Selasa, 25 Oktober 2011

Udang Goreng Macam Cendawan Goreng

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Semalam aku ada bagitahu yang pada mulanya aku nak masak udang goreng tapi tak jadi sebab nenek aku tiba tiba bagi lauk ikan tongkol masak asam pedas kan? Phewww... Penat aku taip dalam satu nafas. Haha. Sila kagum dengan aku.

So, tadi aku telah berusaha untuk masak udang goreng dengan sepenuh hati. Hasil dia? Kau boleh rujuk kat gambar bawah ni. Nasihat aku kepada kau ialah tolong jangan gelak kuat kuat. Errr... Ada rupa macam cendawan goreng tak?


See? Terserlah kemahiran memasak aku yang memang tiada tolok bandingnya. Kau boleh ke masak udang goreng lepas tu jadi macam cendawan goreng? Mesti tak boleh kan? Aku tahu aku sorang je yang boleh. Dah la. Tak larat nak berlagak lagi dah.



potpetpotpet : Esok kau ada cadangan nak suruh aku masak apa pulak?

27 ulasan:

  1. hahaha ! tapi still lagik boleh makan en ? tapeelaa mokss . nice job hape . haha
    tapi rase tataw laa uh camne . haha .

    #esok masak ayam masak kicap . okay ?

    BalasPadam
  2. Muahahahahahahahaahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahaha...............kesiannye adik aku ni...

    resepi baru tu beb. esok zami try masak sotong goreng tepung lak nak tengok jadi macamana.

    BalasPadam
  3. not bad laa :)
    err... besok try buat cucur udang plak, hehe

    BalasPadam
  4. tak pe lah baru first time..
    lain kali boleh try lagi.. :D

    BalasPadam
  5. hihihi.. br jer post entry psl cendawan goreng..

    at least, kamu mencuba.. :)

    sok masak tomyam seafood.. adoi, meleleh air liur.. huhu..

    BalasPadam
  6. <---tak reti masak nggatt.

    *malu letak bantal kat muke* huhu

    BalasPadam
  7. hahahhahahahhahahahahhahahahhaha

    BalasPadam
  8. nampak cam sedap.hoho

    cendawan pn boleh. :)

    BalasPadam
  9. ekekeke. takpe2! practice lagi zami! :p

    BalasPadam
  10. nampak macam hangit, hhaha tapi belum rasa belum tahu kan.

    BalasPadam
  11. esok saya caangkan zami duk diam2 je kat umah. nanti terbakar umah zami tu kang. sian mak ayah zami pegi haji. xtenang depa t. hahhaa..

    kiddinG!

    BalasPadam
  12. menulis komen untuk kali kedua. Biarkan rahsia. Hehe!
    Sodap! Saya tau makan je. tau masak sayur je.
    Teehee!

    BalasPadam
  13. zami!!! bole try masok masterchef tahun depan!! haha! masak la camne pon zami!! masok perut kenyang jgk,,hehhe

    BalasPadam
  14. Eh. macam cekodok jek. jgn marah ek zami. hehe.

    cadangan menu esok: ayam masak merah. masak lomak daging. sonang yoo. :)

    BalasPadam
  15. macam cekodok bese je zami tapi bole makan kan?so on je=)

    BalasPadam
  16. hhhekhek ni ke udang tempura tu..
    cm cekodok pun ade..

    BalasPadam
  17. macam lazat ajew...hehehehe;)

    BalasPadam
  18. ehhh kalo lapo...aku bedal je udang goreng tu! cam sedap je..Lapo nie!

    BalasPadam
  19. apa ada pd rupa. rasa yg diutamakan.

    BalasPadam
  20. boleh la , lepas la tu , haha

    BalasPadam
  21. cm cekodok tepung jer..muahaha

    BalasPadam
  22. terliurrrrrr ok. *telan air liur*

    BalasPadam
  23. suke buat ain menjelejer air liur!
    sobsob!

    BalasPadam
  24. hahaa. bole la buat contest ''sila teka ; udang goreng atau cendawan goreng?'' siyes boleh jadi contest tersusah. hehe

    BalasPadam
  25. perghh sangat masakan bapa muda..hehe.. esok meatball mcm kat ikea..sodap!!

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com