Isnin, 7 November 2011

Sepasang Baju Melayu Biru Turquoise

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Hensem tak baju melayu biru turquoise kat atas ni? Eh. Aku bukan tanya pasal orang yang pakai baju melayu biru turquoise tu tapi aku tanya pasal baju melayu biru turquoise semata-mata. So, hensem tak baju melayu biru turquoise tu? Sila jangan keliru dengan soalan aku.

Since tahun ni ayah aku pergi menunaikan haji dengan ibu, aku sambut aidiladha dengan adik beradik je la. Tapi nasib baik ada pakcik dengan makcik yang sudi siapkan juadah hari raya seperti rendang ayam, nasi himpit, kuah kacang dan lain lain. Plus, kampung belah ayah dekat gila dengan rumah aku, tak sampai 5 minit kalau naik kereta. Kalau jalan kaki? Makan masa 15 minit jugak kot sebab nak kena tengok kiri, nak kena tengok kanan, nak kena tengok kiri, lepas tu baru boleh lintas jalan.

Okay. Baju melayu biru turquoise ni milik ayah aku. Masa malam sebelum raya, aku tak jumpa baju melayu aku. Aku dah risau dah. Risau punya risau, aku tidur. Eh? So, aku telah menyelongkar almari ayah aku pada keesokan harinya. Boleh? Tiba tiba aku ternampak baju melayu biru turquoise ni. Errr... Bila masa pulak ayah ada baju melayu warna ni? Nasib baik saiz ayah aku lebih kurang aku je. Dapat la aku pakai baju melayu biru turquoise yang warna dia sangat hensem ni.

Nak tahu tak? Aku selalu sangat pinjam barang ayah aku. Diam diam, barang ayah aku tu terus jadi barang aku. Faham tak macam mana? Contoh aku pinjam selipar adidas ayah aku. Aku pakai selipar tu hari hari sampai ayah aku terpaksa pakai selipar lain. Tak lama lepas tu, ayah aku beli selipar baru. Tapi bukan untuk aku, untuk diri dia sendiri la. So, apa yang jadi kat selipar yang aku pinjam tadi? Terus jadi aku punya! Errr... Apakah nasib yang sama akan terjadi kepada sepasang baju melayu biru turquoise ni? Kita tunggu dan lihat.



potpetpotpet : Alhamdulillah apa adanya.

48 ulasan:

Mra Mastura berkata...

haha same ah. tp mra amek barang mak. :D

DanieL AdiE berkata...

Hahah..

My lil bro sebijik mcm U!

Gune barang I, then terus jadi milik dia..

Syafiq Ahadin berkata...

apakah kekejaman telah berlaku akibat peminjaman tersebut? >jangan faham ayat ini<

hahaha! best nye camtu dapat semua dari ayah. Huk3!

Abg Zami kejam! Hehehehehe :D

Fara E's berkata...

alala , okay la , nmpk fit jep dgn tuan empunya badan ;D

tieha ismail berkata...

haha same la kite...tieha amik brg mak..contohnya macam pin tudung...hikhikik...

I am...izuan berkata...

nice gila....my fav color kalau buat baju melayu...

Syahbinar Shuib berkata...

hensem baju melayu tu.. hehe..
#ehsamalah kite, suka ambik brg parents buat mcm harta sndiri :D

J.Syazwana berkata...

untunglah satu saiz dengan ayah. haha

zizidiazora berkata...

aik??..boleh ke macam tu. ni dah kira jimat belanje kalau macam ni selalu. mana2 yang berkenan terus sapu. tapi kalu ayah senyap jew tak marah apa salahnye kan? so sila teruskan amalan ini yek..hehe...

Zara berkata...

em, ni kaki rompak bapak la ni..
eh?

cik violet berkata...

@tieha ismail

msti bapak ko nsem mcm ko kan :)

ayie berkata...

persoalan disini muat ke baju melayu ayah dengan zami?? jaga baik-baik zami jangan sampai koyak..hehehe

neyra shazeyra berkata...

sesungguhnya saya membaca entry ini sampai terbelit lidah

onie berkata...

kita tungguuuuuuuu! tengok anak hizami balun dak baju ayahnya (hizami lah tu ayahnya,haha)

Haziq Yaacob berkata...

aku pun selalu buat mcm tu hahaha..apa ade hal..

kasih ayah utk anak nye ;p

eszyamin berkata...

untungla saiz sama..leh pinjam2..

