Isnin, 22 Ogos 2011

Tanda Si Dia Tidak Berminat Dengan Kamu Di Laman Facebook

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Mentang mentang lagu Cinta Muka Buku tengah hangat sekarang, terus nak buka topik pasal facebook la? Isu semasa beb. Tak salah kan? Haha. Anyway, aku bet sana sini adik adik sekolah yang baru nak naik tu cari kapel kat laman facebook. Dan aku rasa dorang lagi hebat kot, kalau nak banding dengan aku yang skema ni. Yes. Aku awek pom takde. >_<

Kali ini, aku tak nak cerita pasal tanda si dia berminat dengan kau tapi aku nak cerita pasal tanda si dia tidak berminat dengan kau, specially kat laman facebook. So, aku harap kau boleh la sediakan beberapa keping tisu kenduri yang kasar dan berwarna merah tu kalau kalau si dia ada menunjukkan tanda yang sama macam aku bagitahu kejap lagi. Sebab? Sebab mungkin kau bukan pilihan si dia. Okay. Boleh pasang lagu Balik Kampung sekarang. Dah nak raya kan? =_=

Apa tanda si dia tidak berminat dengan kau? Kau punya la beriya iya chat tanya si dia macam macam soalan, tapi? Si dia balas chat dengan satu perkataan je! Soalan kau bukan main panjang, dia sempat balas dengan satu perkataan je. Paling tak boleh belah, dia tak tanya kau satu soalan pom. Sedih tak? :B

Kau : Apa khabar orang di sana aduhai pom?
Si dia : Sihat.
Kau : Tengah buat apa je tu? Takkan online je? Tak pergi mana mana ke?
Si dia : Tak.
Kau : Rasa rasa hujan tak petang ni sebab mendung daripada tadi je kan?
Si dia : ;)

See? Dah malas nak chat, si dia bagi smiley je? Kejam! Kalau kau masih tak dapat rasa yang si dia ni takde masa nak layan kau, memang aku kesian dengan kau. Nasihat aku, baik layan twitter daripada layan facebook ni. Haha. :P



potpetpotpet : Ada sesiapa nak tambah?

67 ulasan:

  1. hahahahaha...betul2...dah terang terang nampak si dia tak suka;)

    BalasPadam
  2. sadis sungguh si "kau" tu..kesian kt die..haha =)

    BalasPadam
  3. hehe.. sangat kejam si die tuh tapi betul la jelas terlihat.. :D

    BalasPadam
  4. hahahhahahaa..betul betul betul!! ngeee :D

    BalasPadam
  5. satu lagi jwpn si dia "hehe"
    hahaha..
    aik tade awek lg ? huhuu

    BalasPadam
  6. wallpost xpenah balas. org lain, lajuuuu je balas.

    lagi satu, terus unfriend. haha

    BalasPadam
  7. kalau tak smiley pon, "k" or "haha". sbb aku biasa buat macam tu. haha.

    BalasPadam
  8. kahkahkah..lu x suka wa pun x layan la..boley gitu

    BalasPadam
  9. @kechixx

    sudah terang lagi berspotlight. :P

    BalasPadam
  10. ksian nyer org xnk lyn...hehee
    blh caye ker zami xde awek?? mmg penipu bsr la....

    BalasPadam
  11. @Ain Farahin

    hehe. mungkin dia mentah lagi. cehhh... :)

    BalasPadam
  12. twitter da best, buleh nyampuk retis duk borak,buleh meroyan sensorang,hahaha! btw,memang kesian pon kalau hat jenih tak paham bahasa bila dah kasi smiley tu,haha

    BalasPadam
  13. @Meow Aizawa

    yes. "hehe", "haha", "huhu" dan yang sama waktu dengannya. :B

    BalasPadam
  14. @Mra Mastura

    tahu takpe. ngeee... siapa tu ? :P

    BalasPadam
  15. @_aLiaHwaFa_

    aku pom! sama sama la kita ye. :P

    BalasPadam
  16. senang je org2 mcm ni

    last chat ckp kat dia

    "ingat ko cantik??? "

    haha

    BalasPadam
  17. betul2.kalau kat comment , kasi 'like' je. Haha.

    BalasPadam
  18. tapi aku tak reti layan twitter...:(

    BalasPadam
  19. ok noted
    paham2
    lari jauh2 je lah kalau dah kene macam ni


    P/s: mcm ade pengalaman je bro..uhuk2

    BalasPadam
  20. budak2 sekolah.ouppss tterasa sye.haha

    chat dengan lelaki?ermm buat mse nie x pnh kod.kcuali dgn membe2 rapat jer

    BalasPadam
  21. sy penah wat cam gitu banyak2 kali kat orang.. hahahaha.. cam ne tawu ekh? ade pengalaman ekh?? hahahahaha

    BalasPadam
  22. haha.. xnk chat baik terus offline..
    cm sy buat..

    BalasPadam
  23. penah gak bt gitu..hihihi..

    BalasPadam
  24. haa zami pernah buat smiley macamtu. ayop dah tau!


    tsk tsk.



