Isnin, 22 Ogos 2011

Tanda Si Dia Tidak Berminat Dengan Kamu Di Laman Facebook

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Mentang mentang lagu Cinta Muka Buku tengah hangat sekarang, terus nak buka topik pasal facebook la? Isu semasa beb. Tak salah kan? Haha. Anyway, aku bet sana sini adik adik sekolah yang baru nak naik tu cari kapel kat laman facebook. Dan aku rasa dorang lagi hebat kot, kalau nak banding dengan aku yang skema ni. Yes. Aku awek pom takde. >_<

Kali ini, aku tak nak cerita pasal tanda si dia berminat dengan kau tapi aku nak cerita pasal tanda si dia tidak berminat dengan kau, specially kat laman facebook. So, aku harap kau boleh la sediakan beberapa keping tisu kenduri yang kasar dan berwarna merah tu kalau kalau si dia ada menunjukkan tanda yang sama macam aku bagitahu kejap lagi. Sebab? Sebab mungkin kau bukan pilihan si dia. Okay. Boleh pasang lagu Balik Kampung sekarang. Dah nak raya kan? =_=

Apa tanda si dia tidak berminat dengan kau? Kau punya la beriya iya chat tanya si dia macam macam soalan, tapi? Si dia balas chat dengan satu perkataan je! Soalan kau bukan main panjang, dia sempat balas dengan satu perkataan je. Paling tak boleh belah, dia tak tanya kau satu soalan pom. Sedih tak? :B

Kau : Apa khabar orang di sana aduhai pom?
Si dia : Sihat.
Kau : Tengah buat apa je tu? Takkan online je? Tak pergi mana mana ke?
Si dia : Tak.
Kau : Rasa rasa hujan tak petang ni sebab mendung daripada tadi je kan?
Si dia : ;)

See? Dah malas nak chat, si dia bagi smiley je? Kejam! Kalau kau masih tak dapat rasa yang si dia ni takde masa nak layan kau, memang aku kesian dengan kau. Nasihat aku, baik layan twitter daripada layan facebook ni. Haha. :P



potpetpotpet : Ada sesiapa nak tambah?

67 ulasan:

kechixx berkata...

hahahahaha...betul2...dah terang terang nampak si dia tak suka;)

Ain Farahin berkata...

sadis sungguh si "kau" tu..kesian kt die..haha =)

Nur Farah Hani berkata...

hehe.. sangat kejam si die tuh tapi betul la jelas terlihat.. :D

Alya Esprézzo™ berkata...

hahahhahahaa..betul betul betul!! ngeee :D

Meow Aizawa berkata...

satu lagi jwpn si dia "hehe"
hahaha..
aik tade awek lg ? huhuu

Mra Mastura berkata...

wallpost xpenah balas. org lain, lajuuuu je balas.

lagi satu, terus unfriend. haha

_aLiaHwaFa_ berkata...

kalau tak smiley pon, "k" or "haha". sbb aku biasa buat macam tu. haha.

yunZ berkata...

kahkahkah..lu x suka wa pun x layan la..boley gitu

Hizami Rahim berkata...

@kechixx

sudah terang lagi berspotlight. :P

Nurul Qalysa berkata...

ksian nyer org xnk lyn...hehee
blh caye ker zami xde awek?? mmg penipu bsr la....

Hizami Rahim berkata...

@Ain Farahin

hehe. mungkin dia mentah lagi. cehhh... :)

meaw berkata...

twitter da best, buleh nyampuk retis duk borak,buleh meroyan sensorang,hahaha! btw,memang kesian pon kalau hat jenih tak paham bahasa bila dah kasi smiley tu,haha

Hizami Rahim berkata...

@Nur Farah Hani

kan? faham faham sudah. ;)

Hizami Rahim berkata...

@Alya Esprézzo™

gimme five! :B

Hizami Rahim berkata...

@Meow Aizawa

yes. "hehe", "haha", "huhu" dan yang sama waktu dengannya. :B

Hizami Rahim berkata...

@Mra Mastura

tahu takpe. ngeee... siapa tu ? :P

Hizami Rahim berkata...

@_aLiaHwaFa_

aku pom! sama sama la kita ye. :P

mr.syazwan berkata...

senang je org2 mcm ni

last chat ckp kat dia

"ingat ko cantik??? "

haha

siti nor atika ruslan berkata...

mcm dh pernah kena je..:)

Amirah Suhana berkata...

betul2.kalau kat comment , kasi 'like' je. Haha.

Yuyu berkata...

tapi aku tak reti layan twitter...:(

En iLham berkata...

ok noted
paham2
lari jauh2 je lah kalau dah kene macam ni


P/s: mcm ade pengalaman je bro..uhuk2

kechixx berkata...

@Hizami Rahim

spotlight lagi bercahaya;)

ila berkata...

budak2 sekolah.ouppss tterasa sye.haha

chat dengan lelaki?ermm buat mse nie x pnh kod.kcuali dgn membe2 rapat jer

mAy Lee berkata...

sy penah wat cam gitu banyak2 kali kat orang.. hahahaha.. cam ne tawu ekh? ade pengalaman ekh?? hahahahaha

shera haifa berkata...

haha.. xnk chat baik terus offline..
cm sy buat..

AnNa FaRHaNa berkata...

penah gak bt gitu..hihihi..

adrinaqamarina berkata...

haa zami pernah buat smiley macamtu. ayop dah tau!


tsk tsk.



