Selasa, 27 September 2011

Bukan Kenduri Kahwin

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Rumah aku ada kenduri hari Sabtu yang baru lepas ni. Adrina Qamarina boleh tanya kenduri kahwin aku ke. Tak patut betul soalan macam tu. Gurau kasar nampak?

Actually, kenduri tu diadakan untuk ayah dan ibu aku. My parents nak pergi haji tahun ni. Tiba tiba je my parents kan? Sengaja nak bagi international sikit. Haha. Anyway, sebab tu buat kenduri ni jemput adik-beradik, saudara-mara, jiran tetangga, sahabat handai, rakan sejawat dan siapa siapa la.

Kitorang tak guna khidmat katering langsung. Semua makanan dan minuman kitorang sediakan sendiri. Kitorang tu mewakili pakcik makcik belah ayah aku dan pakcik makcik belah ibu aku. So, aku macam bangga gila sebab pakcik makcik belah ayah aku dan pakcik makcik belah ibu aku dapat bergabung tenaga sediakan semua makanan dan minuman pada hari tu. Kau boleh jealous sekarang sebab kau guna katering je kan? Eh. Boleh ke pakcik makcik belah ayah kau dengan pakcik makcik belah ibu kau gotong-royong macam kitorang? Haha. Berlagak tak? Okay. Aku nak istighfar sekarang. Astaghfirullah al azim.

Jom tengok BEBERAPA keping gambar yang telah berjaya aku snap.


















Sorry. Gambar aku macam tak banyak sangat sebab aku sibuk masa tu. Alhamdulillah. Kenduri telah berjalan dengan lancar. Kenduri started from 12 tengahari sampai la 9 malam. Sebab ada yang datang lewat sikit sebab memenuhi undangan lain dulu. Biasa la kan? Raya tak habis lagi. So, open house memang bersepah sana sini. Rezeki jangan ditolak beb!

Semoga Allah memberkati setiap apa yang kita kerjakan. Let's doakan ayah dan ibu aku mendapat haji yang mabrur.



potpetpotpet : Bila giliran aku nak pergi haji pulak?

38 ulasan:

Qarl berkata...

melting i dgn background song.....

nnt kite g haji sama2 okeh haha

adrinaqamarina berkata...

insyaALLAH amin~ semoga ibu dengan ayah zami selamat pegi selamat kembali :)


meow tu macam takut je nak makan! heheh comel je. apom tu macam sedap! tsk.



gambar unaaaa takde ke?

FarhanaDr berkata...

@Qarl Kenduri zami ada coconut rose eh???? Sedapnya.. Lama tak makan coconut rose.. :D

ayie berkata...

semoga parent zami selamat sampai dan selamat pergi haji..aminn

munaweera berkata...

insyaAllah..nt kiter pegi sama2 no...hahaha...
(munaweera.blogspot.com)

Rtp Farra Arisha berkata...

bekerjasama dlm melakukan seustu is the greatest thing!! nampak meriah..surely, meriah sangat kan?
eyh, ur parents yg pakai baju sedondon color biru??
salam to them ya..
makanan yg disediakan pun sure tasty :)
amin, moga2 ur parents selamat sampai disana dan mendapat haji yg mabrur..:)

ANNUR berkata...

eh comel lah cupcake putih tuh. ;)

smoga ur parents dpt haji yg mabrur.. amin.

eddy syrol berkata...

ermm.. nak request sesuatu leh tak zami? mintak ayah dan bonda zami doakan yang terbaik utk hidup ES yaw... (~_~) doa di hadapan kaabah kan lebih dekat dengan Yang Maha Memberi...

Fiq Fikri berkata...

ishh sedaonye ad ikan bilis sama kacang tu ishh lapar!!!

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

tahu takpe! haha. :D

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

terima kasih. hehe. gambar una? terlupa nak ambil. adeh. :B

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

yang mana coconut rose? haha.

Hizami Rahim berkata...

@ayie

amin. terima kasih! :D

Azhafizah[フィザ] berkata...

Anuar zain!!!eh tibe lak takde kene mengena dengan entry..hehe..teruja tengok apamtu dan sambal petai eh..tak jemput pun dtg pun:P

hopefully ade rezeki nanti zami pg haji..aminn

Hizami Rahim berkata...

@munaweera

okay. tunggu tau. :D

Hizami Rahim berkata...

@Rtp Farra Arisha

memang meriah. hehe. yes. they are my parents. terima kasih! :D

Hizami Rahim berkata...

@ANNUR

comel kan? rasa macam tak sanggup je nak makan. haha.

Hizami Rahim berkata...

@eddy syrol

inshaAllah. :)

Hizami Rahim berkata...

@Fiq Fikri

memang sedap! nak? eh. dah habis la. :D

DanieL AdiE berkata...

GOD! lagu...!

My Fav!

anamizu berkata...

arhhhh makanan!
comel gila apam ke tu??? :P



cik ana.

Amoi MiyaSya berkata...

kenduri yang ade makan2 jadi feveret wani :D heheh

Ms Bery berkata...

Wah tibe2 rasa lapar pulak tengok makanan tu semua =D

ishiko berkata...

paren t sy pegi thn lepas.. xjeles mana pun sbb kami pn sediakn sndiri jgk = P

imah berkata...

makanan... perggggh!!! nala punya baik!

zizidiazora berkata...

perghhh sambal jawa ada la... kaki ayam goreng ke ape tuh macam best je..

Athirah ' S berkata...

waaa ,best goto royang ... family kite pon tak amik catering klu ade majlis lhaa..huhu

Semoga Ayah dan Ibu anda selama pergi dan selamat kembali ke MAlaysiaa

mr.syazwan berkata...

penerbangan ke berapa??

moga pak cik n mak cik dpt mengerjakan ibadah dgn selamat

zami sepi2 mai la kl nnt

parents kita ada sbg penganti

tibebe

hahaha

Fara E's berkata...

amin2 , hopefully so (:

eyh , kat fb pun ko upload kan ?

fadlisabri berkata...

Ameen...semoga cikgu zaimah n suami selamat pergi & selamat kembali...!

*sori x sempat dtg...pergi johor semalam...kirim salam kat diorang ye!=)

najihah sahami berkata...

mak aih..kucing zami jemput. kami tak dijemput pun. sob sob. hahaha

bnykkk giler makanan.

Reen berkata...

apam tu nampak sedapppp :D. btw semoga mdapat haji yang mabrur parents zami :)

Aman Ibrahim berkata...

nice background song~ semoga parents zami selamat pergi dan balikn mendapat haji yg mabrur.. amin~

p/s: kucing tu pown dapat masuk sekali hahaha.. kelakar2!!

Zam Ijam berkata...

AMEEN 4 ur parents k cekgu !
*ehhh . cekgu kamariah pon datang laa .

Nour Eyza berkata...

semoga mendapat haji yang mabrur! =)

Bintang Biru. berkata...

Kucing tu mcm takut dengan kau je, XD

hani syahida berkata...

baru first time singgah sini. gambaq lawa2..pakai dslr ek?

kechixx berkata...

meriahnya!;)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com