Pelajar Malaysia Cedera Dirompak (Rusuhan London)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dah salam sejahtera!

Astaghfirullah al azim. Kejam gile aku tengok video kat bawah ni. Adeh. Macam mana those guys boleh sampai hati nak merompak seorang budak yang sangat helpless? Yes. Seorang budak yang sangat helpless! Dengan mulut penuh darah, beberapa batang gigi tercabut, aku tak dapat bayangkan kalau aku berada kat tempat dia. Oh. Memang aku tak dapat nak bayangkan. :'(


 

Salah satu daripada komen yang terdapat kat video ni:
He is a Malaysian student, Asyraf Haziq. He was attacked and robbed randomly in Barking, London. He was on his way to get some food for iftar. He is now in Royal London Hospital with broken jaw and broken tooth. He is undergoing operation soon. He lost his mobile phone, wallet. He is first year student from KAPLAN College.


potpetpotpet : Cuba bayangkan kalau kau yang kena?

45 ulasan:

  1. org yg rompak stdnt tu mmg sgt x berhati perut...kesian kt die, 1st year stdnt, dah cmfirm2 la bru lg kt sne tu...msti parent die risaukan keadaan die skrg kn? =(

    BalasPadam
  2. T___T lepas tu, die jalan sorg2. sedih gile tengok.

    BalasPadam
  3. semalam kat sini pon baru ada macam ni jugak. perempuan pulak tu. kesiannya


    kesian haziq~ :(

    BalasPadam
  4. aduhai...
    kenapa lah...
    kesian ouh...

    BalasPadam
  5. Astaghfirullah al azim.. tak berhati perut betul.. bukan kata nk tlg, makin menyusahkan pulak..

    BalasPadam
  6. how could it be happened? so pityy of him!! ;(

    BalasPadam
  7. @Ain Farahin

    yes. tak dapat nak bayangkan perasaan his parents. :'(

    BalasPadam
  8. @Mra Mastura

    tu la. dia pon tengah blur dengan apa yang terjadi.

    BalasPadam
  9. Tak ada sesiapa pun tolong. Datang tgk lepas tu blah. Itu nak bangga sgt nak belajar oversea. Belajar over the sea sudah~ haha :DD

    BalasPadam
  10. @adrinaqamarina

    ye ? sedihnya. kenapa la dengan dunia sekarang ni kan ? =_=

    BalasPadam
  11. @HaiDa HiDa

    tu la pasal. budak tu pon tak dapat nak buat apa. tengah sakit kan. adeh.

    BalasPadam
  12. die kawan kepada kawan saye.. memang agak sadis la kan.. mereka2 tu memang tak berhati perut..

    kite y tinggal kat malaysia pun belum tentu selamat .. ader kes macam2 kan..mereka2 yang asing kat sane lagi la..

    apa yang boleh dibuat hanyalah doakan kselamatan mereka semua.. amin.. :D

    BalasPadam
  13. bastard giler mamt yg selongkar beg die tu ...
    kejam..
    i'll cursed london bridge is falling down !!
    hope asyraf haziq tu xde ape2..

    BalasPadam
  14. Ya Allah.. aku tengok jugak ni kat TV3 tadi... terbayang dalam hari aku hancur luluh hati maknya (terutamanya) melihat anaknya diperlakukan begitu... dan sesungguhnya mereka sungguh KEJAM!!! dan tiada sesiapa pun yang menolong mangsa SUNGGUH TIDAK BERHATI PERUT!!! KEJAM>>> and to be honest.. if this the portray in such condition... i have not respect for the UK people. To those who did this to this Malaysian student!!! GO TO HELL!!!.. I hope you will get far worse than this boy got. and your country in on riot right now...

    and hope to the Malaysian Students... please... do not attempt to go out in the public.. the condition is too dangerous right now. people would take advantages and please.. be careful. please.

    BalasPadam
  15. kalau kene kat anak beranak sndiri baru padan muka.. tak berhati perut langsung.. bukan nak tlg tp dye pula yg amik kesempatan. MasyaAllah..

    BalasPadam
  16. klo aku kat tempat pelajar malang tu..
    pengsan aku T__T
    xde hati perut .

