Sabtu, 25 Februari 2012

Ke-18

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Malam semalam keluarga aku sempat meraikan ulang tahun kelahiran adik perempuan aku, Adik panggilan dia. So, tahun ni umur dia dah masuk 18 tahun dah. For the time being, dia tengah tunggu result SPM.

Kat mana kami raikan ulang tahun kelahiran? Adakah di hotel lima bintang? Adakah di restoran lima bintang? Adakah di malam bulan dipagar bintang? Tidak sama sekali kerana kami raikan di rumah kami yang bertaraf lima bintang! Haha. Rumah keluarga kami memang bertaraf lima bintang ye. Siapa nak masuk rumah kami, dia kena lompat bintang sebanyak lima kali lima bersamaan dengan dua puluh lima baru dia lepas masuk. Okay. Lawak agak hambar di situ. Haha.

Aku sengaja tak nak rotate. Haha. Dapat baca tak?

Satay ayam yang super sedap.

Satay daging yang aku tak sentuh langsung sebab aku memang tak makan daging.

It was a simple occasion. We had a whole chocolate indulgence cake from Secret Recipe. Besides that, we had satay, nasi himpit dan kuah kacang! Tak dilupakan jugak air teh o limau suam. Tu je la. Simple je kan? Orang putih kata, simple but nice. For me, tak perlu nak makan mewah mewah sangat sebab last last jadi tahik jugak kan? Haha. Apa yang penting pada malam tu ialah semua ahli keluarga aku ada. Ada ibu, ayah, aku, Bob, Nana, Ika, Adik dan Husna. 

Sorry sebab aku tak upload gambar yang ada muka orang. Adeh. Since we all raikan kat rumah, faham faham je la pakaian kami macam mana. So, pandai pandai la guna imaginasi sendiri macam mana kami sekeluarga meraikan ulang tahun kelahiran yang ke-18 ni.



potpetpotpet : They said FAMILY stands for Father, Mother, I Love You.

26 ulasan:

  1. hang bersinglet serta berkain pelekat la kot. kim salam adik itu..semoga rahmat Allah kekal bersamanya dan anda sekeluarga..amin..

    BalasPadam
  2. selamat hari lahir buat adik kamu zami ...semoga panjang umur dan murah rezeki :)

    BalasPadam
  3. untong la still dpt smbt bufday
    ese last smbt pn darjah 4 kot
    hoho
    ya lain sdrik smbt jele
    huhu

    BalasPadam
  4. wah, very simple. this one baru hebat lagi. hehe, 5 bintang kat rumah sendiri :D

    BalasPadam
  5. simple but it's better kan.tak perlu nak bermewah2 celebrate kat hotel..

    tetibe terfikir, x pernah family sambut bday wan.huhu..x pe lah.. huhu

    BalasPadam
  6. Formula FAMILY tu aku suka ! :DD

    Selamat Hari Tua, Adik. All best wishes.

    BalasPadam
  7. cake tu icecream cake kan ? sdap oo. . eh daging sedap ! rugi tak makan . :))

    BalasPadam
  8. kenapa innz masuk rumah zami ritu tade kene lompat bintang pun ? hahaha .

    BalasPadam
  9. sedapnyer kek tu..
    pe2 pon selamat hari lahir kepada "Adik"

    BalasPadam
  10. happy belated birthday utk Audi..
    semoga terus cemerlang dlm apa yg dilakukan.. :)

    BalasPadam
  11. best sweet 18 dia kat rumah...tapi saya nyer kat matrik time orientasi...double nice..
    anyway happy birthday to her...

    BalasPadam
  12. Happy birthday untuk adik..semestinya SR jadi pilihan utama untuk kek ^^

    BalasPadam
  13. Selamat Hari Jadi untuk adik...All the best untuk Spm!

    BalasPadam
  14. wish happy birthday to ur sis...di ulang to your sis ya..moga pjg umo murah rezeki bg anda sekeluarga.

    BalasPadam
  15. Happy birthday Nuraudi Zafirah (kalo xsalah baca la kan) :) mmm bestnya choc indulgence

    BalasPadam
  16. happy birthday for Audi .semoga dia dapat best result in SPM . amin .

    BalasPadam
  17. Happy Birthday Buat adik...Semoga resultnya ok...

    BalasPadam
  18. sampaikn salam assalamualaikum kt adik abg zami... ahaha,,...
    tmbh : "happy b'day"

    BalasPadam
  19. happybirthday ^^ amboi sedapnya kek dia =)

    BalasPadam
  20. sate tu menggoda lah...

    BalasPadam
  21. "Faham fahamlah pakaian di rumah macam mana"

    Dan aku tersengih bila bayangkan kau sebenarnya pakai bedak sejuk semasa celebrate.

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com