Selasa, 9 Ogos 2011

Sayang Kamu Jugak!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Dah lebih dua bulan aku meninggalkan Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Haji Mohd Redza. Yes. Dah lebih dua bulan ye. I thought dorang dah lupakan aku. Tapi tidak sama sekali. Sampai sekarang, still ada yang call my number, ada yang tegur kat twitter, ada yang chat kat facebook dan ada yang sms bertanya khabar. Paling dahsyat, ada yang call guna public phone kat sekolah sebaik sahaja tamat waktu sekolah. Like I said, sampai sekarang ye. Adeh. :')

For me, itu satu penghargaan la. Aku tak harap sangat dorang ingat aku sampai sekarang. Sebab aku berada kat sekolah tu dalam masa kurang empat bulan sahaja. Tak sampai setahun, apatah lagi setengah tahun. As expected, bukan semua pelajar macam tu. Only a few of them je yang masih ingat kat aku. Anyway, aku okay je. People come and go. That's what they do. ;)

Semalam, one of them ada tag aku kat salah satu gambar yang dia upload. Nak tahu macam mana rupa gambar tu? Silakan tengok gambar tu kat bawah ni. :B


Rujuk kat sini kalau kau ingat aku sengaja reka cerita.


Terima kasih sebab ingat kat cikgu lagi. Dengan izin Allah, kalau ada jodoh, kita jumpa ye. Mungkin pada hari raya nanti? Tapi cikgu tak dapat nak bagi duit raya la sebab cikgu tengah menganggur sekarang ni. So, tak payah nak mengada ngada mintak duit raya kat cikgu. Memang tak akan dapat punya. Kalau mintak jugak, mungkin akan dapat selibas lempang? Haha. :P



potpetpotpet : Macam awal lagi je nak cakap pasal raya ni.

54 ulasan:

imah berkata...

sungguh terharu!!

Hans berkata...

awal lagi tu
seminggu sebelum raya baru cakap
ekekekeke

Hizami Rahim berkata...

@imah

yes. sangat terharu. hehe.

Hizami Rahim berkata...

@Hans

tapi aku dah tercakap dah. bantai je la. haha.

Han$ Xy berkata...

anak murid mengenang jasa~

HaiDa HiDa berkata...

terharunya.. itulah hebatnya insan bergelar CIKGU.. jika niat ikhlas demi mendidik ank bangsa, insyaAllah akan di kenang sampai bila2..

Hizami Rahim berkata...

@Han$ Xy

alhamdulillah. :)

Hizami Rahim berkata...

@HaiDa HiDa

amin. harap2 begitu la hendaknya. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

so klu ade gak yang nk silaaa laaa tadah muke yeee hanak2...

ayie berkata...

haha..mintak la keje kat situ juga..lps tu dok margosa balik..erk??haha

myownlife berkata...

gilakk....praktikal k kat ctuh???kt sebelah maktab beta je tuh....hehehehe....

Ezzad Edzral berkata...

itu menunjukkan yg zami ni cikgu terbaik dorang ...
tahniah sbb berjaya memiliki hati pelajar2..
bukan senang org nk syg kite ..
so,u should proud of it ... =)
tahniah zami .. =)

MAISHARAH berkata...

oh cikgu oh cikgu oh cikgu...:)
semoga jasamu dikenang:)

Nurul Qalysa berkata...

jd cikgu kesyngan ank murid bestnye...hehee

Ain Farahin berkata...

2 yg best klu jd cikgu..sentiasa diingati... =)

Amin berkata...

untung la jadi cekgu peberet..haha

::FAIZ FARISH:: berkata...

touching

Salwa berkata...

comey nye la budak-budak tu.

WanFadhilah berkata...

waah.. ni mesti cikgu mithali time kat sekolah dulu. hehe

Pojiepooh Abdullah berkata...

#untunglaa jadik cikgu!

zizidiazora berkata...

Itulah yang dikatakan aura seorang cikgu...walau sekejap singgah dihati mereka namun ingatan kekal sampai bila2...hebatkan? tahniah zami.

Dosh Saleem berkata...

huih ganas tarik kpala budak tu.hahah..tahniah cikgu!! :)

izfanora berkata...

jd cikgu skjp mmg best berbanding cikgu tetap.. huhu..

:)

Nur Farah Hani berkata...

cikgu die tu baik sangat babtu semuaa ingat.. haha

Jey Yusuff berkata...

anak murid silih berganti. tp guru ttp akan sama

syahirah sabri berkata...

kalau dulu kat sekolah, aku mmg ingat aje muka 2cikgu practical. HAHAHAHAHHAHAHA

eddy syrol berkata...

best kan jd cikgu...ermmm..jeles dol...huhuhu

silalah ke sini
BACA DAN CLICK TAU





SEGMEN PERTAMA EDDY SYROL


INI BLOG EDDY SYROL

Fezul Fadhley berkata...

terharu... so sweet bdak2 tu..

Bintang Biru. berkata...

terharu boleh? *nangis* #LOL

→![N.I.N.A]!←™ berkata...

jom join contest senang :)

http://frivolousa.blogspot.com/2011/08/join-contest-cerita-yang-saya-nak.html

miszcrazy berkata...

comelnye story..hahaha..

iefa ujang berkata...

ehhh...ckgu ke???hmm...bru thu

i am S!L4H.. berkata...

hikhik. ade ke anak murid yg berani mintak lg lepas dinyatakan selibas lempang? hahaha

Sarah Zulkipli berkata...

Bertuah tuan punya badan. Ramai orang sayang. Jeless. Haha. :P

fadlisabri berkata...

