Isnin, 12 Disember 2011

Apasal Aku Macam Busy Ni?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Aku berada kat Tanjong Malim sejak hujung November yang lalu. Dan aku rasa macam dah lama aku tak balik Melaka. Adeh. Ni semua sebab busy dengan latihan nasyid untuk Festival Nasyid Kebangsaan (FNK) la ni. Kau ingat lagi entri INI? Okay. Aku tak sempat nak taip panjang panjang sebab sekarang aku dah on the way bergerak ke Johor sempena dengan FESTKUM 2011. So, tengok je la gambar gambar aku yang nampak sangat menarik ni. Kalau tak menarik pon anggap je macam menarik. Haha.

Sebagai permulaan, Em Basheer berjaya mendapat tempat kedua dalam pertandingan nasyid masa pesta konvo USIM hari tu. Alhamdulillah. Rezeki masih lagi berpihak kepada Em Basheer nampaknya.



Lepas tu, kitorang sempat celebrate birthday En Zul pada 4 Disember hari tu. Since takde duit sangat, kitorang sediakan je la apa yang patut. Ada nugget murah. Ada kentang goreng. Ada bihun tom yam. Ada jajan. Ada biskut. Ada tu je. Even sambutan birthday ni nampak macam hambar je tapi sebenarnya meriah macam ada karnival jom heboh kat rumah tu. Eh. Nampak macam tipu sangat kan? 





Pada masa yang sama, aku dengan tiga orang kawan lain sempat lagi berfoya-foya kat One Utama. Mula mula kitorang tengok wayang filem kartun yang berjudul Arthur Christmas. Tapi bagi aku filem tu macam bosan sebab story line dia yang sangat klise. Aku rasa macam rugi je RM8 aku hari tu. Anyway, sebelum masuk panggung aku sempat pergi lunch kat food court kat One Utama tu. Aku beli Laksa Asam yang macam terlalu masam. So aku tak dapat nak habiskan. Next, lepas dah habis filem Arthur Christmas tu, kitorang terus gerak ke IKEA pulak sebab nak dinner kat situ.









Okay. Tu serba sedikit kejadian yang berlaku dalam hidup aku dan merupakan antara faktor kenapa aku tak sempat nak update blog. Since aku takde kat rumah, memang susah nak dapatkan internet connection. Nak tak nak, terpaksa la tebalkan muka yang hensem ni dengan pinjam blackberry orang la pinjam laptop orang la pinjam broadband orang la sampai asyik kena sindir je sebab suka sangat pinjam barang orang semata-mata nak online. Adeh. Kesian kan nasib aku? Huaaaaaaaaaaaa



potpetpotpet : Aku update entri ni dalam bas. Hebat tak?

47 ulasan:

Farra berkata...

Ahha. Letak gambar makanan, buat orang lain rasa lapar. Grr. XD

Farra berkata...

Ahha. Letak gambar makanan, buat orang lain rasa lapar. Grr. XD

faizal mohd berkata...

hari-hari datang mau pinjam. HEHE

makanan tu nampak sedap je. <--tu je nak komen. HAHA

Rtp Farra Arisha berkata...

what a great moment and great life! may you happy and blessed by what you've done..:) all the food look very yummylicious..take care..

noreenrara berkata...

update entri dlm bas.hebat !
haha :P

najihah sahami berkata...

waaa..xlama lg zami leh ganti raihan la...hijjaz, in team, UNIC dan lain2 kumpulan nasyid boleh bungkus laaaaaaa lepas ni. hehe

Azhafizah[フィザ] berkata...

bz itu perlu ^__^

aliesha kirana berkata...

hebat!

dekat gmbo bertiga tu, saya nampak anda jengket. =_="

rindu nak mkn meatball ikea!!!!

aydah ahmad berkata...

herhehrhhehr ! kesian nyee mokss . beli lah BB len kali -__- aigoo .
eh mokss cepat sikit balik boleh main tweet-2 . ngeh ngeh ngeh

p/s : kecuq ayaq liuq tgk foods manyak-2 tuh ><

::FAIZ FARISH:: berkata...

nak kek sikit. hehehehe

Mra Mastura berkata...

okay hebat up entry dlm bus! :P *amek hati*

busyyyy mana pun jaga kesihatan k? ingat pesan kite. :)
xsabar nak jumpe! :P

Joel Leslie berkata...

yg paling interesting adalah potpetpotpet tu. sekian. :b

hawa berkata...

lapa (:

FarhanaDr berkata...