    BalasPadam
  17. sampai hati dye wat cm tu..
    eish

    BalasPadam
  18. cam nak tampar-tampar je si perompak tu...tabah lah untuk dia kat sana tu..Insyallah semuanya baik-baik

    BalasPadam
  19. aku bukan la nak salahkan budak 2..
    yg herannyer yg dye p jalan kat kwasan 2 knape?
    adeh.. xde tmpat len kew..cari nahas jew

    BalasPadam
  20. Kesiannya kene time bulan puasa lak tu. Banyakan bersabar lah.

    Mentang-mentanglah die tu student luar suke-suke je nak buat macam tu. Huh dasar samseng betul. X de belajar sivik la tu..

    BalasPadam
  21. Kesiannye kat student nie...
    kat sini pun ade kes student msia kne rompak gak....
    kat mane2 pon same je...
    byk dugaan~
    mintak2 lah dijauhkan dgn semua nie~

    BalasPadam
  22. Ya Rabbi...
    :'( semoga cepat sembuh ya Asyraf

    BalasPadam
  23. semoga mangsa tabah menghadapinya.

    dan semoga perompak itu semua mati !

    BalasPadam
  24. nk rompak,rompak ajela

    yg gi tumbuk,,cederakan owg pesal!

    BalasPadam
  25. Sangat menyedihkan, andai kita berada ditempat beliau pun apa yg kita boleh buat hanya menyerah sahaja pada keadaan sebab sekiranya dilawanpun tiada maknanya.

    Buat Asyaraf Haziq tabahlah menghadapi keadaan ini dan seluruh rakyat Malaysia marilah kita sama2 mendoakan agar Asyaraf Haziq cepat sembuh dan dapat meneruskan pengajian beliau dan semoga Allah memberi balasan yg setimpal terhadap mereka2 yang telah melakukan perbuatan tersebut... aminnn......

    BalasPadam
  26. YA..ALLAH kesian sungguh lah dgn dia,akak ada tgk berita ni mlm td kat buletin utama...mesti mak/ayah dia ssh hati kan....

    semoga dia b'sabar mengahdapi dugaan di bulan puasa ni n dia selamat menjalani pembedahan & dapat sambung semula study w'pun akak tau dia mesti trauma dgn kejadian ni....

    BalasPadam
  27. nk buat cam ne...hujan batu ngera sendiri..ujan emas d negera org!

    BalasPadam
  28. perang situ sana sini

    ish siot ja

    >.<

    BalasPadam
  29. kesian..sampai hati dorang buat mcm tu.

    BalasPadam
  30. sedih tgk vdeo ni semlm...smpai ht omputih tu..jahat....
    dh la badan depa besaq2...
    pasni, jgn la jln sorg2

    BalasPadam
  31. Hari ni ada update di akhbar. Sangat sadis manusia di sana.

    Entri Terkini:
    Awas Dengan Muslihat Syaitan!

    BalasPadam
  32. x berani nk tgok vdeo tu. bace pon dh T__T

    BalasPadam
  33. kesianye...(T____T)
    kejam sungguh....

    BalasPadam
  34. kasihan... sungguh sungguh... kasihan

    BalasPadam
  35. teringat pasal taon2 lepas dekat jalan dari pavi nk ke klcc. dekat situ fun saya kne rampas. nasib lah saya tak kena sampai macam tu. huhh. takot. sumpah. and kawan saya lah yang kene. coz fun saya ade kat tangan die. lelaki. poor.

    BalasPadam
  36. perghh kalau aku yg kene aku boleh berubah jadi malek KL gangster cmni ..
    ciss betul !

    BalasPadam
  37. those people yg tawu kerja mudah je tpi ta nk berusaha utk yg trbaik..
    Tuhan bg akal utk brfikir..but dorg sia2 kn..
    kene tarik nikmat tu nnti tawu la..
    full wad sakit jiwa..
    kesian kat student tuh..baru first year..msti trauma trsangat..

    BalasPadam
  38. kejam. kejam. kejam.
    Aku tak dapat bayangkan kalau itu aku. :(

    BalasPadam
  39. ish!da la bulan pose..kesian tol kat budak tu..hurmmmm

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")