+ -

Pages

Saya Segak Berbaju Melayu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

As usual, habis je sahur, aku terus online. Memang takde kerja lain dah. Aku bet kau pon sama macam aku kot. Tak gitu ling? :P

So, pagi pagi lagi aku dah tengok blog. First, aku check kotak jerit tu. Tiba tiba ternampak la ada sorang blogger tu tengah promote contest dia. Dan aku tertarik dengan contest dia. Sebab apa? Sebab baju melayu! Yes. Kebetulan pulak aku baru photoshoot dengan baju melayu, contest ni memang datang tepat pada masanya. Woof! Woof! :B


Comel gile banner dia. Klik kat sini kalau nak bersaing dengan aku. Haha.


Haaa... Kau ingat aku sengaja nak woof woof? Banyak la! Nama blog penganjur contest ni ialah Kucings. That's why aku buat bunyi anjing tu. Nampak tak connection dia? Anjing? Kucing? =_=

Contest ni senang je. Lelaki kena tempek gambar dia pakai baju melayu. Perempuan pulak sah sah la dengan baju kurung kan? Eh. Kau nak pakai kain batik pon boleh je. Tapi kena pastikan dulu yang penganjur contest tu ialah kau, baru kau boleh pakai ikut suka hati kau. Setuju? Okay. Terima la gambar aku yang tak seberapa kat bawah ni. ;)


Biar segak jangan berlagak. Boleh?


Gambar ni diambil dua hari sebelum puasa kat Masjid Selat, masjid yang menjadi tumpuan para pelancong kat Melaka ni. Tujuan gambar ni diambil ialah tak lain dan tak bukan untuk menjual baju melayu ni. So, ada sesiapa nak beli tak ni? Takkan tengok je? Adeh. :B

Dah siap dah. Simple je kan? Apalagi tunggu? Let's meriahkan contest ni. Menang ke tak, tu belakang cerita. Yang penting, semangat tu kena ada. :)



potpetpotpet : Tajuk entri telah ditetapkan oleh penganjur contest ni. Tak payah nak tuduh aku perasan.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Saya Segak Berbaju Melayu Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! As usual, habis je sahur, aku teru...

75 ulasan:

miss silent berkata...

segak ke..haha..boleh la..

MAISHARAH berkata...

haha.si jejaka berbaju melayu pink..
kompem menang ni haaha..

p/s:quek quekk..(boleh?)haha..

aLiAh berkata...

amboi.. lps sahur terus capai lappy??? isyh2...

Hizami Rahim berkata...

@MAISHARAH

amin.
:P

Cik Rose Cute berkata...

Segaknya Hizami....Cam nak kawin dah...hihihi

| RoziAhmad | berkata...

nak join jugak la..

"saya kacak berbaju kurung" :P

Hizami Rahim berkata...

@aLiAh

sementara tunggu subuh la.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Cik Rose Cute

errr...
macam je.
:P

AfiQ berkata...

heeekk!!! camner nak menang kalau nak lawan zami.. hhuhuhuh.. tarik diriii.(^_^") hahaahahha..

nur choki choki berkata...

jambu :)

Hizami Rahim berkata...

@AfiQ

eh. tak baik ah cakap macam tu. mana la tahu rezeki u ke. tak cuba tak tahu kan ? :)

Hizami Rahim berkata...

@nur choki choki

jambu batu ? :P

Fiq Fikri berkata...

abg ni segak la..mesti boleh menang..saya undi abg okk~

Fatin Syahira berkata...

wah segak! haha good luck yaw :)

alexa yussida berkata...

nasib baik husnuzhon..haha kalo x mmg pk ko pasan!

Hizami Rahim berkata...

@Fiq Fikri

undi jangan tak undi.
haha.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Fatin Syahira

thanks!
:)

Hizami Rahim berkata...

@alexa yussida

husnuzhon tu bahasa apa ? macam sengau je bunyi dia. haha. =___=

luqman zakaria berkata...

huhu :P gud luck ..~:P

~AtEeN~ berkata...

HAHA. tajuk dah di tetapkan rupanya. baru nak tuduh perasan. muahaha. :p

mr.syazwan berkata...

cehh

tak terkata

haha

>.<

Chenal berkata...

knak tgok calon lain jgkkk! mana tau aku pun ada kat sana? ;D
Gud luck !

Mamamya berkata...

good luck hizami... :D

laskar pelangi berkata...

pewittt!

man yusoef berkata...

aku baru nak join..tapi disebabkan ko dah join..maka aku terpaksa tarik diri...hahaha

dak eina berkata...

laaa contest upenya!! igtkn nk berlagak.. hahaha! pewiiit pink tuu :)

i am S!L4H.. berkata...

perghh mmg tepat pd mse nye btol. byk lg kan gamba pakai baju melayu. haha

izfanora berkata...

gaya pemenang dah ada.. hihi..

gud luck..

aizamia3 berkata...

pagi2 tak sempat on9.. nak kejar masa...

psstt: baju itu.. boleh tahan.. ;)

ila berkata...

wah bro hizami segak berbaju melayu.

ehh, favicon baruu nmpk

Hizami Rahim berkata...

