Sabtu, 15 Oktober 2011

Selamat Jalan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Sekarang aku nak update cerita basi. Jangan ada yang sakit perut sudah la. Eh. Tak lawak ke?

Okay. Ni cerita pasal aku hantar ibu dan ayah aku pergi haji hari Isnin hari tu. Ada enam buah kereta bertolak dari Melaka. Aku bertolak seawal jam 5 pagi. Sah sah tak solat Subuh lagi masa tu. So, aku solat subuh kat surau kat Petronas lepas tol Sungai Besi tu. Tahu tak? Petronas yang sebelah dia McDonald's tu? Eh. Macam tak penting je sampai nak bagitahu secara terperinci.

Aku hantar ibu dan ayah kat Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya. Sementara nak tunggu jam 10 pagi, kami duduk duduk kat situ sambil sarapan pagi. Ada ke sarapan malam? Sarapan memang pagi je kan? Tak payah nak letak pagi tu sangat. Haha. Actually, malam tu ibu dan ayah aku tak tidur sangat. Ibu sibuk packing semua barang. Lepas tu, ibu masak nasi goreng, bihun goreng, sosej, nugget tempura dan scallop. Hebat kan ibu? Ibu sediakan semua tu sebelum jam 5 pagi lagi untuk sarapan kat sini. Ayah pulak layan jiran jiran yang datang malam tu.


Hari ni dah masuk hari kelima ibu dan ayah kat sana. Tak silap aku, ibu dan ayah ziarah Madinah selama seminggu. Lepas tu, baru ibu dan ayah akan bergerak ke Mekah. Mungkin dalam minggu depan kot? So far, tiap tiap hari ibu telefon. Dan Husna la yang paling excited jawab panggilan.

Ibu dan ayah ada tinggalkan kain batik dengan kain pelikat yang dah pakai untuk jadi selimut masa Husna tidur. Cuma kalau Husna menangis, dia selalu sebut ibu. Errr... Sedih kan?



potpetpotpet : Aku tengah geram sekarang ni. Something bad just happened.

24 ulasan:

Mra Mastura berkata...

ala sedihnye una. :B
jage diri elok2 kt umah k?

kenapa frust pakcik?

Misshy Innz berkata...

cean una .

DanieL AdiE berkata...

dah lalui sume tu..

Comelnye..husna budak kuat!

aydah ahmad berkata...

alahaii ! sabar ehh ! sian kat una . same laa ngn ade k yg last sekali , selalu cemtuh law mama xdekk .

putus cintee ehh mokks =p

Rosalia berkata...

sedihnya. sy pn manje dgn mak jgk kalau mak gi jauh msti rindu :'(

tieha ismail berkata...

tergelak baca yang pasal sarapan tu...hewhewhewhew~

eman berkata...

hmmm...xper bebudk normal r rase sedih so bro kene la jge die leklok supaya die xrase keseorangan... jge adik leklok bro... ceria2 selalu (^_^)Y

cik QT berkata...

huhu..QT pon penah rase macam husna rase...time parents QT g haji..QT umo 12thn and adik bongsu umo 2 thn..
sedih kene tggal..

kembatolo™ berkata...

semoga dapat haji yang mabrur. aminn..

Puteri Iqa Izyan berkata...

kesian una. biasalah budak kecik. =))

eh. banyak gila sarapan ibu zami buat. huhu..

zizidiazora berkata...

jaga diri k sepanjang ayah dan ibu tak ada and una u're good girl..

✿ pink velvet ✿ berkata...

bape umo husna 2?

NuR 'aQiLaH berkata...

sedihnya.

kite pon jauh dari umi ni,
tanak up entry ke. sobsob T_T


wakaka :p

Gadis Pantai Timur berkata...

pernah measa jaga adik2 masa mak ayah g haji..kadang2 sedih tibe2..tapi pkir diorang wat ibadah,hati jadi tenang.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

sian nye husna..bdk kecik lg sgt2 kenal erti kehilangan...sabar laa yeee...patik pon dh dekat 2 mingu ni haa...

mr.syazwan berkata...

mesti kamu gak tido sama2 ngan husna

ngan selimut kain batik n kain pelikat kongsi2 ngan una kan??

syg una

=_=

izzad b* berkata...

wah comelnyer husna! :)

SyafiQ aHaDin berkata...

Abang Zami tukar header! Hehe! :D
Seksanya jadi cameramen. Takde pun gambar abang Zami melainkan yang Wordless Wednesday tu je. Hehe!
Sedih nye dengar. Abang Zami takkan tak nangis kot? Mesti punya!
MAcam saya :D

Ri berkata...

apa jua perkara buruk yg menimpa, hrp sabar ye.
moga dipermudah dan dilancarkan segala urusan.
aamiin.

PANDACOMEI! berkata...

Harap-harap perjalanan jemaah Haji tahun ni lancar hendaknya. Amin.

Blogger bernama Zam ! berkata...

semua tu perkara biase k ,
cuma perlu sabar je . ^^



*adek Abg Zami , Hilmi kot name die dah habeh pract kat DDS ??

atiqa aris berkata...

kesian una,da la kcik ag.huu

[sutera kasih] berkata...

jaga husna elok2 k :)

Reen berkata...

hope husna biasakan diri nanti :)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com