Ahad, 19 Februari 2012

Kerana Lemon Sebiji

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Semalam aku ikut family aku pergi beli barang dapur kat Tesco. Sambil sambil tu aku ternampak lemon. Cis! Aku tiba tiba terliur tengok lemon tu. So, aku pon ambil sebiji lemon lepas tu hantar kat kaunter timbang harga dia. Diulangi, sebiji je. Nasib baik harga dia cuma 70sen. Haha.

Meet my family members.

For your information, ibu aku yang pakai baju purple tu. Kau agak agak berapa umur ibu aku sekarang? And the rest tu semua adik adik aku termasuk yang tukang ambil gambar ni. Eh. Nampak ke siapa yang ambil gambar tu? Buat buat nampak je la ye.

Siang tadi aku telah menggunakan lemon yang sebiji tu dengan sehabis baik. Nak tahu aku buat apa dengan lemon tu? Sila rujuk gambar kat bawah ni.

Iced lemon tea.

Aku buat iced lemon tea! Gila bersungguh aku sediakan iced lemon tea ni tapi setitis peluh pon tak keluar. Haha. Eh. Macam mana dengan rasa dia? Sedap tak? Okay. Setakat ni je la entri untuk hari ni. So, terima kasih kepada semua yang sudi baca! Errr... Tukar topik nampak?



potpetpotpet : Nak try hancurkan resipi apa pulak lepas ni? Ada cadangan?

27 ulasan:

Syafiq Ahadin berkata...

sakit perut tak minum tuu? hehe!
nanti kalau gi rumah zami mesti sediakan ek! hehe!

hmm, resipi ice lemon tea....

ayie berkata...

Buat salad itik keemasa..leh masuk masterchef :P

Syahbinar Shuib berkata...

Rasa lemon tea ni suam-suam kuku kann? :D

zizidiazora berkata...

Ice lemon tea diminum waktu musim panas2 gini memang terbaik bro...leh ilangkan dahaga. caya lah zami.

Umar berkata...

dah mula dah!! lepas ni mesti nk buat yg lg best! teruskan!!

Ms Bery berkata...

Kalau minum time musim panas sekarang nie memang best la.. :D

aneff.marhfiz berkata...

>.< dulu kat rumah sewa buat dengan limau nipis je T_T

CekbOlat-bOlat berkata...

ajin betul buat.. -_-"

liya alia berkata...

bapak ahh. sebijik ja. mana cukup nak makan.bahaha

krunch2sa berkata...

cube try buat lemon dip....barbequed seafood cicah dlm lemon dip pon sdap gak...

Azura Mendezz berkata...

Adeyyy...suspen songgoh!Hehe!

Razil Tahir berkata...

huuuu...
Cool~
dah boleh join masterchef next season nie.. haha XD

Mr feckry berkata...

rasenya lagi sedap kalau stitik peluh lu masuk dalam ice lemon tea tu

fiza nurani berkata...

kenape tak bagi tau rasenyeee.. :)

joegrimjow berkata...

@Azura Mendezz

taruk lemon dengan sirap

Azhafizah[フィザ] berkata...

buat lemonade pun sodap ^__^

najihah sahami berkata...

nampak sedap.mesti rasa ia TAK sedap kan kan kan?:P

Rtp Farra Arisha berkata...

gulpppp.

iyka zulaika berkata...

ingatkan beli lemon pastu jatuh tergolek ke apa. haha

Maya Zhang Ai Ly berkata...

wa....nak buat gak la lepas nie...heehee...

Juno berkata...

tengok lemon pun terliur. haha.

Hans berkata...

hahaha
lepas nih buat dkt aku segelas

myra abdullah berkata...

al kisah sebiji lemon. =D

::FAIZ:: berkata...

Assalamualaikum. Saya jarang sangat minum Lemon Tea.

Nurulchumel berkata...

mcm sedap je air ice lemon tea tuh!
hmm mintak tolong boleh? boleh tak letak link blog kite dekat bloglist kamu?kita dah letak link kamu dekat bloglist kite dah. :)))

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

kek lemon mayb????

Reen berkata...

kalau buat air honey lemon pun sodap! :)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com