Ahad, 25 September 2011

10 Sebab Lelaki Pilih Status Single

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



10 Sebab Lelaki Pilih Status Single:
  1. Nak fokus pada kerjaya dulu. Malas nak fikir benda lain.
  2. Boleh buat apa yang kita nak buat pada bila bila masa. Tak payah nak mintak izin kat sesiapa kecuali kat ibu. Eh?
  3. Kumpul duit banyak banyak. Nanti lagi senang sebab tak payah nak susah susah cari pasangan sebab dorang boleh datang dengan sendiri. Kalau takde siapa yang datang? Maybe kena beli cermin dulu kot.
  4. Dapat rasa nikmat ketenangan. Tak payah nak pening pening dengan emosi pasangan yang selalu sangat tak stabil.
  5. Alamak! Aku dah lupa alasan yang seterusnya ni. Errr.. Abaikan je la. Boleh?
  6. Okay. Tiba tiba aku dah ingat dah!
  7. Belum ada jodoh lagi. Tapi kalau ada jual kat 7 Eleven, tolong belikan boleh?
  8. Luka yang lama masih belum terubat. Sampai hati kau tinggalkan aku? Kejam!
  9. Terlalu memilih sebab bajet hensem sangat. Eh?
  10. Tak payah nak ingat tarikh-tarikh penting seperti hari pertama dating, hari pertama basah kena hujan, hari pertama jatuh basikal dan macam macam hari pertama lagi.



potpetpotpet : Semua ni bukan alasan aku. Tolong percaya.

75 ulasan:

  1. @fadlisabri

    cukup la tu! tak nampak ada 10 tu? haha. :B

    BalasPadam
  2. yang ke 5 dan 6 tu, camne eik??hahaha
    yg 9 tu, errr..hahaha

    BalasPadam
  3. alasan ke 9 tu betul ! muahaha :D

    BalasPadam
  4. ahahaa..reason yg last..tu mmg betul

    BalasPadam
  5. hueh84985 ye ye la tu^^

    cam mengelak je^^

    BalasPadam
  6. haha, untunglah orang tu hensem kan? bagus bagus, cari duit manyak2 tau? uhm, nanti DS nak rumah satu, kete satuu, *wahh, tetibe pulak an* ngeh ngeh!

    BalasPadam
  7. huhu dah senja2 ni tak berapa nak tenang dah

    BalasPadam
  8. yelaaa..org bajet ensemm! eh? hahahaha :P

    BalasPadam
  9. Hahahaha eleleley padahal dalam hati mesti ada rasa nak ade awek gak kan . Jgn tipuuuuu :P

    BalasPadam
  10. hahah ! setuju laa . depend on someone tuh jugak sebb ape pilih single kan .
    single lagik baikk . nak suruh mama ngan papa carikan jodoh ! wkakkakak !

    BalasPadam
  11. @DfyStrawbery

    tu la. tengah kumpul ni. haha. padahal tak kerja lagi! :P

    BalasPadam
  12. @Izzatie

    haha. mana tahu ni? adeh. malu la. :B

    BalasPadam
  13. ahahaahha alasan budak zaman sekrang,huhuhuhu

    BalasPadam
  14. @aydah ahmad

    wah! bagus2. siap nak suruh mak & ayah carikan jodoh tu. :D

    BalasPadam
  15. kita guna no 9 nak tak zami? hahahaha

    BalasPadam
  16. ahaha mn bole xcukup 10!!grrrrr

    BalasPadam
  17. Alasan ni diguna pakai juga oleh seorang perempuan seperti saya..eh?hahaha.. :P


    Ibuuu ayahhh, boleh tolong carikan bakal menantu merangkap bf, hubby untuk myra takk?Eh, muda lagi baru 20tahun..huahua

    BalasPadam
  18. eh ? ade ke laki macm tu ? mungkin ade . tapi mcm mne plak kalau dah ade serius relationship , tapi cakap single ?? heheh

    BalasPadam
  19. @Lea Isnawi

    cukup! cuba tengok tu ada 10. haha. :D

    BalasPadam
  20. i like....
    tp ada lebih lagi...
    xD

    BalasPadam
  21. yg no 10 tu senang je nak settelkan..
    ape gune enset canggih.
    kat calender tu.. buat je notes + alarm..
    klu ulang tahun.. bunyi la alarm tu.. hahaha

    BalasPadam
  22. agak2 la.tak cukup 10 nih! haha

    btw, semua sebab2 tu boleh diguna pakai untuk perempuan jugak ngeee :)

    BalasPadam
  23. hoho. nk pnjam alasan!

    mcmni kene tggu lame lg kan pakcikk kan?!