Dekat dah dengan tempat saya. Kalau tak leh terjahhhhh!! Hehe.. ;)

Rara Nasiha berkata...

Ouhh, kek ikea tu sangat sedap oke. :)

Noorsha Muhamad berkata...

wah..sanggup tu utk online..bgus2..hehe..

Syahbinar Shuib berkata...

wahhh,, sedapnye makanannn :)))

Syafiq Ahadin berkata...

tempat makan tuu dah pegi kena bawa abang Poojie! woha!

btw, asal nampak cam gemok je?

ayie berkata...

mcm membalas dendam je dok umah 2 bulan..haha..okay

Ijah EmoTemo berkata...

pergh! syok je makan2!! T_T

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

@ayie owhhh gitu laa alkisah nye ek...xpe laaa...take ur time!!!

*patut laa kat adie pya event ko xde mie...

myravea berkata...

huu..kalau da sampai terpaksa pinjam sana sini semata-mata nak online tengok blog, ni mesti kes tak sedap hati tinggal blog lama-lama..

Phew, diari blogger tegar :D

Joe_Hans berkata...

patutlar xder kat sepetang bersama pemenang SISPA ari tu...hahaha

sYafIk-wAy berkata...

aku pernah taip entry dalam tandas , uwekkk!!! hahaha

khalila berkata...

no. 2? tahniah... ohh ni yg Adie bg tau hari tu. :)

DanieL AdiE berkata...

X boleh menaip dalam kenderaan..

Pening!

Blogger bernama Zam ! berkata...

blogger femes mesti x senang dudok kalo lame2 x on9 ..mesti berploh2 atao beratos2 comment menunggu.. :)

*trmasok la comment aku adoi haha

hafiz hafizol berkata...

Hebat la taip entri dalam bus.. AWESOME!!!!! #korektaikidung..
Warhahahaha

zizidiazora berkata...

zami,
resahnye diriku mengenangkan blogmu
rindunya daku mengenangkan diri
hahaha....

AyiLarimA berkata...

Ada dekat Tg.Malim?
Huhu, tmpat tinggal Mira ni.

Byk gamba yg m'nyebabkan peot Mira lapar, haha. nanti letak byk2 lagi ye

*Mira member baru dlm blog ni :D

D'ya Marshmello berkata...

cerita Arthur Christmas tak best! dah tgok dah, mmbazir je RM14 labur hanya nak tgok ctew tu sebb ticket Ombak Rindu habes, huhuhu anyway pic makanan tu leh wat sy rase lapar, ngeehehe

jom singgah rapatkn silaturahim ;P
LATEST ENTRY : Masa Kecik-Kecik Dulu [Part 1]

widiea azira berkata...

sengaja nk letak pict mknan byk2 kan...

kechixx berkata...

laparnyaaaa;)

najwa aminah abas berkata...

hmm, dalam bas. #salute

BisMi Aishah berkata...

wah rajin nye... dlm bas pun jadi ;)

ishiko berkata...

ahhhh..
namapk meatball dengan daim cake tuuu..

Razil Tahir berkata...

cool ape smbut besday camtu!! XD

n wahh! rindu meatball ikea!! XD

Nafisya Ismail berkata...

hebat jugak =)

Twiggy berkata...

update dalam bas? memang hebat! :D

Puteri Iqa Izyan berkata...

makanan kemain sedaaapppppp ^_^

luqman zakaria berkata...

x suke entry nih T__T ..bikin lapar sajorrrr! haha :P

syieha_wanah berkata...

banyaknya makanan.. nyummmmm

aZua berkata...

okayyy , aku nmpak kau . aku pun dtg festkum, tapi , aku malas+malu nak tegurr .HAHAHA

fArAh07 berkata...

kek tu xbole trime T.T
sedappp

Reen berkata...

gambar yang tyme member potong kek tu lawak . haha bole pulak nganga. tak sabar nak ngap lah tu :p

Nuar El-Ummar berkata...

owh..zami masuk ek prtndgn nasyid usim haritu... tahniah2, tmpt k-2 tu..msti best~ aku tak smpt pon negok..sbb bzy ngn konvo...huhua~

blog-tips-kurus berkata...

artis nasyid rupanya...

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com