Jumaat, 26 Ogos 2011

Soal Siasat Hari Raya Hari Yang Mulia

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Okay. Tajuk nak catchy kan? Haha. Aku kena tag dengan Fiq Fikri tadi. Actually, aku macam malas nak jawab semua soalan ni. Tapi entah kenapa tiba tiba aku macam rajin pulak nak jawab semua soalan ni. Dan dan rajin kan? Padahal dah takde idea nak update apa. Adeh. Mana nak ada idea, aku tengah syok layan rancangan tv yang paling best kat dunia iaitu SUITS. So, let's layan soalan apa yang aku dah jawab.

1. Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna?
Dark maroon.

2. Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya?
Kampung belah ayah kat Melaka.

3. Makanan kegemaran anda di pagi raya?
Lontong.

4. Lagu raya yang paling menyentuh hati?
Dari Jauh Ku Pohon Maaf by Sudirman.

5. Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama?
Raya pertama memang lebih kepada family semata-mata. So, usually, aku stay kat kampung je la. Tak pergi mana mana rumah pom.

6. Berapa pasang baju raya anda ada?
Baju melayu ada sepasang je. Yang lain lain tu ada la sikit.

7. Adakah anda seorang perantau?
Perantau ni macam orang yang kena santau ke?

8. Di pagi raya, part mana anda paling sedih?
Part paling sedih bila terlepas rancangan rancangan yang best sebab tengah sibuk ambil gambar. Boleh?

9. Menu pagi raya di rumah anda?
Nasi himpit dan rendang ayam.

10. Kampung ibu/ayah anda raya tahun ini anda akan balik?
Every year, family aku mesti balik dua dua belah kampung. For example, siap for example tu! Haha. For example, tahun ni, raya pertama kitorang balik kampung belah ayah. Lepas tu, raya kedua kitorang balik kampung belah ibu pulak. Tahun depan? Tukar giliran je la. Raya pertama kitorang balik kampung belah ibu dan raya kedua kitorang balik kampung belah ayah pulak. Dua tahun depan? Raya pertama kitorang balik kampung belah ayah dan raya kedua kitorang balik kampung belah ibu pulak. Tiga tahun depan? Errr... Nak aku bagitahu jugak ke? Boleh je kalau nak. =_=



potpetpotpet : Berat badan macam 'turun'. Errr... Faham tak? Haha.

37 ulasan:

Puteri Iqa Izyan berkata...

selamat hari raya zami ^_^

fadlisabri berkata...

Perantau ni mcm org kena santau ke??
hahaha....
tergelak besar!

ayie berkata...

ahah.. Orang melakau.. Raya melakau la..hehe.. 12 september sambung blajau kat melakau..leh singgah kat umah cikgu zami..leh??

Jejentik berkata...

melaka,area mana? sebab saya pun beraya di melaka,nyalas

aneff.marhfiz berkata...

Selamat Hari Raya :D raya nak dtg umah buleh ? ;)

Hizami Rahim berkata...

@Puteri Iqa Izyan

selamat hari raya jugak! ;)

Hizami Rahim berkata...

@fadlisabri

haha. :B

Hizami Rahim berkata...

@ayie

orang melaka moden dah tak cakap macam tu dah. haha. nak singgah raya ke apa ni ?

Hizami Rahim berkata...

@Jejentik

alor gajah. :)

Hizami Rahim berkata...

@aneff.marhfiz

nak datang ? dipersilakan. boleh je.

zizidiazora berkata...

Bagus kongsi info. Anyway nti Zami jgn lupa dtg beraya di Anjung Tasik. 5hb sept. dh balik. Jumpa nti ok. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin buat Zami sekeluarga.

adrinaqamarina berkata...

wow! dark maroon. mesti comel betul una. nanti jangan lupa pagi raya, tangkap gambar una! :)



suka ketupat nenek, paling marvelous dalam dunia., hohoo. dan rendang ayam mama, paling awesome dalam dunia jugak,

Hizami Rahim berkata...

@zizidiazora

ye ? okay2. inshaAllah akan datang. :)

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

baik! memang nak kena ambil gambar banyak banyak. haha. :P

Fara E's berkata...

no 7 tak bley blah , haha

slamat hari raya ! ;D

Rtp Farra Arisha berkata...

raya semakin hampir kan!!
salam syawal in advance ;)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

zami nanti open2 laa table ek..insyallah bole mai..hehhee..

Fatin Aliyya berkata...

fuyyooh baju raya dark maroon tue.org kulit putih mcm ko smart kalo pakai baju warna gelap2.semart ar.:)

selamat hari raya :)

ain samsudin berkata...

selamat hari raya babe ;)

mr.syazwan berkata...

MAROON?

haha ok2 nk tgk nnt

;)

ila berkata...

kaler baju rye same la.

eh cikgu zami takan tatau perantau?santau?hahaa.

selamat hari raya.

Nafisah Ruslan berkata...

salam aidilfitri... xdpt tgok cerita best mmg part yg paling sdeh.. hu2

Ms Bery berkata...

Part paling sedih bile x dapat tengok cite best sebab sebok layan tetamu & jalan2 raye..
:D

Eazy Izzuddin berkata...

soal siasat habis..
so sekarang tahu hizami beraya macam mana hehe
xD

Eazy Izzuddin berkata...

soal siasat habis..
so sekarang tahu hizami beraya macam mana hehe
xD

Gadis Pantai Timur berkata...

time rayer lah ada viter2 cest kat tv...nak tinggal tv pun sayang time tu...rela ngadap tv sambil sumbat mulut dengan biskut raya..haha

laskar pelangi berkata...

nanti amek gambau bebanyak ehhh raya nanti.jangan lupa hupload kat blog ;D

selamat hari raya~

SyazwanSarawak berkata...

untunglah orang tag.

anyway, selamat beraya bro~

Dosh Saleem berkata...

hahah..best example tu. memang stail bab olah ayat. :)

iekasub berkata...

interview raya pon ade eh? haha

selamat hari rayaaaaa! :D

.:iQeLLypEri:. berkata...

ooooo.....
brkarangan rupanya..

Bintang Biru. berkata...

Zami kena santau, LOL

imah berkata...

hehehe.. boleh je nak sambung yang atas tuh~~

salam lebaran ^^

::FAIZ FARISH:: berkata...

no 7... lol


anyway wish u Selamat hari raya

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

untung la dapat balik kampung..
;P

najihah sahami berkata...

zamie ade kampung lg eh. jelesnya..:(

IeQa aWr berkata...

nak jawab jgk la. sebab nak update entry, keh keh

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com