@Chenal

join ke ?
bagus2.
:B

Hizami Rahim berkata...

@Mamamya

thanks!
:)

Hizami Rahim berkata...

@man yusoef

haha.
alasan semua tu!
sudah!
:B

Hizami Rahim berkata...

@i am S!L4H..

raya nanti lagi banyak kot.
just wait je la.
:P

Hizami Rahim berkata...

@izfanora

haha.
takde la.
kalau rezeki, apa salahnya.
:P

norshila ibrahim berkata...

mmg segak..anak sapa la ni...

good luck...

ni yg rsa nk kna godek2 gmbr berbajukurung ni

Hizami Rahim berkata...

@ila

alhamdulillah.
:)

zizidiazora berkata...

Nk tumpang blog nk masuk pertandingan gak boleh? hehehe...

Nama pun model sarung la baju apa pun kompom segak....x gitu?

Semoga berjaya yek..

kembatolo™ berkata...

tak aci lah weyy.. aku takde baju melayu. aishh~

Mohd Khairi Khadzir berkata...

ok2 sungguh jeles tgk songket tu! hhe ..cntik!

Joel Leslie berkata...

boleh menang. hahahahaa.. nice pic, bro. all the best ! and salam ramadhan for youu ! ;)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

amboii segaknye...

Rtp Farra Arisha berkata...

macho berbaju melayuu!! wishing u all the best ya :)

fadlisabri berkata...

Wahhh....kompem menang nie!!g0od luck bro!

noreenrara berkata...

afundi hizami !! HAHA bole ? =P

good luck =)

Gadis Pantai Timur berkata...

sangat segak sekali...

imah berkata...

good luck ok!!

Puteri Biru berkata...

mmg terpaling segak aaa.

gud luck!

i am S!L4H.. berkata...

tggu?
pitam dulu bole??

*kne gune unifi mase bkak blog nih memperagakan baju melayu time raye. hahaha
=p

Suhazli berkata...

eceh ayat..gambar tak seberapa eh?haha lempang nak?? :p

aneff.marhfiz berkata...

Salam ^^,
Terima kasih sebab sudi memeriahkan Contest Baju Melayu & Baju Kurung by Aneff Marhfiz :)

jangan lupa untuk singgah selalu di blog AM ya !
have a nice day and good luck !

p/s - lawa penampilan baru blog ni ;)

DanieL AdiE berkata...

Wah2...good luck!

Cik Jannah berkata...

pinky ! heheh

tomatokering :) berkata...

hahaha baru nak tuduh .. ;p

anismelon berkata...

segak ke??boleh la kalau nak menang..heeee

psstt..kalau free..jemput join contest anis plak erk..tq..:)

Mra Mastura berkata...

gudluck! >___<

JIJI YU berkata...

naseb ko baek..aku takder baju melayu...

SyazwanSarawak berkata...

pehh. ajar aku camne nak jadi segak cam ko :B

Bintang Biru. berkata...

acececeh,
tampan segak lagi bergaya.
Good luck :)

adrinaqamarina berkata...

tahun lepas, zami pernah menang dah, time baju hijau tu kan?


ni baju pink pulak! fuh

Edy Fee berkata...

wow leh jd model majalah baju raye tahun ni.hehe

.:iQeLLypEri:. berkata...

gmba da abes ensem la gitu..heeheee~~
semoga selamat menang..

Reen berkata...

baju tu ok dah. mata tu tak tahan. haha. tengah pikir ape la ye time snap gambo tu.. hehe

CIK PARO! berkata...

wah..
ada can menang ni....

President berkata...

senyum la sikit..gembirakan hati pembaca blogmu..hehe

dylla abas berkata...

gud luck to u too..!!

p/s : i like purple.eh, ke pink tu..?? doesnt matter..i like both (",)

Masz Ahmad berkata...

gud luck!:)

ice lemon tea berkata...

segak2..good luck okey..btw miss that place!!! chantek an Masjid Selat tuu..smpai kan salam terawih pd dye ok..

ame elms ! berkata...

ame singgah nak wish good luck nie ! good luck . :)) ehh , meh tengok gambar ame yang segak berbaju melayu pule .

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/08/saya-segak-berbaju-melayu.html

and Selamat Hari Raya too . -.-

AyiLarimA berkata...

segak sungguh dia berbaju melayu..
gudluck ya..

Mira pun join contest ni :)
http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/contest-baju-melayu-baju-kurung-n-e-f-f.html

erleena berkata...

hamboiii mg segak bro! :D

fiLfiL berkata...

insyaAllah menng,.
gud luck yaw ;)

Zul Fattah berkata...

gud luck...

aku pun join la..
haha..

http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/contest-saya-segak-berbaju-melayu.html

ice lemon tea berkata...

dtg lagik sini,,tahniah awk tersenarai kat top50+4 ,,weeee
gud luck!!

Mawar berduri berkata...

Tahniah cegu !!
tOp 25 cntest baju berbaju .. hehe
selamat hari raya ^_^

< >