Khamis, 12 Januari 2012

Status Baru

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Status baru? Tolong jangan keliru. Ni bukan status yang bujang, duda, janda, dah berkahwin atau dah bersunat. Ni status kat facebook. Aku baru je update tadi. Nak tahu apa status aku yang terkini? Dulu aku jobless, takde kerja. Tapi kini tidak lagi! *gaya macam iklan. Petang tadi aku ada call Jabatan Pelajaran Negeri Melaka, nak check nama aku ada ke tak dalam senarai Guru Interim sebab kawan aku kata dah boleh check dah. Errr... Guru Interim tu apa? Aku sendiri kurang pasti dengan apa yang dikatakan Guru Interim sebab aku tak diberikan penerangan yang jelas pasal Guru Interim ni.


So, hari Isnin ni aku akan start masuk sekolah balik. Yeay! Eh. Seronok ke? Berdebar kot! Takpe takpe. Doakan yang terbaik je la. Aku ditempatkan di salah sebuah sekolah menengah yang terdapat di Masjid Tanah, Melaka. Nak tahu apa nama sekolah menengah tu? Tak payah la. Haha. Tapi takde la jauh sangat dari rumah aku, dalam setengah jam perjalanan macam tu. Dah la.



potpetpotpet : Rezeki jangan ditolak.

49 ulasan:

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

good luck..:)

Syahirah berkata...

untung le ngajo skolah menengah. suke budak2 ni. HAHA

khalila ishak berkata...

guru interim...?? 1st time dgr. pape pun, happy working :)

zainatul abu bakar berkata...

tahniah!! setelah lama menanam anggur kini zami boleh menjual anggur2 tersebut,hahaha

Umar Kadir berkata...

Selamat mengajar, cikgu!

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

A big congrats to you...have fun jadi cikgu menengah...sangat best budak2 menengah ni.. ;p

|| amira || berkata...

selamat pagi cekgu ! :)

Suraya Aris berkata...

selamat menyumbang tenaga sebagai seorang pengajar cikgu hizami !

Rozuan Ismail berkata...

stengah jam? macam jauh je.huhu

ishiko berkata...

mmg rezeki zami dpt dekat ^^,

♥ NuR 'aQiLaH ♥ berkata...

sekolah menengah?

angau la student pempuan pasni.. :p

zixol berkata...

sek men londang ke? haha

Syafiq Ahadin berkata...

semoga sukses!!! hehe!

Azhafizah[フィザ] berkata...

tahniah cikgu zami!

Ain Farahin berkata...

congrats! =)

DanieL AdiE berkata...

Yeah...dh ada keje..leh belanje bile dpt gaji...

::cik asha:: berkata...

gud luck..mnngajar subject ape nnti?

NIZAM berkata...

stgh jam bg aku macam jauh. aku nk 10 minit je boleh? hehe. pnat kot nak drive. (-_-)

btw, thanks. nnt encik Hizami update la pasal guru interim tu. nak gak tau apekah itu. selamat mengajar.

widiea azira berkata...

syukurla dh dpt keje tu..

CekbOlat-bOlat berkata...

Oh cikgu !

alangkah bgusnye kalau skolah bolat ade ckgu sehensem gini.. tpi *skola pmpuan* hmm.. ptut la xhntar cikgu hnsem2 yg ohsem ke skola pmpuan =="

Terbang Bersamaku berkata...

tahniah...selamat maju jaya dan berjaya jadi cikgu yg disayangi dan di segani...=)

Fiq Fikri berkata...

ahh akhirnye si zami dah ade keje alhamdulillah huhuh keje rajin2..ahaha bodek kejap ahaha gud luck :D

Liyana Rahim berkata...

Alhamdulillah...bestnya dah start keja, so kiranya nanti seorg yg bekerjaya la..hehe. gud luck! :)

Razil Tahir berkata...

yeay!
tumpang excited! XD

shera haifa berkata...

tahniah,. gud luck cikgu

suzie rahman berkata...

oh best2.taniah n slmt mnjln kn tngjwb bsr ok.

suzie rahman berkata...

oh best2.taniah n slmt mnjln kn tngjwb bsr ok.

nadiahs berkata...

Memang apply Melaka ke?
Adakah Melaka kurang guru sekarang?
Just asking sebab tengah berfikir nasib diri sendiri 2 tahun akan datang whether or not to apply Melaka.

najihah sahami berkata...

waa...dpt sekolah menengah?leh la ejas awek form 5 sorang. sambil ngajar sambil main mata. haha.

goodluck zami..
c:

Scha Lalala berkata...

tahniah cekgu zami!

wahh, rajenlah budak2 tu nak pg skolah.. haha ^^V

ooi2009 berkata...

abang comel lah

Yeah, saya! berkata...

Cepat jugak Melaka laksanakan Interim ni ye. Tapi Johor lagi awal. Kedah masih dalam proses. By the way, All the best. Nak tunggu posting, entah bila. Huhu

aydah ahmad berkata...

GOOOOOODDDDDD LUUUUUCCCCKKKKK MOOOOKKKSSSSSSS ;PP

KAMIHIDUP berkata...

tahniah!

cucu umie berkata...

smk tun ghafar baba ker?? huhu xsilap ah kalo kt melaka..huh

imah berkata...

woooaw!!! terus bersemngt!!

Eida Arina berkata...

jauhnya skolah dri rumah =_="

Blogger bernama Zam ! berkata...

one of the school there is ghafar baba rite ? are is it that one ? apa apa pun gud luck . ade lagi la student cair dgn ckgu hnsem ni nnti .
#DahBiasa

mia berkata...

waa, dpt jugak guru interim ya. guru interim ni sama jgk mcm guru ganti, tapi khas utk gradua yg amek pendidikan je.

eh tak gi amek surat kat JPN ke?
gud luck hizami :) follow u..

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Walah~ Shag doakan 1st day nanti baik baik ajalah. Hihi :D

Good Luck der~

PiekaSahaja berkata...

goodluck zami.nnty dah gaji jgn lupa roger pieka.. eh, haha..:P

Lady Emilya berkata...

tahniah2!! :)

baby boo berkata...

Guru Interim:
- Seseorang yang diambil bertugas sebagai guru dibawah KPM utk sesuatu tempat bg mengisi kekosongan hakiki dan ia belum lagi dilantik oleh SPP sbg Pegawai Perkhidmatan Pelajaran (PPP).

gudluck! wat yg terbaik. sbb ramai senior sy x dpt posting lg. btw congrats too!

cik pieja hut berkata...

alhamdulillah , tahniah

Fara Zakaria berkata...

Soon-to-be cekgu eh? Jgn main cinta dengan student okay ! haha.

El-Janna berkata...

guru interim tu ape.. xtau la...

zizidiazora berkata...

no comment sbb telah diperjelaskan. hehe..anyway good luck k..

Edy Fee berkata...

wah posting kat mlaka ke...tahniah,..samat bekerja bro..ehhe aku lg 4 thun..tatau la dpt mane.hehe

eN@ h@mZah berkata...

wahhh....bestny makan..hehe..hizami sy 4low blog kamu taw...suke plak bce kamu pny entry2 ni..can i?

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com