Isnin, 28 November 2011

5 Cara Memikat Hati Roommate

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Apa khabar semua? Sihat? Cuti kan hari ni? Ada sesiapa yang bosan tak tahu nak buat apa? Semput tak nak jawab semua soalan ni sekaligus? Haha. Sempena dengan cuti ni, aku nak bagi kau cadangan yang bernas macam mana cara nak pikat hati roommate. For those yang sekarang tak stay dengan family tapi stay dengan kawan kawan boleh try cara ni untuk mendekatkan lagi hubungan dengan roommate yang dikasihi sekalian.


1. Gelek gelek telur pecah sebijik.
Rebus beberapa biji telur dan makan. Lepas tu tanya roommate kau kot kot dia nak sebijik. Kalau dia nak, bagi dia telur yang tak rebus lagi. Tengok apa yang berlaku masa dia kupas kulit telur tu.

2. Main main gam.
Letak gam kat botol shampoo roommate kau supaya dia tak dapat nak bukak masa dia nak shampoo rambut dia nanti.

3. Satu hari satu inci.
Kau alihkan barang barang roommate kau sebanyak satu inci daripada kedudukan asal dia dan kau kena buat pada setiap hari. Senang cakap, kau alihkan barang barang dia satu hari satu inci. Dalam masa dua minggu, barang barang dia mesti dah bergerak jauh daripada kedudukan asal. Roommate kau mesti tak perasan sangat perubahan yang berlaku.

4. Garam secukup rasa.
Taburkan garam kat berus gigi roommate kau. Bila dia guna berus gigi tu, mesti dia rasa masin masin manja.

5. Bedak bedak cinta.
Letak bedak banyak banyak kat bahagian atas kipas siling. Sebaik sahaja roommate kau on kipas siling tu, there will be bedak everywhere.



potpetpotpet : Selamat mencuba!

50 ulasan:

Mra Mastura berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Syafiq Ahadin berkata...

pernah buat ke? heheheheehe!

nur asiyah berkata...

cara memikat hati classmate xde ke?HAHA

Blogger bernama Zam ! berkata...

HAHHA! kejam !
kesian la roommate tu nanti .:D

aydah ahmad berkata...

sengal kan mokss ! haaa ! haha . meh kite buat kat dia dulu ! hahah .

Pojiepooh Abdullah berkata...

Hahahah sengal!

-hanyaaku- berkata...

@Syafiq Ahadin ni memang takde keja la nih ;)
silap2 boleh perang dunia

azmibb berkata...

seyes ke berkesan ni?

onie berkata...

memikat ke apa ni..macam menarik nak try,buh bedak kat kipas pastu roomate on ,walah! serupa duk kat korea,haha...seleji la kononnya...

ishiko berkata...

ni tips org tadek keje ni..
hek3

hafiz hafizol berkata...

yela .. ikot tips nie pastu kompem haritu jugak rumate p pindah bilik... bahaha..

naseb aku x da rumate... XD XD

Nazifa berkata...

nie tips memikat ke menyakat? hahaha

a i m z berkata...

fuhhh..
idea terbaik!
boleh cuba try test..
keh keh keh

ikan berkata...

cara keenam:

usya waktu rummet bagun tdoe jam bper,
keesokkannya dengan konfiden bangun awal dr rumet, bersiap wangi2 dan terus tnggu tepi katil beliau.

sbaek saja dia, bangon, cuba jerit sekuat hati MORNING!!! di hadapan muka dia . haha

Selamat mencuba!

cik eka berkata...

ny kalo housemate aka romate ese, ese wt gny mg padah jwp nye
rotan pjg dy bedal
hua3

Fiq Fikri berkata...

roomate yang sangat kejam ahahahh!!!! tahik hidung masin ahahha,,wei aku nk 5tip pikat mak mertua la..boleh?

myravea berkata...

Terbaik!!!!

kahkahkah..sungguh kejam =.=

Razil Tahir berkata...

Huuuuuu...
Pernah tengok citer The Roomate...?
cmtu la jadinya nanti...
sebijik cam babak last movie tue... huhuhuhuhu

Rtp Farra Arisha berkata...

hehehe, cool what! :D

Nwar Rahim berkata...

nie klau roomate aku buat aku dh tau nk cari saper yg bagi idea kat dia

the GirL berkata...

Dah lama tak mengarut ye cikgu???

kembatolo™ berkata...

aku takut nanti ko yg kena lebih dari aku. haha

El-Janna berkata...

hahahkk takot kena halau pulak.. adeh... takutnya nak buat^^

laskar pelangi berkata...

sengal...hik4

Umar Arlee berkata...

Mmg "memikat" hati roomate. Sampai bila2 pun dia akan igt kita! Haha XD nice one

Azhafizah[フィザ] berkata...

bagus petua tapi xsanggup ah nk cube..kejam!hahaha

Azhafizah[フィザ] berkata...

bagus petua tapi xsanggup ah nk cube..kejam!hahaha

zizidiazora berkata...

ni idea nak merapat ke nak merenggangkan roomate ni. silap2 ada yang terbang ikut tingkap ni. haha...

Anif Abdullah| AA berkata...

menarik gak idea ko nih..ahaha

Mia Meymi berkata...

hahaha...:D
yg no 4 tu pling klakar..
hahaha..x psal2 gelak sorg2..:p

DanieL AdiE berkata...

Tips untuk buat orang benci ek???

NuR si CiKGu RiBeNa berkata...

hadoi...
ini merapatkan dlm kurungan ada la.
haha. nak kenakan org time birthday pun boleh ni

habsah berkata...

ahaha..tips utk bermusuhan dgn roommate..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

hahaha...jahat !!!!

noreenrara berkata...

errkkssss br tau cr mcm nie bole pikat hati roomate..hahahahaa :P

Aman Ibrahim berkata...

hahaha~ memang ceria bahagia jd rumate zami

Ms Bery berkata...

erk nie tips nak cari pasal nie..
tapi best jugak kalau buat kan sekali sekale menyakat orang.. (>_<)

♥ Qilah_kikO ♥ berkata...

kita putus kawan!

huwaaaaa.. T___T

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

haha terbaekkk

ayie berkata...

satu hari satu inchi tak mencabar langsung..hahaha

::FAIZ FARISH:: berkata...

tak berani buat

Cik Tie@Akak berkata...

hehe..pandaila ko

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

itu trick nak gaduh2 manja tu;) haha

Ijah EmoTemo berkata...

amboii zami T____T hahahah

najihah sahami berkata...

hampeh tol zami ni. apa la nasib rumate2 zami eh. simpati kat diorang. T_T

javanese DOVE berkata...

BERTUAH punya roomate!


haha.

Aliff Haikal berkata...

ngeri nak jadi roomate awok =='

Joe_Hans berkata...

memang terpikat lar nampaknyer....hahaha

Puteri Iqa Izyan berkata...

haaa. good idea. nanti try. ahahaha.

Eida Arina berkata...

mcm nk cari nahas...eeeiii...xnk r cri psl ngan org...=_="

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com