Khamis, 12 Januari 2012

Guru Interim - Sebelum Penempatan Sebenar

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Status baru? Tolong jangan keliru. Ni bukan status yang bujang, duda, janda, dah berkahwin atau dah bersunat. Ni status kat facebook. Aku baru je update tadi. Nak tahu apa status aku yang terkini? Dulu aku jobless, takde kerja. Tapi kini tidak lagi! *gaya macam iklan. Petang tadi aku ada call Jabatan Pelajaran Negeri Melaka, nak check nama aku ada ke tak dalam senarai Guru Interim sebab kawan aku kata dah boleh check dah. Errr... Guru Interim tu apa? Aku sendiri kurang pasti dengan apa yang dikatakan Guru Interim sebab aku tak diberikan penerangan yang jelas pasal Guru Interim ni.


So, hari Isnin ni aku akan start masuk sekolah balik. Yeay! Eh. Seronok ke? Berdebar kot! Takpe takpe. Doakan yang terbaik je la. Aku ditempatkan di salah sebuah sekolah menengah yang terdapat di Masjid Tanah, Melaka. Nak tahu apa nama sekolah menengah tu? Tak payah la. Haha. Tapi takde la jauh sangat dari rumah aku, dalam setengah jam perjalanan macam tu. Dah la.



potpetpotpet : Rezeki jangan ditolak.

49 ulasan:

  1. untung le ngajo skolah menengah. suke budak2 ni. HAHA

    BalasPadam
  2. guru interim...?? 1st time dgr. pape pun, happy working :)

    BalasPadam
  3. tahniah!! setelah lama menanam anggur kini zami boleh menjual anggur2 tersebut,hahaha

    BalasPadam
  4. Selamat mengajar, cikgu!

    BalasPadam
  5. A big congrats to you...have fun jadi cikgu menengah...sangat best budak2 menengah ni.. ;p

    BalasPadam
  6. selamat menyumbang tenaga sebagai seorang pengajar cikgu hizami !

    BalasPadam
  7. stengah jam? macam jauh je.huhu

    BalasPadam
  8. mmg rezeki zami dpt dekat ^^,

    BalasPadam
  9. sekolah menengah?

    angau la student pempuan pasni.. :p

    BalasPadam
  10. sek men londang ke? haha

    BalasPadam
  11. Yeah...dh ada keje..leh belanje bile dpt gaji...

    BalasPadam
  12. gud luck..mnngajar subject ape nnti?

    BalasPadam
  13. stgh jam bg aku macam jauh. aku nk 10 minit je boleh? hehe. pnat kot nak drive. (-_-)

    btw, thanks. nnt encik Hizami update la pasal guru interim tu. nak gak tau apekah itu. selamat mengajar.

    BalasPadam
  14. Oh cikgu !

    alangkah bgusnye kalau skolah bolat ade ckgu sehensem gini.. tpi *skola pmpuan* hmm.. ptut la xhntar cikgu hnsem2 yg ohsem ke skola pmpuan =="

    BalasPadam
  15. tahniah...selamat maju jaya dan berjaya jadi cikgu yg disayangi dan di segani...=)

    BalasPadam
  16. ahh akhirnye si zami dah ade keje alhamdulillah huhuh keje rajin2..ahaha bodek kejap ahaha gud luck :D

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah...bestnya dah start keja, so kiranya nanti seorg yg bekerjaya la..hehe. gud luck! :)

    BalasPadam
  18. oh best2.taniah n slmt mnjln kn tngjwb bsr ok.

    BalasPadam
  19. oh best2.taniah n slmt mnjln kn tngjwb bsr ok.

    BalasPadam
  20. Memang apply Melaka ke?
    Adakah Melaka kurang guru sekarang?
    Just asking sebab tengah berfikir nasib diri sendiri 2 tahun akan datang whether or not to apply Melaka.

    BalasPadam
  21. waa...dpt sekolah menengah?leh la ejas awek form 5 sorang. sambil ngajar sambil main mata. haha.

    goodluck zami..
    c:

    BalasPadam
  22. tahniah cekgu zami!

    wahh, rajenlah budak2 tu nak pg skolah.. haha ^^V

    BalasPadam
  23. Cepat jugak Melaka laksanakan Interim ni ye. Tapi Johor lagi awal. Kedah masih dalam proses. By the way, All the best. Nak tunggu posting, entah bila. Huhu

    BalasPadam
  24. GOOOOOODDDDDD LUUUUUCCCCKKKKK MOOOOKKKSSSSSSS ;PP

    BalasPadam
  25. smk tun ghafar baba ker?? huhu xsilap ah kalo kt melaka..huh

    BalasPadam
  26. woooaw!!! terus bersemngt!!

    BalasPadam
  27. jauhnya skolah dri rumah =_="

    BalasPadam
  28. one of the school there is ghafar baba rite ? are is it that one ? apa apa pun gud luck . ade lagi la student cair dgn ckgu hnsem ni nnti .
    #DahBiasa

    BalasPadam
  29. waa, dpt jugak guru interim ya. guru interim ni sama jgk mcm guru ganti, tapi khas utk gradua yg amek pendidikan je.

    eh tak gi amek surat kat JPN ke?
    gud luck hizami :) follow u..

    BalasPadam
  30. Walah~ Shag doakan 1st day nanti baik baik ajalah. Hihi :D

    Good Luck der~

    BalasPadam
  31. goodluck zami.nnty dah gaji jgn lupa roger pieka.. eh, haha..:P

    BalasPadam
  32. Guru Interim:
    - Seseorang yang diambil bertugas sebagai guru dibawah KPM utk sesuatu tempat bg mengisi kekosongan hakiki dan ia belum lagi dilantik oleh SPP sbg Pegawai Perkhidmatan Pelajaran (PPP).

    gudluck! wat yg terbaik. sbb ramai senior sy x dpt posting lg. btw congrats too!

    BalasPadam
  33. Soon-to-be cekgu eh? Jgn main cinta dengan student okay ! haha.

    BalasPadam
  34. guru interim tu ape.. xtau la...

    BalasPadam
  35. no comment sbb telah diperjelaskan. hehe..anyway good luck k..

    BalasPadam
  36. wah posting kat mlaka ke...tahniah,..samat bekerja bro..ehhe aku lg 4 thun..tatau la dpt mane.hehe

    BalasPadam
  37. wahhh....bestny makan..hehe..hizami sy 4low blog kamu taw...suke plak bce kamu pny entry2 ni..can i?

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com