Selasa, 25 Oktober 2011

Udang Goreng Macam Cendawan Goreng

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Semalam aku ada bagitahu yang pada mulanya aku nak masak udang goreng tapi tak jadi sebab nenek aku tiba tiba bagi lauk ikan tongkol masak asam pedas kan? Phewww... Penat aku taip dalam satu nafas. Haha. Sila kagum dengan aku.

So, tadi aku telah berusaha untuk masak udang goreng dengan sepenuh hati. Hasil dia? Kau boleh rujuk kat gambar bawah ni. Nasihat aku kepada kau ialah tolong jangan gelak kuat kuat. Errr... Ada rupa macam cendawan goreng tak?


See? Terserlah kemahiran memasak aku yang memang tiada tolok bandingnya. Kau boleh ke masak udang goreng lepas tu jadi macam cendawan goreng? Mesti tak boleh kan? Aku tahu aku sorang je yang boleh. Dah la. Tak larat nak berlagak lagi dah.



potpetpotpet : Esok kau ada cadangan nak suruh aku masak apa pulak?

27 ulasan:

aydah ahmad berkata...

hahaha ! tapi still lagik boleh makan en ? tapeelaa mokss . nice job hape . haha
tapi rase tataw laa uh camne . haha .

#esok masak ayam masak kicap . okay ?

zizidiazora berkata...

Muahahahahahahahaahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahaha...............kesiannye adik aku ni...

resepi baru tu beb. esok zami try masak sotong goreng tepung lak nak tengok jadi macamana.

Syahbinar Shuib berkata...

not bad laa :)
err... besok try buat cucur udang plak, hehe

Ms Bery berkata...

tak pe lah baru first time..
lain kali boleh try lagi.. :D

izfanora berkata...

hihihi.. br jer post entry psl cendawan goreng..

at least, kamu mencuba.. :)

sok masak tomyam seafood.. adoi, meleleh air liur.. huhu..

RinsyaRyc berkata...

<---tak reti masak nggatt.

*malu letak bantal kat muke* huhu

ummi rahimi berkata...

hahahhahahahhahahahahhahahahhaha

hafizulhakim berkata...

nampak cam sedap.hoho

cendawan pn boleh. :)

Ijah EmoTemo berkata...

ekekeke. takpe2! practice lagi zami! :p

noraauliyya berkata...

nampak macam hangit, hhaha tapi belum rasa belum tahu kan.

najihah sahami berkata...

esok saya caangkan zami duk diam2 je kat umah. nanti terbakar umah zami tu kang. sian mak ayah zami pegi haji. xtenang depa t. hahhaa..

kiddinG!

Syafiq Ahadin berkata...

menulis komen untuk kali kedua. Biarkan rahsia. Hehe!
Sodap! Saya tau makan je. tau masak sayur je.
Teehee!

luqman zakaria berkata...

zami!!! bole try masok masterchef tahun depan!! haha! masak la camne pon zami!! masok perut kenyang jgk,,hehhe

faizal mohd berkata...

Eh. macam cekodok jek. jgn marah ek zami. hehe.

cadangan menu esok: ayam masak merah. masak lomak daging. sonang yoo. :)

Finaz Jaafar berkata...

macam cekodok bese je zami tapi bole makan kan?so on je=)

ishiko berkata...

hhhekhek ni ke udang tempura tu..
cm cekodok pun ade..

kechixx berkata...

macam lazat ajew...hehehehe;)

Chenal berkata...

ehhh kalo lapo...aku bedal je udang goreng tu! cam sedap je..Lapo nie!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

bayam celup tepung ade brani???

NuR si CiKGu RiBeNa berkata...

apa ada pd rupa. rasa yg diutamakan.

Muhd Ashraf Muizz berkata...

haha....comel udang mu...

Fara E's berkata...

boleh la , lepas la tu , haha

Mamamia berkata...

cm cekodok tepung jer..muahaha

Bintang Biru. berkata...

terliurrrrrr ok. *telan air liur*

ain dzaya berkata...

suke buat ain menjelejer air liur!
sobsob!

Reen berkata...

hahaa. bole la buat contest ''sila teka ; udang goreng atau cendawan goreng?'' siyes boleh jadi contest tersusah. hehe

ayie berkata...

perghh sangat masakan bapa muda..hehe.. esok meatball mcm kat ikea..sodap!!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com