Sabtu, 24 Disember 2011

Kekok

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Tahu tak macam mana rasa kekok? Kekok ni ejaan dia lebih kurang sama dengan keropok tapi takde kena mengena langsung dengan keropok. Kekok ni terjadi bila mana kita tak biasa melakukan sesuatu. Kadang kadang kita dah biasa buat benda tu tapi kita terpaksa tinggalkan benda tu untuk sementara waktu. Bila kita nak sambung balik buat benda tu, kita rasa keropok. Eh? Kita rasa kekok la!

Contoh macam aku nak update blog hari ni. Aku rasa keropok gila sebab dah dekat sebulan aku tak dapat taip secara serious kat blog aku ni. Mungkin aku sengaja tulis keropok? Memang! Haha. Nak tekan keyboard pon rasa macam geli geleman je sebab dah lama tak tekan keyboard. Boleh?


Mungkin ada yang tak tahu ke mana aku menghilang. Actually takde la menghilang sangat sebab aku sempat update satu dua entri sebelum ni. Pada hujung bulan November lepas, aku kena pergi latihan nasyid kat Tanjong Malim, Perak untuk Festival Nasyid Kebangsaan (FNK) yang mula mula dia kata bakal berlangsung pada hujung bulan Disember ni tapi last last ditangguhkan dan aku tak tahu bila sebab surat dia tak sampai sampai lagi. Dengar cerita, awal tahun depan kot? Pada masa yang sama, FESTKUM 2011 turut berlangsung selama seminggu kat negeri Johor. Tak pasal pasal salah seorang daripada pegawai HEP tu suruh aku dengan beberapa orang kawan lagi untuk join sekaki. So, aku pon bertindak mengikut arahan.

Kalau kau nak tahu, aku baru je sampai kat rumah petang semalam. Dan aku akan upload gambar gambar aku masa kat  FESTKUM 2011 pada entri yang akan datang. Kena tunggu lagi la ni? Boleh?



potpetpotpet : Rasa kekok tak baca entri aku?

33 ulasan:

Syafiq Ahadin berkata...

boleh tunggu!!! :)

Joe_Hans berkata...

keropok pown boleh...hahahaha

FaiZaH Fyn berkata...

tak kekok baca tapi keropok haha

cik maisharah berkata...

zami tetap hensem even kekok hehe

aydah ahmad berkata...

PELIK PELIK SGT SGT MOKSS =P

tahu laa kekok sebab jari jemari tuh dah gemokss kan mokss .

DanieL AdiE berkata...

Hahaha..nnti ok la tu kekoknya..

Syafiq Ahadin berkata...

yes! 1st to komen! :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

Alaaaa..pndek.sgt laaaa...

cik eka berkata...

haa update pn
hek3

syabab berkata...

haha...xkekok... hehe

najihah sahami berkata...

ahahahah...konon la kekok.betapa kekok zami sampai taip berperenggan-perenggan. heee..

Gadis Pantai Timur berkata...

selamat kembali ke dunia blog..

zizidiazora berkata...

Akhirnye.........kembali juga membersih rumah yg dh lama ditinggalkan....

Banyaklah keropoknye...berjela-jela tulis keropok konon....

Dah..cepat upload gambar2 tu semua orang nk tengok.

javanese DOVE berkata...

KEROPOK MONI please.

widiea azira berkata...

kene tunggu lagi..adoiyai. .keropok sngguh la hang nih :p

niezam berkata...

ha a la. kekok la jugak bila baca entri ni. hehe.. :))

tieha ismail berkata...

samela kita...baru2 ni aje sempat mengaupdate blog...rasa malas semacam...

FizaFizz berkata...

mana ada keropok bca entry nihh..erkk??

zainatul abu bakar berkata...

tau xpe..lame kot tggu budak lelaki sebelah pintu update blog nih.

Sara Ali berkata...

ala, kekok tu kejap je...
nntie dh x keropok la...
org dh pro x kan keropok nye...

haha....

motif: untuk dptkn impak yg cukup menarik dari keropok untuk kekok..

mr.syazwan berkata...

boleh sajo kalau org tu peminat setia kamu kan

haha

hafiz hafizol berkata...

weyh ko masuk nasyid?? aku nak masuk gak r wakil U aku.. kompem korang kalah,., kbai.. haha.

Zac Rega berkata...

ta kekok membaca tapi membaca samil makan keropok ;)

MISS BRUTAL berkata...

Hazami+Hazama=Hizami..

Wau, masuk nasyid mesti suara lunak macam Hazama vokal pulak macam Hazami..eh, tetiba ja kan..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

tiba2 rasa nak goreng keropok! hehe..tak rs kekok lg baca ur stories..:))

Rtp Farra Arisha berkata...

sungguh tidak rasa kekok! you better can't feel kekok or at last you will maybe get the real keropok? hiks..hiks..

onie berkata...

teringin sekali nak dengar nasyid dari zami sendiri...

hudahassan berkata...

taklah smapai kekok . ok jelahh . :)

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

Haha..i rasa kekok gak nih..

Mr feckry berkata...

lu ingatkan wa masa zaman bujang

Azhafizah[フィザ] berkata...

takyah kekok sangat le..

Miss Marquis berkata...

first time ke sini.
what a catchy domain name.. budaklelaki (:

next time, i'll drop by again n again ehehik

El-Janna berkata...

rasa keropok^^

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com