Isnin, 2 Januari 2012

New Blogger Templates 2012

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Sebelum ni ada beberapa orang blogger tanya aku macam mana nak buat template blog tapi aku tak dapat nak jawab sebab aku sendiri tak tahu nak buat macam mana. Kalau kau nak tahu, template blog aku yang sekarang ni pon aku download secara percuma kat laman web mana entah. Aku cuma tambah header dengan tukar background dia je. Tak payah nak susah susah nak buat template blog sendiri, guna je apa yang ada.

Sempena dengan tahun baru tahun 2012 ni, mesti ada blogger blogger yang berkobar kobar nak tukar template blog dia tapi tak tahu macam mana kan? Takpe takpe. Jangan risau sebab aku dah tolong kau cari template template yang best untuk blog kau. Kat bawah ni ada total 8 ketul template yang pada aku memang smart. So, kau tengok tengok la dulu kot kot ada template yang melekat di hati. Kalau nak tengok macam mana rupa template yang kau nak tengok tu sila klik kat demo.


Cherry Blogger Template
 DEMO


Elegante Blogger Template
 DEMO


Echo That Is Love Blogger Template


Girl's Life Blogger Template


Girly Diaries Blogger Template


Extreme Georgia Blogger Template


Me And My Bear Blogger Template



Pointe Du Lac Blogger Template


Tahu tak macam mana nak guna template template kat atas ni? Eh. Takkan tak tahu langsung? Tapi kalau betul betul ada yang tak tahu jangan malu malu boleh tanya aku kat ruangan komen. Anyway, entri ni tak sesuai dibaca oleh mereka mereka yang dah pakar dalam bidang blog ni. Aku harap aku dah bantu beberapa orang blogger yang sedang mencari template yang bersesuaian dengan blog dia. Kalau takde yang sesuai, boleh singgah kat SINI untuk pilih sendiri.



potpetpotpet : Hulurkan tangan ringankan beban.

37 ulasan:

zikeryhassan berkata...

aku paling suka no 1 dgn 4. hehe

Cik Ungu Kamila berkata...

waaa, not bad gak templates tu. ni yg rasa nak tukar lagi ni template blog padahal baru je tukar -_-' btw, happy new year yaaa :)

widiea azira berkata...

larrr npe x ajar cra nk pasng tmplte ni..sy x pndai. .bkenan yg my psonal diary

hazanis berkata...

nak cuba..tp takut xjadi..tkut habis rosak semua yg ada..:(

Ayuni berkata...

boleh letak header sendiri ke?

Hizami Rahim berkata...

@widiea azira

tak tahu ke?
dah download belum?

suriani sakura berkata...

cam ne nak wat

Hizami Rahim berkata...

@Ayuni

kalau nak letak, kena adjust sikit. :D

CikAnyss' :O berkata...

lawa .. macam blog ni , lawa jugak , hehe , check mine , lololo , selamat tahun baru !!

Azhafizah[フィザ] berkata...

sumer pun cantik!takyah susah susah..amek je ape yg hado

pu3iman berkata...

nak request buat tutorial utk guna template ni. serius x tau, minta org ajar bru terkial2 nak tukar.

:( terima kasih

Hizami Rahim berkata...

@pu3iman

inshaAllah. zami akan up entry tutorial macam mana nak pasang template ni kat blog. sabar ye? :D

cik ayuni berkata...

suka template nih..simple..suit u:)

zainatul abu bakar berkata...

A'ah cikgu buat tutorial je..sng sikit nk ajar kami2 yg xtau ni.haha (eh sy pon suka letak haha kt hjg ayat..haha)

Dylla Fadzil berkata...

suka yg first, but malas lah nak tukar tukar, redha dgn apa yg ada haha

Syafiq Ahadin berkata...

nak tukar header tu tak tau camne.
harap update tutorial secepat mungkin. hari ni gak!!!! haha! eh? haha! =='

Muhd Ashraf Muizz berkata...

aishhhh... asal template lama ku DIARY/NOTEBOOK melekat kat sini.... heeheh

DanieL AdiE berkata...

Waaaaa....

Rasa mcm perlukan bantuan kamu...haha

*bukan memang ko punye keje ke?

Blogger bernama Zam ! berkata...

tak tau nak tuka header ..;( buat la tuto .

niezam berkata...

cun sgt. :)) nnt nk try la. dulu pnah gak main copy2 template ni. skali mak oi, ada button hilang. tu trauma dh nak tukar.

Fara E's berkata...

wahhh , comel ! buatlah tuto cam nerw nak gune ! T.T

Hans berkata...

gadis2 suka template warna pink
yg warna gelap2 ada x?

Syafiq Rosli berkata...

berwajah baru tuh..:)

ishiko berkata...

eh lawa lawa je

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku suka yg gelap2... but simple....

Lizzie Yasmin berkata...

Aku paling malas tuka templet, sbb kang aku rasa pelik n tak biasa.

mizlynaibrahim berkata...

cane nak wat dik oi...(yerp sedar diri im 26 next month)

Ms Bery berkata...

time kaseh bagi info :D

Nur Az-Zahra berkata...

lepas download nak wat ape?

pelangi isya berkata...

Wah ada tamplete blog saya yang no 5.
Tapi mscam cantik lak yang no 3 tuh.
Sebab yang no 5 tuh cam tak terang.

Kisah ku berkata...

x boleh pun nk dowload...boleh tolong explain kn lebih detail x
@pelangi isya

Kisah ku berkata...

kalau nk baut templates mcm ni mcm mne erk....boleh ajar x?

putEra HyriEl berkata...

cmne nk gune nie?

dheeT-A berkata...

bro yang nomer 1 link nya mati :(

Nusyill Izlyana berkata...

awakkk , macam mane nak gune nie ? :) xretilah

niniey berkata...

thank you so much...

Gadis Merah Jambu berkata...

Sy nak tukar templet blogger.Tapi x taulah.Boleh tolong tukarkan?Nama blog saya nuhannani.blogspot.com.Hehehe...Sy suka yg Girl's Life Templet tu...Cabtik

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com