Ahad, 25 September 2011

10 Sebab Lelaki Pilih Status Single

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



10 Sebab Lelaki Pilih Status Single:
  1. Nak fokus pada kerjaya dulu. Malas nak fikir benda lain.
  2. Boleh buat apa yang kita nak buat pada bila bila masa. Tak payah nak mintak izin kat sesiapa kecuali kat ibu. Eh?
  3. Kumpul duit banyak banyak. Nanti lagi senang sebab tak payah nak susah susah cari pasangan sebab dorang boleh datang dengan sendiri. Kalau takde siapa yang datang? Maybe kena beli cermin dulu kot.
  4. Dapat rasa nikmat ketenangan. Tak payah nak pening pening dengan emosi pasangan yang selalu sangat tak stabil.
  5. Alamak! Aku dah lupa alasan yang seterusnya ni. Errr.. Abaikan je la. Boleh?
  6. Okay. Tiba tiba aku dah ingat dah!
  7. Belum ada jodoh lagi. Tapi kalau ada jual kat 7 Eleven, tolong belikan boleh?
  8. Luka yang lama masih belum terubat. Sampai hati kau tinggalkan aku? Kejam!
  9. Terlalu memilih sebab bajet hensem sangat. Eh?
  10. Tak payah nak ingat tarikh-tarikh penting seperti hari pertama dating, hari pertama basah kena hujan, hari pertama jatuh basikal dan macam macam hari pertama lagi.



potpetpotpet : Semua ni bukan alasan aku. Tolong percaya.

75 ulasan:

fadlisabri berkata...

Erkkk....x cukup 10!

Hizami Rahim berkata...

@fadlisabri

cukup la tu! tak nampak ada 10 tu? haha. :B

cik Dil berkata...

yang ke 5 dan 6 tu, camne eik??hahaha
yg 9 tu, errr..hahaha

.hanya ika. berkata...

alasan ke 9 tu betul ! muahaha :D

wanda berkata...

ahahaa..reason yg last..tu mmg betul

El-Janna berkata...

hueh84985 ye ye la tu^^

cam mengelak je^^

DfyStrawbery berkata...

haha, untunglah orang tu hensem kan? bagus bagus, cari duit manyak2 tau? uhm, nanti DS nak rumah satu, kete satuu, *wahh, tetibe pulak an* ngeh ngeh!

IMANSHAH berkata...

huhu dah senja2 ni tak berapa nak tenang dah

Alya Esprézzo™ berkata...

yelaaa..org bajet ensemm! eh? hahahaha :P

Izzatie berkata...

Hahahaha eleleley padahal dalam hati mesti ada rasa nak ade awek gak kan . Jgn tipuuuuu :P

aydah ahmad berkata...

hahah ! setuju laa . depend on someone tuh jugak sebb ape pilih single kan .
single lagik baikk . nak suruh mama ngan papa carikan jodoh ! wkakkakak !

Hizami Rahim berkata...

@cik Dil

tu termasuk jugak. haha. :P

Hizami Rahim berkata...

@El-Janna

mana ada mengelak? :P

Hizami Rahim berkata...

@DfyStrawbery

tu la. tengah kumpul ni. haha. padahal tak kerja lagi! :P

Hizami Rahim berkata...

@Alya Esprézzo™

kejam! eh? :P

Hizami Rahim berkata...

@Izzatie

haha. mana tahu ni? adeh. malu la. :B

Fiq Fikri berkata...

ahahaahha alasan budak zaman sekrang,huhuhuhu

Lea Isnawi berkata...

mcm x cukup 10 je

Hizami Rahim berkata...

@aydah ahmad

wah! bagus2. siap nak suruh mak & ayah carikan jodoh tu. :D

kembatolo™ berkata...

kita guna no 9 nak tak zami? hahahaha

coklatberapi berkata...

ahaha mn bole xcukup 10!!grrrrr

myravea berkata...

Alasan ni diguna pakai juga oleh seorang perempuan seperti saya..eh?hahaha.. :P


Ibuuu ayahhh, boleh tolong carikan bakal menantu merangkap bf, hubby untuk myra takk?Eh, muda lagi baru 20tahun..huahua

Amoi MiyaSya berkata...

eh ? ade ke laki macm tu ? mungkin ade . tapi mcm mne plak kalau dah ade serius relationship , tapi cakap single ?? heheh

Hizami Rahim berkata...

@Lea Isnawi

cukup! cuba tengok tu ada 10. haha. :D

Eazy Izzuddin berkata...

i like....
tp ada lebih lagi...
xD

Hizami Rahim berkata...

@kembatolo™

okay. aku ikut kau je. haha.

Hizami Rahim berkata...

@myravea

lelaki perempuan sama je. :P

qylasyaqiera berkata...

yg no 10 tu senang je nak settelkan..
ape gune enset canggih.
kat calender tu.. buat je notes + alarm..
klu ulang tahun.. bunyi la alarm tu.. hahaha

Ezzattie berkata...

agak2 la.tak cukup 10 nih! haha

btw, semua sebab2 tu boleh diguna pakai untuk perempuan jugak ngeee :)

Mra Mastura berkata...

hoho. nk pnjam alasan!

mcmni kene tggu lame lg kan pakcikk kan?!

Hizami Rahim berkata...

@Amoi MiyaSya

oh. itu bukan topik pada hari ini ye. haha. :P

Hizami Rahim berkata...

