Selasa, 8 November 2011

Selain Chocolate Indulgence

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Aku kalau makan kek kat Secret Recipe, aku mesti pilih Chocolate Indulgence. Sampai satu tahap, aku dah boleh bayangkan aku tengah makan Chocolate Indulgence sebelum kaki aku masuk kat dalam Secret Recipe lagi. Hebat kan?

So, hari tu kawan baik aku dengan murah hati nak belanja aku sebab dia baru je dapat gaji. Dah banyak kali aku paksa dia belanja aku sebab dia ni JIMAT sikit orang dia. Tahu tak JIMAT? Lebih kurang macam KEDEKUT la kot. Eh?  Aku gurau je. Kepada kawan baik aku yang berkenaan, tolong jangan ambil hati sebab aku berharap kau akan belanja aku lagi. Haha.

Ni la dia Hazel Cheese.

Dah dia nak belanja aku, aku ajak dia masuk Secret Recipe. Mula mula aku macam nak kenakan dia. Ikut hati aku nak pilih menu yang paling mahal tapi aku tak sampai hati pulak nak ikut hati sebab aku tahu perangai dia yang JIMAT tu. Haha. Memandangkan hari dah petang, makan kek sepotong je la. So, aku pilih Hazel Cheese sebab aku tak pernah rasa Hazel Cheese tu lagi. Plus, aku memang hantu kacang hazel! Kalau aku nak beli coklat, aku mesti pilih coklat yang ada letak kacang hazel. Dan rasa dia? Memang sedap! Lagi sedap daripada Chocolate Indulgence tu kot? Siapa yang tak cuba lagi atau dah muak dengan Chocolate Indulgence, memang wajib cuba Hazel Cheese ni.

Dapat secawan teh dengan percuma.

Nampak tak teh atas tu? Secret Recipe bagi secara percuma. Tak payah nak membazir keluar duit beli air. Jimat sikit. Errr... Suka la kawan baik aku tu kan? Sah sah dia la orang yang paling kuat tepuk tangan bila dapat tahu pasal teh percuma ni. Haha. Sorry. Aku asyik kenakan dia je. Adeh. Siapa suruh dia jadi kawan baik aku kan? Takpe takpe. Identiti dia dirahsiakan. So, jangan risau wahai kawan baik aku sebab saham kau tak jatuh punya.

Action kamen.



potpetpotpet : Terima kasih daun keladi, banyak duit belanja lagi.

37 ulasan:

Syafiq Ahadin berkata...

siapakah dia itu!!!!!! nak juga!

me too. suka indulgences!

pudenz berkata...

untonglah ade org nk blanje...huhuu

ayie berkata...

Salam takziah kepada kawan zami tu..hehe.. bukan selalu pon belanja retis..walaupon..hehe

Mra Mastura berkata...

yg ni xpenah rase lg. :D tp favvy g SR mintak oreo milkshake je >_<

pakcikk mmg suke jimaatt! tau dah.

aydah ahmad berkata...

okay ! memang sedap ! lazania pon sedap jugakk ! huhuh ! mokss belanja laaaaa ><

Ain Farahin berkata...

suke sume kek kt SR...hehe =)

syAzAnA berkata...

xpenah try lagi cokelat hazel. coming sooon nak tnggu zami bulanje. hahahaha

RinsyaRyc berkata...

sedapnye.. huhu. nak kek~

Saiful Zaini berkata...

whooooaaaa.. kek2... jeles betul aku tengok ko makan kek tu... ni yg nak kena pergi serang secret recipe ni.. hahaha..

ikan berkata...

superb cool cake!

nadiahs berkata...

Pertanyaan umum, dah halal sungguh ye Secret Recipe?

*sesungguhnya tidak tahu, sebab banyak rumours pasal bahan-bahan yang digunakan*

onie berkata...

@nadiahs onie paling suka chochlate lava dengan cheese oreo...lapaq secret recipe lak dahhhhhh,huhu

zizidiazora berkata...

wah..makan kek ye? so bila lagi kita keluar bersama, nak perhabis duit ni. lama dah kita tak keluar meronggeng sama-sama. haha..

ummi rahimi berkata...

meleleh...hahahha

Syuhada Nur Ekhwan berkata...

cdap nya kek tuh... ulok ckit nahh

cik violet berkata...

alamak..tergugat iman..burppp...cikgu, blnje ler cik violet..haha

QilaDany berkata...

hazel cheese tak sedap :( dhh penah mkn, so bad sbb mcm rasa ubat je.

Nazifa berkata...

waaaa.ade kek baru ek?ari tue pegi xde lg.nk try la nati :p

feyqa iyra berkata...

tersangad la sedap hazel cheese itu ! (^_^)v

widiea azira berkata...

sgt-sgt lah untong kan..si jimat tu belanje..hahaha

feyqa iyra berkata...

da makan hazel cheese trsebut.. trsngad la best... (^_^)v

hafiz hafizol berkata...

aku nak sebut nama dia pun tak pandai.. haha..

<---kampungboy

myravea berkata...

ahaaa...siyes nampak macam sedap je..kempunan da nih! haihhh..zami, cepat belanja lak! ;)

DanieL AdiE berkata...

Makan KEK je?

Hisy! Dah terlanjur dia nak belanje tu.., mkn la laen gak...

mr.syazwan berkata...

ini namanya kwn x mkn kwn

walaupun belanja tetap berpada2

x sampai kikis duit kawan

hahaha

::FAIZ FARISH:: berkata...

lain kali ajak aku skali k klu dia nak blanje lagi. hehehehe

ADfeez berkata...

bila nk blnje sy pulaksss.. hahahah

najihah sahami berkata...

blacklist semua kawan baik zami. sebab tak tau mana satu kan? hahhaaa

Blogger bernama Zam ! berkata...

sila beritahu kawan baik abg zami tu , yg dia terlupa dia ada sorang lagi kawan baik...AKULAH mestinya ..

*kes tak tahu malu ,erkk.

Finaz Jaafar berkata...

SR mmg terbaeekkkkk!!!

mmg tak pernah rasa lagi Hazel Cheese ni..tengok gambo pun dah cukup terliuq..okay fine..nak carik sekarang jugak !!! grrrr

BlueiceButterfly berkata...

~lain kali tak payah belanja dah..hehe :)

Eida Arina berkata...

sedapnya...habis SPM nnt nk pi lah Secret Recipe....tp lmbt lgi lah nmpknya....PMR pun tahun dpn...hua!!!!!!!!!!

onie berkata...

ehhh baru perasan,nape onie ter-reply kat orang lain,huks

Razman Kamarudin berkata...

wa~ seronok ye kenakan org? hahaha... anyway, sedap bebeno ke kek itu? haish! ni yg nk p serang secret recipe ni...

Ri berkata...

agree with your recommendation :D
the cake tastes great!!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

hahaha...baik pya makian..hehehe..

org JIMAT ni sonok klu knekan sekali sekala...lalala..

Puteri Iqa Izyan berkata...

tak penah pulak try2 mkn kek2 tu. huhu sbb iqa boleh mkn new york cheese dengan white-dark choc cheese je. :D

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com