Khamis, 17 November 2011

Macho Tapi Jambu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Aku dengan besar hati nak share tips kepada lelaki macam mana nak nampak macho dan pada masa yang sama nampak jambu batu. Boleh? Boleh blahhh la kan? Haha. Actually entri kali ni aku nak kongsi persalinan yang aku gayakan masa aku pergi AIM 18 hari tu. Teruja tak nak tengok? Tepuk amai amai belalang kupu kupu. Okay. Takde kaitan.

At first, aku tak tahu nak pakai baju yang macam mana sebab aku takde baju yang stylish macam Adie. Kalau kau nak tahu, aku lebih kepada t-shirts dengan jeans. So, petang sehari sebelum aku pergi AIM 18 hari tu, aku telah keluar shopping dengan Adie semata-mata nak beli baju dengan harapan dapat melambaikan tangan ke arah peminat kat karpet biru. Tapi? Errr... Esok la aku cerita pasal benda ni sebab sekarang aku nak cerita pasal baju apa yang aku pakai je.


Last last, aku pilih blazer dengan seluar separuh slack separuh jeans. Dah malas nak cerita, terus last last? Haha. Aku rasa seluar tu macam separuh slack separuh jeans sebab dia nampak macam slack tapi bila pakai dia rasa macam jeans. Faham tak? Buat buat faham pun boleh. Kalau kau nak tahu, blazer dengan seluar separuh slack separuh jeans tu datang daripada butik yang berlainan. Tapi aku tengok macam sepasang kan?

Ada yang komen kata kemeja yang aku pakai tu nampak macam familiar. Memang kemeja tu nampak macam familiar sebab kemeja tu bukan aku yang punya. Aku pinjam kat kawan aku dan aku rasa kau tahu siapa. Tapi aku tak nak bagitahu boleh? Haha. Aku memang nak beli kemeja bermotifkan floral tapi aku rasa aku akan pakai sekali je sebab aku tak berani nak pakai kemeja macam tu pergi taman bunga tak pasal pasal kena serang dengan lebah nanti. Okay. Lawak apa ni?


Kita teruskan topik kita pada hari ni. Since aku tahu kawan aku tu ada kemeja bermotifkan floral, aku pinjam la kat dia. Aku sebenarnya takut tak muat je kemeja tu sebab badan kawan aku ni selim melim. Badan aku? Tough dan sasa pulak tu. Tu yang buat aku risau tu. Haha. Tapi lepas aku cuba? Kemeja tu fit cukup cukup makan orang kata! So, nampak tak apa yang aku cuba sampaikan kat sini? Yes. Aku boleh dikategorikan sebagai selim melim tapi tough dan sasa. Eh?


Nampak macho tapi jambu kan? Haha. Tak kisah la. Apa yang penting, nak bergaya tu biar la berpada-pada dan jangan sesekali melebih-lebih dan pada masa yang sama batas aurat kena jaga elok elok. Anyway, aku sentiasa berpegang kepada kepada prinsip sometimes less is more. As stated, SOMETIMES and not all the times. Setuju?



potpetpotpet : Kena pandai pilih dan tanya pendapat orang lain.

51 ulasan:

onie berkata...

suit tu macho gila la....baju bebunga lak,cairrrr~

Mra Mastura berkata...

jambu sangat! :P

myravea berkata...

hewww..macho tambah jambu bile pakai baju floral tuu.. *wink*

Blogger bernama Zam ! berkata...

huhu , baju abg adie kan? tp ape ape pon , still stylish MYLISH *erkk haha..
okay waiting for ur entry pasal peminat di karpet biru .haha

J.Syazwana berkata...

kalau nak nampak macam jambu air camne pulak? hahaha

btw untung lah boleh pergi AIM yang best tuh kan.

okbai.

Sarah Zulkipli berkata...

Seriously tak nampak macam baju org pon. ;D

najihah sahami berkata...

hohoho....xde ke pengarah ajak zami berlakon?opss!

laskar pelangi berkata...

wah wah!

merahitujambu berkata...

wah kemain jambu bj tu

aydah ahmad berkata...

hikss . mokss . comelll .

Nafisah Ruslan berkata...

wow! cool!