    #Kbai

    BalasPadam
  25. Hahaha..
    Baik terus of9 chat je sebab malas nak layan orang tu. xpun buat invisible.. habis cite ;)

    BalasPadam
  26. aku kalau kes tu

    aku balas balik dgn jual mahal balik

    BalasPadam
  27. nak ngorat cikgu hizami di twitter. boley? ehhe

    BalasPadam
  28. haha....mmg betol sgt laaa tue....
    paham2 je laaa org dah x berminat tue!

    BalasPadam
  29. a'ah kn..
    xpenah online chat dkt fb!

    sbb chat tu mmbosankan..
    remeh temeh!

    BalasPadam
  30. patut lah aku tegur ko tak balas
    rupa2nya mcam nih rupanya ko

    BalasPadam
  31. pehh. ni mesti dah berpengalaman nak melayan orang berlambak yang minat kat ko kan? XP

    BalasPadam
  32. ada lagi sadis teros of9! hahah

    BalasPadam
  33. sile la kembali ke jalan yang benar .. hahaha
    siannye la mcm tu ..
    hope zami xmcm tu la kan ..

    http://ezadedzral.blogspot.com/2011/08/dentum-dentam-ramadhan.html

    BalasPadam
  34. mmg wat cmtu pon kt org yg cm asyik nak PM je kt fb..hik3 kasi icon je dah cukup =D

    BalasPadam
  35. hahaha kelakar... tambahan : lau xska, dye siap leh remove, block n report kat mark.. hehex

    BalasPadam
  36. pengalaman sendiri ke ni? :p

    BalasPadam
  37. serius sadis..hahaha...yup, layan twitter lg best asenye

    BalasPadam
  38. tak payah la nk menggatal untuk meneruskan perbualan kalu dah nampak jelas yang sidia tak berminat dan tak berapa nak layan perbualan tu. akhirkan perbualan ngan: k bye... habis citer..hahaha.....

    BalasPadam
  39. haha tp kalo xlyn cam kesian plk kan.

    at least bg jgk smile hehe

    ske wt invisible. xske diganggu eceh bajet hot setafff bwahaha ;D

    BalasPadam
  40. ye betol..!
    baek layan twitter dr fb..
    tak ler rasa ralit kalo org buat ta endah gitu..
    haha =p

    BalasPadam
  41. hhhahaha..saya setuju!!:P

    BalasPadam
  42. hahah cam penah TERbuat je . tapi masalhny a LAKI tu tak paham2 ! -..-''

    BalasPadam
  43. hahaha...err..yuyue salu gak wat cmnieyh...layan memang layan..tapi xleyh nak layan sgt..so paling banyak yuyue "enter" ialah < :) >..hahahha...bukan taa nak layan..coz gerak geri saya sentiasa diperhatikan..=_="..sedeeeyyyy

    BalasPadam
  44. kalau saye malas nak layan pun, mmg reply gitu pong. hehe.

    BalasPadam
  45. dia bukan tak suka la...
    cuma masa kita tegur dia kat chat tu dia mmg tengah betul2 bz. sebelah tangan menaip, sebelah tangan dok flipping through the lab report yg baru masuk. so fikiran dia berbelah bagi.

    he really really like you. hence, the smiley face.

    betul tak?

    #indenial

    BalasPadam
  46. This is so true Jami!! ;)

    BalasPadam
  47. memang da malas nak chat tu..
    kadang2 bila dia berbuat begitu..
    terus kita hilang idea nak chat da..

    BalasPadam
  48. blah je la.
    *sambil menyirap bole? hahhaa

    BalasPadam
  49. Hahahahaha . Gila kejam contoh tuuu mencik ahh :D

    BalasPadam
  50. ^^ btul3 . tp ade gak yg wlopon daa trang2 lmpu mnyak tanah si die xnk chat ngn si dio . si dio maseh trus2 chat tnye itu ini sorg2 .==' keian3 .

    BalasPadam
  51. iqa suka buat macam tu. ^_^




    kbai.

    BalasPadam
  52. hehehe..ni ok lg kena reply, kalau ajak chat terus offline lg obvious dia tak minat.

    BalasPadam
  53. #LOL
    boleh dikatagorikan group kejam.
    #okbai nak bertwitter. ahahak XD

    BalasPadam
  54. i pon salu wat cani....
    at the end, i akan ckp

    " k la, na tdo"

    then offline kan chat tanpa logout..haha

    BalasPadam
  55. Sudah terang lagi berspotlight!

    BalasPadam
  56. takkan tu jep ? ==' smbong lagy weyh ! haha

    BalasPadam
  57. aku tawu mesti kau penah buat nih der

    BalasPadam
  58. i've been doing that too before this..sometimes terfikir juga, tak baik ignore orang using that ways. at least talk awhile and give she/he any hint, so that orang yg kita chatting itu pun bisa say BYE to us..hihi..

    but now long time i'm not going to available my chat..;)

    BalasPadam
  59. klu tak suka wat dedk je sng...

    BalasPadam
  60. x gheti nk belek2 twitter cane?

    *memg bute IT aduhai pom.

    BalasPadam
  61. wehhh pandai naa ang zami..cm penah kena jeee ek???hehehe..

    BalasPadam
  62. xyah berkapel sgt dialam maya yang fana tu..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com