Isnin, 17 Oktober 2011

Aku Masak Bihun Goreng

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Semalam aku masak bihun goreng. Aku sendiri tak tahu macam mana aku masak. Mula mula aku masukkan perencah bihun goreng. Lepas tu aku tengok macam sikit sangat la pulak. Aku tambah sos cili, aku tambah sos tiram, aku tambah kicap. Haha. Boleh ke tambah tambah ikut suka hati? Lantak! Aku yang nak makan, bukan nak bagi kau makan pon.

Menyelerakan! Errr... Nak sedapkan hati.

Biasa kalau ibu yang masak, dia masukkan udang banyak banyak. Tapi aku tak tahu macam mana nak beli udang. So, aku ganti udang dengan sosej. Eh. Macam takde kena mengena je udang dengan sosej tu? Takpe la. Dah tu je yang ada. Sedih je kan bunyi dia? Haha. Ni la padah kalau malas nak belajar masak. Masa ni la baru nak perah otak cuba ingat balik eh ibu letak apa hari tu eh nak kena letak apa lagi eh masak je la.

Dah siap!

As a conclusion, sedap! Haha. Maksud aku, sedap la bagi tekak aku. Tapi aku tak nak bagi tekak kau rasa. Sebab apa? Sebab bihun goreng aku sedap sangat! Aku tak sanggup tengok kau habiskan semua bihun goreng yang aku masak ni kalau aku bagi kau makan. Boleh?



potpetpotpet : Ada sesiapa nak resipi bihun goreng aku?

51 ulasan:

SyafiQ aHaDin berkata...

persediaan jadi suami yang mithali! Hehe!
Nanti saya datang Melaka harus masak untuk saya. :D

ayie berkata...

perghh hebat.. untung la husna..haha

laskar pelangi berkata...

wahhhh! rajinnyeee dia..antr semangkuk kat sini boleh? hehe

RinsyaRyc berkata...

wuiyooo...


*tolong masakkan.. Sedap aje udangtu..*

Mra Mastura berkata...

yeyeah pandai masak ^^

Amir Rayyan berkata...

nak!!!!!:)

Ijah EmoTemo berkata...

hamboii kedekut tak nak kasi org rasa! ahahahah.

Puteri Iqa Izyan berkata...

oh. nanti una mesti mintak lagi kalau sedap. ehek.

tieha ismail berkata...

kompem tak letak bawang kan...tumis bawang and lada dulu cik abang oi..hikhk

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

meh nak rasa! klu pass boleh 5 star klu failed kena denda masak smpai sedap. kahkah!:D

slmt makan malam dgn bihun goreng!

Miss Kira berkata...

1st time dgq yg org msk bihun pkai hotdog.. hahahaha

xp nampak sedap..bak cn sket.. ^^

Hizami Rahim berkata...

@tieha ismail

husna tak makan kalau ada bawang. sebab tu tak tumis guna bawang. sayur pon tak letak sebab husna tak suka sayur. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

bila org yg dekat ngn kite dh tiada mula laa rasa PERLU sangat2 ek...

*gud job bro!!!

DfyStrawbery berkata...

sebab sayur tak sedap, yek! sayur seperti ubat! errr

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

rindu bihun goreng udang hari tu...om nom nom..

DanieL AdiE berkata...

I'M VERY PROUD OF U!!

akhirnye, ko memasak jugak..hehe

Juno berkata...

tunjuk, tapi tak bagi rasa.

sungguh cis.

zizidiazora berkata...

Yeah..akhirnye...hahaha ke dapur juga my bro.....hahaha.....

cimOt berkata...

bak sikit!!

