Ahad, 2 Oktober 2011

Dating Bersama Nora

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!


Nampak tak poster tu? Pandai baca tak? Dia tulis apa? The Secret Life of Nora! Yes. Sebuah persembahan muzikal terbaru daripada Enfiniti Vision Media, dibarisi oleh Tiara Jacquelina (Nora), Ryan Silverman (Roger), Adibah Noor (Khatijah), Tony Eusoff (Farouk), Aznil Hj Nawawi (Mr J), Stephanie (Betty) dan Aaron Khalid (Sharif).

Frankly, ni first time aku tengok teater kat Istana Budaya. Sounds pathetic, right? Takpe takpe. Bak kata orang putih, there's always a first time for everything. So, anggap je la apa yang aku tulis pasal The Secret Life of Nora ni sebagai cakap cakap kosong. Masuk telinga kiri, keluar lubang hidung belah kanan. Boleh?

Apa yang best pasal The Secret Life of Nora ni?
  • Jalan cerita yang mudah difahami. Nora dilatih sebagai spy tanpa pengetahuan dia sendiri. Nora ingat latihan tu untuk watak dalam filem yang bakal dibintanginya. Konflik terjadi apabila Nora mendapat tahu bahawa dia dilatih untuk menjadi spy. Senang kan nak faham?
  • Babak paling menarik ialah masa Nora kat hutan bersama dengan Roger. Siap ada effect kelip kelip kot! Tak lama lepas tu, dorang kena angkat konon konon macam tengah berada di awang-awangan. Memang teruja habis masa tu.
  • Mr J tak boleh sebut huruf R! Mr J sebut R macam W. Contoh dia sebut Nora sebagai Nowa, Raub sebagai Waub, Sharif sebagai Shawif dan kau cari la sendiri huruf yang ada R lagi.
  • Aku paling terkejut bila Adibah Noor yang memegang watak sebagai Khatijah terbang masa dia datang nak tolong Nora. Dahsyat kot!
  • Lagu lagu yang dipersembahkan dalam teater ni memang sangat menghiburkan. Aku paling suka lagu yang Mr J nyanyi untuk Nora sebab catchy habis.
  • Kostum yang colourful and stylish.
  • Set yang meriah dan kreatif. 






Okay. Satu je aku tak berapa nak puas hati pasal The Secret Life of Nora. Masa Nora tengah siasat Mr J, aku tak nampak sangat Nora sebagai spy. Nampak macam eh aku pon boleh je kalau macam setakat jalan jengket jengket lepas tu pura pura tak bersalah bila ada orang lain nampak. Aku rasa tu la kelemahan yang paling ketara dalam teater The Secret Life of Nora ni.

As a conclusion, aku bagi 4 stars out of 5! Memang berbaloi tengok The Secret Life of Nora ni. Sungguh menghiburkan. Eh. Nak baca review yang lebih terperinci? Sila klik kat SINI.



potpetpotpet : Aku ada rupa spy tak?

37 ulasan:

Ms Bery berkata...

Wah bestnyer..

teringin jugak nak tengok sebab banyak promosi.. tapi siapa sudi nak bagi tiket pree.. -_-"

zizidiazora berkata...

owh zami dh mula minat teater ke. lepas ni sama2 kita tgok kat panggung budaya melaka k.

SyafiQ aHaDin berkata...

Tak ajak! Hehe. Abang Zami sangat holy dan kalau jadi spy pun mesti terbaik punya sebab xde sapa yang tau.

Hehe!

RinsyaRyc berkata...

untungla gambar ngan poster.. ekekeke ^^


http://bulatmata.blogspot.com/

Umie Artoqiemie berkata...

untunglaaaaaaa.. tidak dinafikan kau memang hensem dari jauh brahh.

Azhafizah[フィザ] berkata...

okay..faham..hope boleh tgk jugak pasni..tapi cam xdpt je..-_-'

widiea azira berkata...

mcm best! nk kene dunlod nih..mne taw ade muke zami..:p

ayie berkata...

wah besnyee..huhu

payedd berkata...

untung la dia.. leh tgk noraaa
hahaha

aydah ahmad berkata...

mokkss g tak tak ajakkk . hoho . btw nice pic . okayy tergodaa . bhahha =p

awek retro berkata...

ooo patut laa salu dengar kat radio aznil sebut NOWA..rupenyer tak bole sebut "R"..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

waaaa...xpenah tgk teater...sedaayyyyhh!!!!

Fiq Fikri berkata...

untungnye dpt tiket free2 je,kan bgus tiket ade byk lagi :(

Ungu berkata...

ahaha.

jalan jengket-jengket.

itu, kelakar.

::FAIZ FARISH:: berkata...

nice

merahitujambu berkata...

wah.siap pegi tgok teater lagi

PiekaSahaja berkata...

nak ikot nak ikot nak ikot!!hahha

Rosalia berkata...

seronoknya tgk teater. x berkesemptan lg nk gi. :)

anamizu berkata...

jln jengket2..hehe
wahhh semangat tgk teater eh? :P






luv,
cik ana :)

luqman zakaria berkata...

wah!! bestnye korang dpt tengok nihhh!!! :P

Fara E's berkata...

untung la , haha

Rtp Farra Arisha berkata...

i'm falling in love with the theatre performance!! ;)
but this once i bet it's so awesome!! ;)

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

dulu ada one phase in my life yang I slalu gi tgk theater...pastu lepas masuk kolej dah kurang. :( rindoooe..

DfyStrawbery berkata...

awak nampak macho! tu diaa, stetment, hehe, jujur ni jujur :D

Cik Yatt berkata...

tringin nk tngok tapi takde sape nk bwakkan

DanieL AdiE berkata...

Mmg best walaupon...haha

najihah sahami berkata...

cewaahh..kelas habis la kalau tgk teater smpai sana. hehe. berbaloi eh citer ni?


so, mana best tgk teater ke tgk wayang? hehe

Salwa berkata...

I tak pernah gi tengok teater (malu2..hehe) Kalau de kesempatan lagi nak tengok gak satu hari nanti.

iKhRam berkata...

tiara... superb kot??

mr.syazwan berkata...

bst kan tgk kawan2 hepi

dapat tix free.

dapat hepi ramai2..

"walaupunnn" bak kata adie..

haha..

kechixx berkata...

teringin jugak nak tengok teater;)

E y r a a Atiqa berkata...

@kechixx: okeh. ade lha sket gaye spy tu. cam best je~

Reen berkata...

going next week! hehe insyaallah. btw, tengok teater lagi puas drpd wayang sbb alive dpn mata . hehe

Teacher Koko berkata...

interesting!

echasuzrin berkata...

best kan The Secret Life of NOWA... hahahahaha... eh, I pon tgk last Sunday... haha...

Bintang Biru. berkata...

Nak p tengok jugak wey !

Umar Arlee berkata...

waa! tajuk entry yg tak tahan tu! haha. yes, one of the best teater i've ever seen so far!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com