    BalasPadam
  24. @Amoi MiyaSya

    oh. itu bukan topik pada hari ini ye. haha. :P

    BalasPadam
  25. bolehkan encik zami terangkan alasan yg ke5 dan 6 , dgan lbih lanjut??
    *cepat tambah lagi 2 alasan .^^

    BalasPadam
  26. @Hizami Rahim

    bolehkah encek zami terangkan alasan yg ke 5 dan 6 dgan lebih lanjut??
    *cepat tambah lagi 2 alasan .^^

    BalasPadam
  27. 10 tak cukup la.. aku tau kau nak buat album, mengaku je lah hahaha.

    BalasPadam
  28. what if kalau memang xde yg interested dngn saye ? #walk away while crying. XDDD

    BalasPadam
  29. abg zami saje je kan,xnk reply komen kite kejma!! ahahahha

    BalasPadam
  30. p-erlu ke nak ingat semua hari pertama kena pape..hahaha

    BalasPadam
  31. err...pinjam jap alasan alasan yang ada, nak hafal :)

    BalasPadam
  32. kalau lelaki yang sebenarnya dah ada pasangan tapi mengaku single macam mana pulak?

    p/s : Zami nampak berisi sikit la dalam gambar kat atas ni. opsss! :D

    BalasPadam
  33. good reasons u got there..hehe.

    BalasPadam
  34. saye tak terima yg ke 5 da 6 , lalala

    BalasPadam
  35. @Hizami Rahim

    owh.. baru shera tahu.. tp alasan perempuan single lebih kurang mcm tu gak.. ehee >.<"

    BalasPadam
  36. errr... ternyata anda betoi setuju2..haha...

    BalasPadam
  37. @Hizami Rahim

    Aman suka the 1st reason because nak stabilkan financial first~

    BalasPadam
  38. okeh!

    dengan rasa rendah hati...haha!! saya mengaku saya ketawa tebahak2!!!

    bongok tuu number 5 dan 6.... hehe!!

    pandai laa hang nie!! nak pinjam boleh??

    BalasPadam
  39. @Hizami Rahim

    samela dgn perempuan pon...hati luke parah belom terubat~!ouchhh!

    BalasPadam
  40. btol!!!
    stuju sgt!! tapi...

    BalasPadam
  41. i'ts not 10. 8 jer. haha zami main tipu :P nak beli kat 7E pn boleee. hahah

    BalasPadam
  42. suka no 3 tu..xyah pening2 nk kawin cr duit..huhu..

    BalasPadam
  43. setuju sgt dgn no 4 tu.. =)

    BalasPadam
  44. baru balik dr 7e!

    ade jumpe tadi. meh duit 500 dolar. bole??

    BalasPadam
  45. alasan ke 9 adalah betul..so tak payah la nak bajet hensem sangat

    BalasPadam
  46. suka sangat dengan alasan yang keenam dan kelima..leh tiru ni..haha

    BalasPadam
  47. Setuju ngan sebab yang 5 dan 6 tu.. memang tepat kenapa lelaki pilih status single..hahaha...

    BalasPadam
  48. @zizidiazora
    lepastu jeles tgk kawankuar dating..pastu asik kene tinggal dengan kawan sbb pegi dating..huhu..tapi lelaki ni selalu lebihkan kawan dari gf kan..

    BalasPadam
  49. wah..best gile bernas sebab yg ke 5 ngan 6 tuh..
    na pinjam ahh..

    BalasPadam
  50. buat syarat yg kita xbole bagi komitmen.

    tp erghhh tensen ngan menda camnih.

    BalasPadam
  51. aku xpecaya cinta hihihi...

    BalasPadam
  52. Walaupun sy perempuan tp sy setuju dgn semua point kat atas kecuali point ke 5, 6 n 9. Haha :D

    BalasPadam
  53. tak aci la list ada 10 tapi tak ckup 10 bnrnye !!! hahaha

    oh well,single is simple..wee~

    BalasPadam
  54. sbb nombor lapan... itulah sbb sy single pai skang... hahahaha

    BalasPadam
  55. alahai hizamiii oiii . banyaknye alasan :)

    BalasPadam
  56. hahahahaha...kelakar baca...kawin cepat2 cikgu..esok2 harga makin mahal..hahahaha;)

    BalasPadam
  57. terlalu subjectif kalo brckp pasal bnda ni. kalo yg tak penah lgsg kapel n memilih utk jd single, mgkin sebab2 yg ditulis kt atas tu lah yg mempengaruhi keputusan seseorg. tapi kalo yg plih jd single walopon in relationship dgn sumeone, maknanye ad mslh dlm hbgn tu. yg plg penting adalah understand each other very well kalo xnak jd single or trpksa memilih jln jd single.

    juz sharing my opinion.

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com