Isnin, 28 November 2011

5 Cara Memikat Hati Roommate

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Apa khabar semua? Sihat? Cuti kan hari ni? Ada sesiapa yang bosan tak tahu nak buat apa? Semput tak nak jawab semua soalan ni sekaligus? Haha. Sempena dengan cuti ni, aku nak bagi kau cadangan yang bernas macam mana cara nak pikat hati roommate. For those yang sekarang tak stay dengan family tapi stay dengan kawan kawan boleh try cara ni untuk mendekatkan lagi hubungan dengan roommate yang dikasihi sekalian.


1. Gelek gelek telur pecah sebijik.
Rebus beberapa biji telur dan makan. Lepas tu tanya roommate kau kot kot dia nak sebijik. Kalau dia nak, bagi dia telur yang tak rebus lagi. Tengok apa yang berlaku masa dia kupas kulit telur tu.

2. Main main gam.
Letak gam kat botol shampoo roommate kau supaya dia tak dapat nak bukak masa dia nak shampoo rambut dia nanti.

3. Satu hari satu inci.
Kau alihkan barang barang roommate kau sebanyak satu inci daripada kedudukan asal dia dan kau kena buat pada setiap hari. Senang cakap, kau alihkan barang barang dia satu hari satu inci. Dalam masa dua minggu, barang barang dia mesti dah bergerak jauh daripada kedudukan asal. Roommate kau mesti tak perasan sangat perubahan yang berlaku.

4. Garam secukup rasa.
Taburkan garam kat berus gigi roommate kau. Bila dia guna berus gigi tu, mesti dia rasa masin masin manja.

5. Bedak bedak cinta.
Letak bedak banyak banyak kat bahagian atas kipas siling. Sebaik sahaja roommate kau on kipas siling tu, there will be bedak everywhere.



potpetpotpet : Selamat mencuba!

50 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. pernah buat ke? heheheheehe!

    BalasPadam
  3. cara memikat hati classmate xde ke?HAHA

    BalasPadam
  4. HAHHA! kejam !
    kesian la roommate tu nanti .:D

    BalasPadam
  5. sengal kan mokss ! haaa ! haha . meh kite buat kat dia dulu ! hahah .

    BalasPadam
  6. @Syafiq Ahadin ni memang takde keja la nih ;)
    silap2 boleh perang dunia

    BalasPadam
  7. memikat ke apa ni..macam menarik nak try,buh bedak kat kipas pastu roomate on ,walah! serupa duk kat korea,haha...seleji la kononnya...

    BalasPadam
  8. ni tips org tadek keje ni..
    hek3

    BalasPadam
  9. yela .. ikot tips nie pastu kompem haritu jugak rumate p pindah bilik... bahaha..

    naseb aku x da rumate... XD XD

    BalasPadam
  10. nie tips memikat ke menyakat? hahaha

    BalasPadam
  11. fuhhh..
    idea terbaik!
    boleh cuba try test..
    keh keh keh

    BalasPadam
  12. cara keenam:

    usya waktu rummet bagun tdoe jam bper,
    keesokkannya dengan konfiden bangun awal dr rumet, bersiap wangi2 dan terus tnggu tepi katil beliau.

    sbaek saja dia, bangon, cuba jerit sekuat hati MORNING!!! di hadapan muka dia . haha

    Selamat mencuba!

    BalasPadam
  13. ny kalo housemate aka romate ese, ese wt gny mg padah jwp nye
    rotan pjg dy bedal
    hua3

    BalasPadam
  14. roomate yang sangat kejam ahahahh!!!! tahik hidung masin ahahha,,wei aku nk 5tip pikat mak mertua la..boleh?

    BalasPadam
  15. Terbaik!!!!

    kahkahkah..sungguh kejam =.=

    BalasPadam
  16. Huuuuuu...
    Pernah tengok citer The Roomate...?
    cmtu la jadinya nanti...
    sebijik cam babak last movie tue... huhuhuhuhu

    BalasPadam
  17. nie klau roomate aku buat aku dh tau nk cari saper yg bagi idea kat dia

    BalasPadam
  18. Dah lama tak mengarut ye cikgu???

    BalasPadam
  19. aku takut nanti ko yg kena lebih dari aku. haha

    BalasPadam
  20. hahahkk takot kena halau pulak.. adeh... takutnya nak buat^^

    BalasPadam
  21. Mmg "memikat" hati roomate. Sampai bila2 pun dia akan igt kita! Haha XD nice one

    BalasPadam
  22. bagus petua tapi xsanggup ah nk cube..kejam!hahaha

    BalasPadam
  23. bagus petua tapi xsanggup ah nk cube..kejam!hahaha

    BalasPadam
  24. ni idea nak merapat ke nak merenggangkan roomate ni. silap2 ada yang terbang ikut tingkap ni. haha...

    BalasPadam
  25. menarik gak idea ko nih..ahaha

    BalasPadam
  26. hahaha...:D
    yg no 4 tu pling klakar..
    hahaha..x psal2 gelak sorg2..:p

    BalasPadam
  27. Tips untuk buat orang benci ek???

    BalasPadam
  28. hadoi...
    ini merapatkan dlm kurungan ada la.
    haha. nak kenakan org time birthday pun boleh ni

    BalasPadam
  29. ahaha..tips utk bermusuhan dgn roommate..

    BalasPadam
  30. errkkssss br tau cr mcm nie bole pikat hati roomate..hahahahaa :P

    BalasPadam
  31. hahaha~ memang ceria bahagia jd rumate zami

    BalasPadam
  32. erk nie tips nak cari pasal nie..
    tapi best jugak kalau buat kan sekali sekale menyakat orang.. (>_<)

    BalasPadam
  33. kita putus kawan!

    huwaaaaa.. T___T

    BalasPadam
  34. satu hari satu inchi tak mencabar langsung..hahaha

    BalasPadam
  35. itu trick nak gaduh2 manja tu;) haha

    BalasPadam
  36. amboii zami T____T hahahah

    BalasPadam
  37. hampeh tol zami ni. apa la nasib rumate2 zami eh. simpati kat diorang. T_T

    BalasPadam
  38. BERTUAH punya roomate!


    haha.

    BalasPadam
  39. ngeri nak jadi roomate awok =='

    BalasPadam
  40. memang terpikat lar nampaknyer....hahaha

    BalasPadam
  41. haaa. good idea. nanti try. ahahaha.

    BalasPadam
  42. mcm nk cari nahas...eeeiii...xnk r cri psl ngan org...=_="

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com