Khamis, 29 Disember 2011

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows - Cemas Tapi Lucu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Dah lama aku tak tengok wayang. Finally, semalam aku dapat tengok jugak. Merujuk kepada entri semalam yang berjudul Wordless Wednesday #26, aku dah tengok filem Sherlock Holmes: A Game Of Shadows dengan tiket wayang berharga RM 6 SAHAJA. Diulangi, RM 6 SAHAJA. Bak kata budak budak zaman sekarang untung laaaaaaaaaaaaaaaa...


Sebelum aku masuk panggung tengok filem ni, aku macam takut filem ni tak sehebat filem dia yang pertama pada tahun 2009. Tapi aku terkejut sebab filem ni lagi hebat daripada filem dia yang sebelum ni. Tahniah diucapkan! Eh? Tahniah kat siapa ni? Siapa siapa je la.
  • Pada beberapa minit terawal filem ni aku telah disajikan dengan aksi pergaduhan yang membabitkan Sherlock Holmes dengan beberapa orang jahat. Aku tak sangka filem ni penuh dengan aksi?
  • Robert Downey Jr. dan Jude Law telah berjaya menunjukkan chemistry yang baik. Hubungan yang wujud antara Sherlock Holmes dan Doctor Watson boleh kata macam malu tapi mahu. Memang nampak dorang had fun with the script and with each other.
  • Ada banyak dialog dan adegan yang membuatkan aku ketawa terbahak bahak sampai terkeluar kahak perlu ke bagitahu? Aku paling tak boleh blah masa Sherlock Holmes menyamar jadi perempuan kat dalam kereta api. Memang takde rupa perempuan langsung!
  • Set dia memang cantik habis. Dan kostum? Terbaik! Aku rasa macam nak pakai je apa yang Sherlock Holmes pakai especially baju yang dia pakai masa menyamar sebagai kerusi kat dalam bilik Doctor Watson.
  • Aku terkejut bila Sherlock Holmes tolak isteri Doctor Watson keluar daripada kereta api terus jatuh daripada jambatan masuk kat dalam sungai. Tapi yang aku pelik, isteri Doctor Watson tu tak cedera langsung! Kagum gila!
Aku bagi Sherlock Holmes: A Game Of Shadows 4 bintang! So, for those yang tak tengok lagi filem ni, aku cadangkan kau tengok filem ni sebab filem ni penuh dengan aksi yang mencemaskan dan pada masa yang sama dapat mencuit hati.



potpetpotpet : Lepas ni filem apa pulak?

23 ulasan:

Umar Kadir berkata...

paling best ending dia!! memang tak dijangka!!

eddy syrol berkata...

esok aku nonton!

Makbed berkata...

@Umar Kadir

alamak..ingatkan tak siok. takde pun bernafsu nak tgk. tapi, dah kate besh, esok kena la tgk juga.

Gadis Pantai Timur berkata...

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkk

Nuar El-Ummar berkata...

untung laaaaaaa..... XP

widiea azira berkata...

siyes eh?? okey esok sy tgk!!!

widiea azira berkata...

siyes eh?? okey esok sy tgk!!!

Syafiq Ahadin berkata...

dalam plan.....hehe!

Si Gadis Semasa berkata...

RM 6 ? mmg best lah kannn . ish , nak g tgk gakk ahhh !

Muhd Ashraf Muizz berkata...

tak pernah dengar pon tajuk cerita ni !!! macam tak best... hahaha

MR. SYAH berkata...

nak kena tonton ni.. aku nk bodek sapa yerk? haha..

ADfeez berkata...

okeh kalo mcm tu.. nk g tgk gak lah.. :D

najihah sahami berkata...

Oo..best eh...leh layan nnti.

Honey Kumicky berkata...

jelez nie x dpt tgk....

::FAIZ FARISH:: berkata...

mcm menarik

Blogger bernama Zam ! berkata...

trailer pon dah best , apa lagi tengok full nanti , haha , sabarrr zammmmm

Fara E's berkata...

4 bintang tu , lalala

Asyraf Arif berkata...

better than the first bust jalan cerita still mengantuk macam first jugak. hehe

Rtp Farra Arisha berkata...

have to watch this. HAVE TO.

aRry ReNnwooD berkata...

hahaha..ketawa smpai kuar kahak..nmpk sgt mncuit kn..hahha..huhu,,tk tgok agi nie..huhu..prnh ade ke sherlock 1?hehe..tk thu lh..haha

Irwan Zul berkata...

blum nk tgok lagi macam x sedap jeeeee

zura berkata...

syok cerita ni, holmes x pandai naik kuda..

zura berkata...

seronok masa tengok mse holmes tunggang keldai.. funny.. menitis air mata sebab gelak

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com