Eida Arina berkata...

huuuuu,,,,,cantek3.....nk satu (utk adik) :P...

erm....teman tgk muke kome ni...skali tgk mcm ank org cina...dua kali tgk cam lin dan yg maen badminton tu la pulak...tiga kali tgk brulah nmpk kemelayuannya sbb bru prasan kome pkai baju melayu...wakakakaka!!! (joke333)

ishiko berkata...

hahaa.. barang mak memang suka buat mcm tu.. tp skrg tak dah :P

EYQASARA berkata...

hihihii.. nsib la ayhnye begitu memahami kerenah anaknye yg slalu rembat barang ayah.. kikikiki.. :P

NoRie_yAnTie berkata...

kaler bju nikah aku... hahahahahah

Misz Azney berkata...

serius nsem gyler !!! tuan punyer baju 2. . hik3. . nsem lha awk nie

Misz Azney berkata...

serius nsem gyler !!! tuan punyer baju 2. . hik3. . nsem lha awk nie

Fiq Fikri berkata...

gila ko muat ekk bju ayah ko zami ahahahah :D

mr.syazwan berkata...

mujur selipar

ada lg benda yg kita org x tahu yg di pinjam "barang" ayah x?

kuikuikui

;p

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

lorrr..bju pak nye ke???gile mmg IN ngn kmu zami..

Syafiq_Elf berkata...

ahaha~ kanttooii suka ambil barang ayah ..

p/s : spm next week `n wish me all the best ^_^

Blogger bernama Zam ! berkata...

family zam tak macam tu , kalau nk ,mintak , then jd HAK MILIK PERIBADI sampai bila bila ,

*eh eh bukan semua kan hak ayah abg zami yg abg zami pinjam , curious je haha

ummi rahimi berkata...

adeh,sadis punya anak..hhahhaha

Razil Tahir berkata...

selalu mintak jugak...
dan selalu dapat... hehehe XD

shera haifa berkata...

nsb baik ada baju melayu ayah. kalau tak ..jeng3x..

^^

dimikun berkata...

perh. agak hensem disitu. ;p

farihamuhamad berkata...

hahaha. perangai sama. tapi sy lebih suke wat kat abang saya. haha. dye xkan pakai kalo baraang dye adik2 ppuan dye pakai. so, kalo dye beli jersi atau track suit yang baru, opkos la saya pakai duluuu... hahaha*naseebb baek sama tinggi..hahah

BM berkata...

kira main aci redah je lah ni? kira pinjam jadi hak kekal..

Azhafizah[フィザ] berkata...

ensem nau baju melayu tu

najihah sahami berkata...

hahaha...bankrup la ayah zami...

::FAIZ FARISH:: berkata...

Aku plak, abah aku yg pinjam barang aku. huhu

ain dzaya berkata...

kalau terus camnie..jimat duit nieyh!

Nazatul shima berkata...

kalo bentuk badan same xpe..ley je pakai sume..:)

Finaz Jaafar berkata...

okay baju warna turqoise memang adalah sangat hensem !

uiiihh baju tukar bin ye..haha

widiea azira berkata...

spatutnye ayh awk letak baju tu bwh katil utk kselamatn sblum p haji...

see..kan dh kne rembat dgn sengaje..

Ms Bery berkata...

giler best macam tu terus tukar hak milik..
lepas nie nak buat macam tu pulak dah..

Baju tu memang cantik lagi warne biru :D

kechixx berkata...

sama saiz dengan ayah..hehehe..nanti senang ayah nak pinjam baju zami pulak;)

pu3iman berkata...

uishh...ada gaya nak pegi menikah :p
wawawa

Reen berkata...

haha.da niat nak jadikan baju tu milik persendirian lah tu :P

RinsyaRyc berkata...

<---selalu pinjam baju mak

BlueiceButterfly berkata...

~warna biru memang cantik gila..hehe :)

||fatin syahira|| berkata...

jahat giler amek barang ayah! HAHA.
apa kata lepas ni try ayah lak pinjam barang dia, then sapa yg kene beli baru? hoho

zainatul abu bakar berkata...

haha.same la, perangai kita sebijik. suka sgt pinjam baju2 mak sebab bila cuti sem malas nk bawak balik banyak2 barang. so nanti mesti mak akan kate, amik je lah baju tu nanti mak beli laen..muahahaha

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com