Azhafizah[フィザ] berkata...

untung ade perunding imej yang boleh menampakkan macho dan jambu ni..>.<

ayie berkata...

wahhhh sasa sangat ..haha :P

mizzkechique berkata...

wahhhh..baju munge²...hehe

aliesha kirana berkata...

ok paham. ok ok. paham dah. hehehe

zainatul abu bakar berkata...

Hahaha...dah agak dh! Daniel adie je yg suka style bunga2 ni :))

Rtp Farra Arisha berkata...

it suited on you perfectly actually! you look so stunning at that same time! :))

imah berkata...

dah ade jambu, mesti ade asam.. bole??

Nazifa berkata...

betol2.nape nk beli lain kalo rasa itu satu pembaziran.pinjam sudaa.xde org taw pn tue baju pinjam.unless tuan badan ckp :p

kechixx berkata...

Teringin pulak nak minum air jambu batu;)

hazanis berkata...

xjambu pun..bergaya ler tuu.....

cik violet berkata...

@Sarah Zulkipli
mmg sesuai la dgn ko..ko pon jambu kn..haha

Aliff Haikal berkata...

melambai tangan ke arah peminat di karpet biru tapi ??? baca kat blog adie . HAHAHA :D

puyoahhhh , macho tapi jambu . ini bukan jambu batu dah , jambu ayaq , jambu potong , jambu segala jambu . hihi #merepek kbai:)

Razil Tahir berkata...

best nyer pegi AIM!!

dulu ade rase gak nak bli baju cmtu tp....
xper la.. hahaha XD

El-Janna berkata...

jelesnyee macam retisss

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

Haha..bagus la bleh share2 baju..dua2 fashionista ni..

hafiz hafizol berkata...

yer.. baju bunga kemeja camnie mmg ramai org pakai kowt sekarang. aku pun nak cari gak 1. keh3..

widiea azira berkata...

okey letew lelaki jambu batu..jgn jd lelaki labu sayung sudah...:p

Mia Meymi berkata...

xdela jambu sgt..hee..macho mmg ade..oke laa tu..skurangnya x m'bazir..:)

muhammad berkata...

nampak macho an cute sangat..terbaik..

Joe_Hans berkata...

baju adie...

DanieL AdiE berkata...

HAHAHA..

Macam orang tau je kan baju sape walaupon ko x statekan nama.,

Hanih Borhan berkata...

tudiaaa...baju bunga2! :D

mr.syazwan berkata...

GAYA


MUTU


KEUNGGULAN


=_=

Ardini Humaira berkata...

wahhh bergaya btoi cikgu zami ^__^ mesti anak murid zami nak markah tinggi2 nanti sebab cikgu smart heheh

ummi rahimi berkata...

heee

Lea Isnawi berkata...

hai mat bunga!

izzad b* berkata...

weweit~~

Nuar El-Ummar berkata...

haha, patot mcm kenal baju bunga2 tu...like adie shirt, sbb pnh nmpk bju tu kat blog dia..huhua..terok tak aku..smpai cam bju org...adeh :p

Umie Artoqiemie berkata...

macam kakak aku ..

Fara E's berkata...

anuar zain klon , haha

Anif Abdullah| AA berkata...

jambu tuuu.. haha

untunglah dapat pergi AIM beb :)

cimOt berkata...

errrrr..no komen..

Faridzuan berkata...

Jambu air lagi sedap dan manis! Jambu batu keras sedikit, hehehe.

RinsyaRyc berkata...

haha.. I takdep jambu. i ade watermelon je.. aahahaha

lyana kamarulzaman berkata...

Jambu Ohh Macho! haha..
okay ape.. 50/50.. macam lelaki yang di-idam-idamkan oleh kaum wanita sekarang ni.

zizidiazora berkata...

dah tau baju sape tu..hahaha. wah sasa la sgt kan??? anyway mung memey comey sokmo.

luqman zakaria berkata...

omg omg!! suke giler baju tuhhh! semard!! terbeliak mate nih tgk..hohoho.

lynda salim berkata...

speechless .

Reen berkata...

beli je baju bunga2. gi skola pun bole pakaiii. hahaha
'selim melim tapi tough dan sasa' tu lawak LOL

kasihazieah selalu berkata...

maner ader manusia yang sempurna.. :p

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com