Laaa...baru nk mintak duit raye gak!=,="~

adrinaqamarina berkata...

seronok kan bila orang sayang dan hargai kte. :D

Amirah Suhana berkata...

mesti rasa dihargai kan :) heee

Misshy Innz berkata...

innz pun syg cikgu hizami jugak .
erk ;p

Miss Dolce and Gabbana berkata...

sweet sangat2 bila engok diorang macam tu..rindunya zaman sekolah :)

syAzAnA berkata...

untunglahh. hehe. abeslah raya ni, dorang serbu pegi rumah cikgu hizami. haha

syira_88 berkata...

bestnye ;')..mesti jadi cikgu feveret anak2 murid tue :)..

Amna.Qadeeja berkata...

hye cg kacak ! tehee ;D

best kan rse dihargai. adeh tacink plak *lap air mata*

ila berkata...

ala cikgu nk duit raye jugak!!

hahah.

Wan Zulqhairi berkata...

yg guna public fon memng sangat terharu lah.. thumbs up r kt dia..

Eazy Izzuddin berkata...

alolo so sweet...
:)

sofyoseob gurlz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
sofyoseob gurlz berkata...

bestnye ade yg mngenang budi,,,lps nyh bley jdy ckgu sye plak la ea,cikgu ea,,,hehehe,,,

sofyoseob gurlz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
najihah sahami berkata...

alaa..bestnyaa jadi cikgu..sob2.

soe hawani berkata...

oh... cikgu rupanya... :)

bookworm who likes to eat food berkata...

tu lah yg bestnyer jd ckgu.sy sndiri prnah jd guru gnti dkt satu skolah swsta dlu,jd ckgu skolah ptg.ajar sbulan je tp smpai skrg ank murid still tgur dkt fb,call..pdhl dah dkt sthun x jmpe.lg2 bile smbg blajar dkt luar ngara,mmg x jmpe lgsg sjk brhnti mngajar.mmg trharu bile ank murid ingt dkt kite :)

Suhazli berkata...

wah..cikgu kesayangan la pasni..

Asyikin Mac berkata...

seriously i just found this blog like 10 seconds ago(ok ni mmmg tipu lah kan) but mmg baru jumpa like 30 minutes ago(true story :D)

haha tkd point pun nak komen apa-apa sebenarnya but suddenly nampak badge SMKDHMR kat gambo di atas. i was like " woihhh thats...thats..thats my skolahhh!" (hah gelabah ni pehal lak kan :?) hahahah.

anyway, i've left the school bout 2 years now. somehow, by looking at my 'juniors' in the photos, (tk kenal pon mereka T.T), their warm smiles convinced me that u're a great teacher somehow.

baru jea pergi skolah awal bulan pouasa haritu, siap borak ngn cikgu2, lama gila dok kt bilik guru, cerita2 kisah lampau sambil menangis. hahahah emo lebih. time tu nampak lah jugak ada cikgu tgk buat practical.


So, on behalf of my school(eh eh motif behalf? (^^)v ), we'd like to say THANK YOU to all the teachers (consider urself as representatives semua cikgu :D) that have been with us samada kenal ke tk kenal ke.
Teacher. its a good profession. noble one to be exact.


again, smkdhmr? wow, i mean in seremban, my school was known as the 'rebellious' one ( i think u ppon tau kot), but certain jea kot. lain suma baik-baik :D eheh.


anyhow, all the best cikgu Hizami!

sekian, wassalam (tadi lupa nak bagi salam sebab eksaited tgk lencana redza, rndu skolah T.T)

P/S : kenal Sir Lim Beng Chuan, Puan Santhira, Puan Muknisah? my fave, not just fave teachers, but fave person. they mean the world to me.

Asyikin Mac berkata...

just found out bout your blog like 10 seconds ago( obviously ni tipu)no. just found out about it like 35 minutes ago( true story :D)

tkda apa nak komen pun act but tetiba oyt of sudden nampak gamba bebudak pengawas baju maroon, and budak sekolah baju hijau... pastu bila tengok makin dekat ternampak lak badge SMKDHMR, i was like " thats...thats....thats...moi school!" hahahah. apesal lak menempek kt blog ni kan?
waahhh terharu kots :D

anyhow, by looking at the pictures, their warm smiles have convinced me that ur a great teacher be in any way.

I've left the school for 2 years now. info jek. eheh.

dala bulan puasa haritu baru je pergi sekolah balik konon nak amek sijil SPM, tapi pastu ended up talking for hours ngn cikgu2 tercinta do bercerita masa lampau sambil kesat air mata dengan tisu *ah tak bole tahan* ahahahha.

time tu ada gak noticed cikgu2 practical, maybe time tu u pun ada kot. who knows.

anyhow, on behalf of my school
( eh eh jadah tetiba behalf?) (^^)V...... ... that....

i'd like to say million thanks to all the teachers that have bben teaching us ( consider urself as representatives for all teachers eh?)

wow, redza. haha i mean redza wasnt really a famous one in seremban like geogians and others, we're only known for negative problems lalalala~ (i wasnt involved lah in those unhealthy cases, i was a good student, boleh tanya cikgu2 kt situ :D).....

but i'm proud to be there once.

sekian, wassalam Cikgu Hizami! (tadi lupa bagi salam terlebih eksaited bila nampak badge SMKDHMR terus rasa nak komen :D)

P/S : kenal Sir Lim Beng Chuan, Puan Santhira, Puan Muknisah, Puan Zuraizah, Sir Tee Chit Keong? My fave teachers, my fave persons too, they mean the world to me.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com