#Kbai

Ms Bery berkata...

Hahaha..
Baik terus of9 chat je sebab malas nak layan orang tu. xpun buat invisible.. habis cite ;)

bukankosong berkata...

aku kalau kes tu

aku balas balik dgn jual mahal balik

syAzAnA berkata...

nak ngorat cikgu hizami di twitter. boley? ehhe

fadlisabri berkata...

haha....mmg betol sgt laaa tue....
paham2 je laaa org dah x berminat tue!

K O R I E berkata...

a'ah kn..
xpenah online chat dkt fb!

sbb chat tu mmbosankan..
remeh temeh!

Hans berkata...

patut lah aku tegur ko tak balas
rupa2nya mcam nih rupanya ko

SyazwanSarawak berkata...

pehh. ni mesti dah berpengalaman nak melayan orang berlambak yang minat kat ko kan? XP

Dosh Saleem berkata...

ada lagi sadis teros of9! hahah

Ezzad Edzral berkata...

sile la kembali ke jalan yang benar .. hahaha
siannye la mcm tu ..
hope zami xmcm tu la kan ..

http://ezadedzral.blogspot.com/2011/08/dentum-dentam-ramadhan.html

laskar pelangi berkata...

mmg wat cmtu pon kt org yg cm asyik nak PM je kt fb..hik3 kasi icon je dah cukup =D

Fezul Fadhley berkata...

hahaha kelakar... tambahan : lau xska, dye siap leh remove, block n report kat mark.. hehex

Siti Safiyyah berkata...

pengalaman sendiri ke ni? :p

blognizamlah berkata...

serius sadis..hahaha...yup, layan twitter lg best asenye

zizidiazora berkata...

tak payah la nk menggatal untuk meneruskan perbualan kalu dah nampak jelas yang sidia tak berminat dan tak berapa nak layan perbualan tu. akhirkan perbualan ngan: k bye... habis citer..hahaha.....

Amna.Qadeeja berkata...

haha tp kalo xlyn cam kesian plk kan.

at least bg jgk smile hehe

ske wt invisible. xske diganggu eceh bajet hot setafff bwahaha ;D

.:iQeLLypEri:. berkata...

ye betol..!
baek layan twitter dr fb..
tak ler rasa ralit kalo org buat ta endah gitu..
haha =p

PiekaSahaja berkata...

hhhahaha..saya setuju!!:P

tomatokering :) berkata...

hahah cam penah TERbuat je . tapi masalhny a LAKI tu tak paham2 ! -..-''

**NH-Nurul Hidayah** berkata...

hahaha...err..yuyue salu gak wat cmnieyh...layan memang layan..tapi xleyh nak layan sgt..so paling banyak yuyue "enter" ialah < :) >..hahahha...bukan taa nak layan..coz gerak geri saya sentiasa diperhatikan..=_="..sedeeeyyyy

starzieti berkata...

kalau saye malas nak layan pun, mmg reply gitu pong. hehe.

::FAIZ FARISH:: berkata...

kesian kat 'kau' tu

shandye. berkata...

dia bukan tak suka la...
cuma masa kita tegur dia kat chat tu dia mmg tengah betul2 bz. sebelah tangan menaip, sebelah tangan dok flipping through the lab report yg baru masuk. so fikiran dia berbelah bagi.

he really really like you. hence, the smiley face.

betul tak?

#indenial

Miera Aziz berkata...

This is so true Jami!! ;)

Eazy Izzuddin berkata...

memang da malas nak chat tu..
kadang2 bila dia berbuat begitu..
terus kita hilang idea nak chat da..

i am S!L4H.. berkata...

blah je la.
*sambil menyirap bole? hahhaa

wawa meiko berkata...

Hahahahaha . Gila kejam contoh tuuu mencik ahh :D

Zam Ijam berkata...

^^ btul3 . tp ade gak yg wlopon daa trang2 lmpu mnyak tanah si die xnk chat ngn si dio . si dio maseh trus2 chat tnye itu ini sorg2 .==' keian3 .

Puteri Iqa Izyan berkata...

iqa suka buat macam tu. ^_^




kbai.

NorHalizah berkata...

hehehe..ni ok lg kena reply, kalau ajak chat terus offline lg obvious dia tak minat.

Bintang Biru. berkata...

#LOL
boleh dikatagorikan group kejam.
#okbai nak bertwitter. ahahak XD

X.a.n.a berkata...

i pon salu wat cani....
at the end, i akan ckp

" k la, na tdo"

then offline kan chat tanpa logout..haha

DanieL AdiE berkata...

Sudah terang lagi berspotlight!

Faraa Eiman's berkata...

takkan tu jep ? ==' smbong lagy weyh ! haha

Sarah Mohd Saleh berkata...

aku tawu mesti kau penah buat nih der

Rtp Farra Arisha berkata...

i've been doing that too before this..sometimes terfikir juga, tak baik ignore orang using that ways. at least talk awhile and give she/he any hint, so that orang yg kita chatting itu pun bisa say BYE to us..hihi..

but now long time i'm not going to available my chat..;)

Nur Fannun berkata...

klu tak suka wat dedk je sng...

soe hawani berkata...

x gheti nk belek2 twitter cane?

*memg bute IT aduhai pom.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

wehhh pandai naa ang zami..cm penah kena jeee ek???hehehe..

Suhazli berkata...

xyah berkapel sgt dialam maya yang fana tu..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com