata...

AKU BELI SEMINIMUM MUNGKIN?
ni minimum ke?...ahaha

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com