Sabtu, 27 Ogos 2011

Made By Malaysians | Melayu Rupanya? Ingatkan Cina!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Finally, dah keluar dah video Made By Malaysians daripada Mat Luthfi. Eh. Kau dah tengok belum? Such an inspiring video you know. Aku harap video ini dapat membuktikan kepada dunia bahawasanya kita masih lagi menghormati satu sama lain di atas bumi bertuah Malaysia ini. ;)




Sama kes macam Mat Luthfi, most of the time, people selalu ingat aku ni Cina. Bila aku masuk kedai Cina je, mesti tauke tu speaking Cina dengan aku. Tapi aku tak tahu nak balas apa! So, aku senyum je la. Kadang kadang ada orang Cina kat mana mana tegur aku dengan speaking Cina. Memang tak dapat den nak jawab. Adeh. Apa apa pom, memang aku bangga la bila people ingat aku Cina. Nak tahu kenapa? Sebab aku rasa macam hensem sangat sangat. Boleh? Haha. Riak pulak kan? Astaghfirullah al azim. Dan bagi orang bukan Cina yang baru pertama kali jumpa dengan aku, dialog yang selalu terkeluar ialah:

Eh, kau Melayu rupanya? Aku ingatkan Cina tadi! Aku tengok muka macam Cina.



potpetpotpet : Tanggal tiga puluh satu bulan lapan lima puluh tujuh!

19 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

ha tak tengok lagi. on my way. kte pulak, orang salu panggil anak siam. -.-'

Nazim Nasri berkata...

apek haha xD

chobitschii berkata...

Haha! Gets that all the time. But, not only with Chinese, but some Malays as well.

Syakir Rahman berkata...

naseb baek mata x sepet...kalo x lg mcm cina...hahaha

Rtp Farra Arisha berkata...

patutlah some poeple cakap u're chinese person..ur face is just look alike chinese guy..ada kemiripan sikit..:D

i'd watched this vid in my friend's fb just now. this vid very inspired everybody of everything matter and about our independence day!! :)
love malaysia so so much much more!!

cik tenggiling berkata...

baru saya faham.. mintak maap ye cikgu...hehe.. sori2..

_aLiaHwaFa_ berkata...

sama la kita. masa kecik2 penah kene ejek cina pakai tdung. heh heh.

Puteri Iqa Izyan berkata...

muehehe. maybe sebab zami putih sangat then mata sepet. opss. hee

Eazy Izzuddin berkata...

oh ku selalu terkena begini..
;P

Bintang Biru. berkata...

best best !

eszyamin berkata...

tp janggut hang, janggut melayu bai!! hik2x..

me suya berkata...

da tgk dah... menarik kan... caya la matluthfi`

najihah sahami berkata...

haha..kembar lin dan katakannn..:)

ila berkata...

ala poyo nya bangge jadi cine.*
mentah2 org kate muke dye cm lindan.

izfanora berkata...

kalau org tgur ckp cina, bls jer
"wo ai ni.." hahaha.. boleh?

ayie berkata...

haha..bila dia cakap camtu balas la dengan bahasa arooobb..hehe

Mikah Lurima berkata...

sebenonya kita kena/wajib bersyukur dgn apa yg kita ada. i bersyukur dgn rupa Melayu yg I ada. tak naklah salah guna rupa kita ni kan.

Hans berkata...

balas jer Ni Hao Ma? Wo Hen Hao!!
hehehe

imah berkata...

kalo org tengok imah plak:

eh??! kau mesti jawa kan kan kan ^^

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com