Jumaat, 26 Ogos 2011

Soal Siasat Hari Raya Hari Yang Mulia

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Okay. Tajuk nak catchy kan? Haha. Aku kena tag dengan Fiq Fikri tadi. Actually, aku macam malas nak jawab semua soalan ni. Tapi entah kenapa tiba tiba aku macam rajin pulak nak jawab semua soalan ni. Dan dan rajin kan? Padahal dah takde idea nak update apa. Adeh. Mana nak ada idea, aku tengah syok layan rancangan tv yang paling best kat dunia iaitu SUITS. So, let's layan soalan apa yang aku dah jawab.

1. Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna?
Dark maroon.

2. Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya?
Kampung belah ayah kat Melaka.

3. Makanan kegemaran anda di pagi raya?
Lontong.

4. Lagu raya yang paling menyentuh hati?
Dari Jauh Ku Pohon Maaf by Sudirman.

5. Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama?
Raya pertama memang lebih kepada family semata-mata. So, usually, aku stay kat kampung je la. Tak pergi mana mana rumah pom.

6. Berapa pasang baju raya anda ada?
Baju melayu ada sepasang je. Yang lain lain tu ada la sikit.

7. Adakah anda seorang perantau?
Perantau ni macam orang yang kena santau ke?

8. Di pagi raya, part mana anda paling sedih?
Part paling sedih bila terlepas rancangan rancangan yang best sebab tengah sibuk ambil gambar. Boleh?

9. Menu pagi raya di rumah anda?
Nasi himpit dan rendang ayam.

10. Kampung ibu/ayah anda raya tahun ini anda akan balik?
Every year, family aku mesti balik dua dua belah kampung. For example, siap for example tu! Haha. For example, tahun ni, raya pertama kitorang balik kampung belah ayah. Lepas tu, raya kedua kitorang balik kampung belah ibu pulak. Tahun depan? Tukar giliran je la. Raya pertama kitorang balik kampung belah ibu dan raya kedua kitorang balik kampung belah ayah pulak. Dua tahun depan? Raya pertama kitorang balik kampung belah ayah dan raya kedua kitorang balik kampung belah ibu pulak. Tiga tahun depan? Errr... Nak aku bagitahu jugak ke? Boleh je kalau nak. =_=



potpetpotpet : Berat badan macam 'turun'. Errr... Faham tak? Haha.

37 ulasan:

  1. selamat hari raya zami ^_^

    BalasPadam
  2. Perantau ni mcm org kena santau ke??
    hahaha....
    tergelak besar!

    BalasPadam
  3. ahah.. Orang melakau.. Raya melakau la..hehe.. 12 september sambung blajau kat melakau..leh singgah kat umah cikgu zami..leh??

    BalasPadam
  4. melaka,area mana? sebab saya pun beraya di melaka,nyalas

    BalasPadam
  5. Selamat Hari Raya :D raya nak dtg umah buleh ? ;)

    BalasPadam
  6. @ayie

    orang melaka moden dah tak cakap macam tu dah. haha. nak singgah raya ke apa ni ?

    BalasPadam
  7. @aneff.marhfiz

    nak datang ? dipersilakan. boleh je.

    BalasPadam
  8. Bagus kongsi info. Anyway nti Zami jgn lupa dtg beraya di Anjung Tasik. 5hb sept. dh balik. Jumpa nti ok. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin buat Zami sekeluarga.

    BalasPadam
  9. wow! dark maroon. mesti comel betul una. nanti jangan lupa pagi raya, tangkap gambar una! :)



    suka ketupat nenek, paling marvelous dalam dunia., hohoo. dan rendang ayam mama, paling awesome dalam dunia jugak,

    BalasPadam
  10. @zizidiazora

    ye ? okay2. inshaAllah akan datang. :)

    BalasPadam
  11. @adrinaqamarina

    baik! memang nak kena ambil gambar banyak banyak. haha. :P

    BalasPadam
  12. no 7 tak bley blah , haha

    slamat hari raya ! ;D

    BalasPadam
  13. raya semakin hampir kan!!
    salam syawal in advance ;)

    BalasPadam
  14. zami nanti open2 laa table ek..insyallah bole mai..hehhee..

    BalasPadam
  15. fuyyooh baju raya dark maroon tue.org kulit putih mcm ko smart kalo pakai baju warna gelap2.semart ar.:)

    selamat hari raya :)

    BalasPadam
  16. selamat hari raya babe ;)

    BalasPadam
  17. MAROON?

    haha ok2 nk tgk nnt

    ;)

    BalasPadam
  18. kaler baju rye same la.

    eh cikgu zami takan tatau perantau?santau?hahaa.

    selamat hari raya.

    BalasPadam
  19. salam aidilfitri... xdpt tgok cerita best mmg part yg paling sdeh.. hu2

    BalasPadam
  20. Part paling sedih bile x dapat tengok cite best sebab sebok layan tetamu & jalan2 raye..
    :D

    BalasPadam
  21. soal siasat habis..
    so sekarang tahu hizami beraya macam mana hehe
    xD

    BalasPadam
  22. soal siasat habis..
    so sekarang tahu hizami beraya macam mana hehe
    xD

    BalasPadam
  23. time rayer lah ada viter2 cest kat tv...nak tinggal tv pun sayang time tu...rela ngadap tv sambil sumbat mulut dengan biskut raya..haha

    BalasPadam
  24. nanti amek gambau bebanyak ehhh raya nanti.jangan lupa hupload kat blog ;D

    selamat hari raya~

    BalasPadam
  25. untunglah orang tag.

    anyway, selamat beraya bro~

    BalasPadam
  26. hahah..best example tu. memang stail bab olah ayat. :)

    BalasPadam
  27. interview raya pon ade eh? haha

    selamat hari rayaaaaa! :D

    BalasPadam
  28. ooooo.....
    brkarangan rupanya..

    BalasPadam
  29. hehehe.. boleh je nak sambung yang atas tuh~~

    salam lebaran ^^

    BalasPadam
  30. no 7... lol


    anyway wish u Selamat hari raya

    BalasPadam
  31. untung la dapat balik kampung..
    ;P

    BalasPadam
  32. zamie ade kampung lg eh. jelesnya..:(

    BalasPadam
  33. nak jawab jgk la. sebab nak update entry, keh keh

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com