C i k P i p i T e m b a m berkata...

fuyooo cikgu msak meehun goreng, haha.. nk resepi x ? :P ade plak letak sos tiram.. kalau mee goreng kene lah letak sos tiram... meehun xpayah... klu dh ade rencah mihun, tmbah perasa cili api je... blend la cili api tu... and ikan bilis.. :)

myravea berkata...

masuk jela ape pon, asalkan kenyang perut..ngeheheee

Bella Bell berkata...

hebat jugek ko ni.. aku pun tak reti masak bihun goreng.. hehehe~~~

bai baizura berkata...

wah2...boleh dh la nk kawen ni..hahaha:D

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

kdg2 masak men hentam tu yg sedap..KADANG2 la.hehe

Azhafizah[フィザ] berkata...

siap sedialah nanti fiza dtg umah yerp..tunggu..

aydah ahmad berkata...

eh masak bihun goreng ade letak sos tiram eh ? hahaha .

cian una kene makan masakan abg dye . bahahah =p

adrinaqamarina berkata...

zami, cukup tabung ayam ni, nak masuk meminang ah. HAHAHAH.


kalau mem kecik tu cakap sedap, sedap lah tu. zami memang abang yang baek :)

eman berkata...

mcm byk jer masak tuu...xbyk ka?? perrghh xkn ni sume bro makan sowg? XD

Athirah ' S berkata...

wuuuhuuuu leezatt !!kehkeh..

ila berkata...

masuk bakul angkat sendiri .,puji bihun goreng die sedap.hahah

ishiko berkata...

err... takpernah masak bihun pakai perencah.. sedap eh


udang, beli kat pasa la zami uii

Finaz Jaafar berkata...

bole tahan rupa bihun tu ! kte sangat ske bihun tau ! pandai pandai..pandai kamu masak =)

J.Syazwana berkata...

haha at least jadi lah jugak kan bihun goreng. kalau jadi lain camne? hehehe :P

Misshy Innz berkata...

mesti qarl nak try sebab tade udang , senang dia nak makan ;p

El-Janna berkata...

nmpk sedap nau^^

Nia Ridzwan berkata...

uiii macam sedap ja.
pos sini sket ;p

Ridmichi berkata...

beli je udang kat pasar 1 kilo pastu goreng dulu dengan perencah tadi,... baru masukkan bihun...

Ridmichi berkata...

bli je udang setengah kilo... pastu buang kulit cuci... goreng skali ngan perencah dll...baru masukkan bihun

Blogger bernama Zam ! berkata...

emmmm nampak SODAP2 tu . tekak zam dah bukak luas2 ni .BHAHAHA!

Rtp Farra Arisha berkata...

but i thought i'll say best if saya sendiri yg mencobanya! hehehe. you're such a good cook juga kan?? :) pandai dan rajin memasak juga ya! is that your hobby too?

kembatolo™ berkata...

whoaa.. dah keluar dah ciri suami mithali ko eh? haha

mr.syazwan berkata...

masak bihun guna senduk kayu erk?

bukan steel tu ke??

kayu ni tuk nasi ke?

erk? ke i yg silap? haha

tahniah! da pandai masak bihun!

=_=

EmY berkata...

hahahaha..menarik..sy pon law mask maen cmpk jer sbb x ngat sgt..jnji sdp !..heheh

Ms Bery berkata...

takpe kadang-kadang kalau masak main campak je pon sedap jugak.. :D

Reen berkata...

modern tau pakai sosej. hehe~ kedekut la zami ni, bagi la sketttttt

Nur Farah Hani berkata...

wa pandainya.. hahaha... hari tu try msak bihun kat umah..terus kene sound "anak dara ape masak bihun masin" auch! mencengkam kalbu sungguh.. tobat tanak amsak dah.. haha.. :D

[fArAh aLiAs] berkata...

kamu di blog farah!

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/10/blogger-handsome-hot-part-2.html

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku tak reti

zareliqa afiqa berkata...

selalu jugak letak sosej bila masak bihun goreng.sebab tak suka letak udang.uhuhu

gilaweb berkata...

resepi cam best nih...bleh try

Bintang Biru. berkata...

tak pernah aku dengar bihun letak sosej ok.
Bak sikit. XD

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com