@qylasyaqiera

kalau dah tukar hp baru? haha.

Hizami Rahim berkata...

@Mra Mastura

haha. tak dapat nak jawab! :P

Zam Ijam berkata...

bolehkan encik zami terangkan alasan yg ke5 dan 6 , dgan lbih lanjut??
*cepat tambah lagi 2 alasan .^^

Zam Ijam berkata...

@Hizami Rahim

bolehkah encek zami terangkan alasan yg ke 5 dan 6 dgan lebih lanjut??
*cepat tambah lagi 2 alasan .^^

Umie Artoqiemie berkata...

10 tak cukup la.. aku tau kau nak buat album, mengaku je lah hahaha.

Joel Leslie berkata...

what if kalau memang xde yg interested dngn saye ? #walk away while crying. XDDD

Fiq Fikri berkata...

abg zami saje je kan,xnk reply komen kite kejma!! ahahahha

.:rizaL:. berkata...

are u a chinese mix?

Gadis Pantai Timur berkata...

p-erlu ke nak ingat semua hari pertama kena pape..hahaha

lelakiterindah berkata...

err...pinjam jap alasan alasan yang ada, nak hafal :)

Zeeqa ~ Ajie berkata...

kalau lelaki yang sebenarnya dah ada pasangan tapi mengaku single macam mana pulak?

p/s : Zami nampak berisi sikit la dalam gambar kat atas ni. opsss! :D

Rtp Farra Arisha berkata...

good reasons u got there..hehe.

Fara E's berkata...

saye tak terima yg ke 5 da 6 , lalala

Shaherah berkata...

@Hizami Rahim

owh.. baru shera tahu.. tp alasan perempuan single lebih kurang mcm tu gak.. ehee >.<"

eman berkata...

errr... ternyata anda betoi setuju2..haha...

Aman Ibrahim berkata...

@Hizami Rahim

Aman suka the 1st reason because nak stabilkan financial first~

Syafiq berkata...

okeh!

dengan rasa rendah hati...haha!! saya mengaku saya ketawa tebahak2!!!

bongok tuu number 5 dan 6.... hehe!!

pandai laa hang nie!! nak pinjam boleh??

SyASyA SaNi berkata...

@Hizami Rahim

samela dgn perempuan pon...hati luke parah belom terubat~!ouchhh!

Razil Tahir berkata...

btol!!!
stuju sgt!! tapi...

Reen berkata...

i'ts not 10. 8 jer. haha zami main tipu :P nak beli kat 7E pn boleee. hahah

Noorsha Muhamad berkata...

suka no 3 tu..xyah pening2 nk kawin cr duit..huhu..

Ain Farahin berkata...

setuju sgt dgn no 4 tu.. =)

Syafiq berkata...

@Fiq Fikri kejma!!! ^^

DanieL AdiE berkata...

Saya yang ke 9!

ops..

i am S!L4H.. berkata...

baru balik dr 7e!

ade jumpe tadi. meh duit 500 dolar. bole??

che-a/atiah berkata...

alasan ke 9 adalah betul..so tak payah la nak bajet hensem sangat

nur choki choki berkata...

saya single..

*tetiba*

ayie berkata...

suka sangat dengan alasan yang keenam dan kelima..leh tiru ni..haha

zizidiazora berkata...

Setuju ngan sebab yang 5 dan 6 tu.. memang tepat kenapa lelaki pilih status single..hahaha...

Azhafizah[フィザ] berkata...

@zizidiazora
lepastu jeles tgk kawankuar dating..pastu asik kene tinggal dengan kawan sbb pegi dating..huhu..tapi lelaki ni selalu lebihkan kawan dari gf kan..

.:iQeLLypEri:. berkata...

wah..best gile bernas sebab yg ke 5 ngan 6 tuh..
na pinjam ahh..

syirah rasid berkata...

buat syarat yg kita xbole bagi komitmen.

tp erghhh tensen ngan menda camnih.

Mila Ahmad berkata...

aku xpecaya cinta hihihi...

najihah sahami berkata...

eleh...10 konon..hahah...

Eyra. berkata...

Walaupun sy perempuan tp sy setuju dgn semua point kat atas kecuali point ke 5, 6 n 9. Haha :D

ishiko berkata...

Eh?
hahaa..

Finaz Jaafar berkata...

tak aci la list ada 10 tapi tak ckup 10 bnrnye !!! hahaha

oh well,single is simple..wee~

::FAIZ FARISH:: berkata...

no 3. haha lol

imah berkata...

suka no 8 ^^

Kusch Iskandar berkata...

sbb nombor lapan... itulah sbb sy single pai skang... hahahaha

cik ain berkata...

alahai hizamiii oiii . banyaknye alasan :)

Bintang Biru. berkata...

ehhhh? HAHA

kechixx berkata...

hahahahaha...kelakar baca...kawin cepat2 cikgu..esok2 harga makin mahal..hahahaha;)

E Ja berkata...

terlalu subjectif kalo brckp pasal bnda ni. kalo yg tak penah lgsg kapel n memilih utk jd single, mgkin sebab2 yg ditulis kt atas tu lah yg mempengaruhi keputusan seseorg. tapi kalo yg plih jd single walopon in relationship dgn sumeone, maknanye ad mslh dlm hbgn tu. yg plg penting adalah understand each other very well kalo xnak jd single or trpksa memilih jln jd single.

juz sharing my opinion.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com