Khamis, 4 Ogos 2011

Kurma Badam Yang Sedap Gile

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Honestly, aku jarang makan kurma masa berbuka. Aku tahu sunnah makan kurma ni. Tapi tekak aku ni macam liat sikit nak telan kurma. Salahkan tekak pulak dah. Boleh? So, tahun ni ibu beli kurma badam sama seperti gambar kat atas tu. At first, macam biasa la, aku tak teruja pon. Setelah dipaksa, baru aku makan. Errr... Nak tahu rasa dia macam mana? Sedap gile! :B

Kurma badam ni special sikit daripada kurma biasa. Sebab kurma badam ni telah diletakkan dua biji badam kat tengah tengah dia tu. Dua biji badam ye puan puan, bukan satu biji je. Time kurma badam ni masuk kat mulut, memang menangis la sedap dia. Rasa badam yang rangup apatah lagi disaluti manisnya kurma ini. Memang rugi la siapa tak cuba lagi. :P

Sekarang aku nak makan kurma badam je. Tak nak makan nasi dah. Dahsyat tak? :)



potpetpotpet : Tak kenal maka tak cinta.

54 ulasan:

  1. Honestly, x pernah mkn!

    haha

    BalasPadam
  2. ishhhh sama laaaaa kurma xboleh masuk tekak..tapi kena pandai pilih kurma la... Sedap erk? nanti bole la suruh mama belikan kurma badam ni.

    BalasPadam
  3. pernah makan kurma coklat? lagi sedapp. :D

    BalasPadam
  4. LOL!! 1st time makan ke??
    benda ni dh lame wujud la.. hahaha...

    BalasPadam
  5. nak jugak...nak jugak!!haha...=)

    BalasPadam
  6. @_aLiaHwaFa_

    tu bukan macam biskut raya ke ?
    :B

    BalasPadam
  7. @the GirL

    haha.
    tak semua orang dah rasa semua benda.
    kan ?
    :P

    BalasPadam
  8. @Amirah Suhana

    ye ?
    sama la kita.
    hehe.
    cuba la rasa.
    sedap!
    :)

    BalasPadam
  9. klu kena paksa makan kurma..mesti makan sambil pejam mata dan buat muke senget..sampai mak pun mls nk paksa makan lagi..haha

    xtwla klu kurma yg ni muka caner time makan ^^

    BalasPadam
  10. @ceriteraliyana

    takde la sampai pejam mata.
    melampau la tu.
    haha.
    :P

    BalasPadam
  11. dasyat betol kalau makan kurma ni tak nak makan nasi dah;D


    pewit! template baru eh! menawan!

    BalasPadam
  12. pergh..pasni ni try kurma limau pulak.hehe

    BalasPadam
  13. tahun lepas balik, pernah bawa balik, adik3 suka sangat~


    ada macam3 lagi zami, ada badam, ada kacang hazel, ada coklat, ada walnut. pilih jeee~ sekotak rm15 :D

    eh? promote kurma pulak. haha

    kemain template baru :P

    BalasPadam
  14. igtkan salh masuk rumah tadi..hahah..
    ermm,lapar pulak tngok kurma tu..

    BalasPadam
  15. wah.. betul2 sedap yer bunyinyer..

    BalasPadam
  16. terbayang badam boleh lekat kat gigi.

    tadi pestime bukak pose thun ni makan kurma.hihik

    BalasPadam
  17. tak penah makan pon..kene try nih!!hehe :P

    BalasPadam
  18. akhirnya..boleh jugak bukak blog ni haha

    BalasPadam
  19. kurma coklet dalam ada badam lagi sedap. yusup tayop :D

    BalasPadam
  20. siap xmau makan nasik lagi. huhu... kurus la mcm ni :)

    BalasPadam
  21. aik..blog zami da len..hehe..

    kurma badam? mcm kueh raye je.
    kene try neh.

    BalasPadam
  22. tak pernah cuba pun lagi kurma badam. tp mcm sedap je. hehe

    BalasPadam
  23. haha..kire yana lagi teruk lah ni..adeeiii!! =,=

    BalasPadam
  24. sekarang ni macam-macam jenis kurma dah ada di pasaran. cuma nak beli dengan tak nak beli je. selain dari sunnah, kurma dan badam boleh merangsang minda menjadi cerdik dan tidak jadi pelupa.

    BalasPadam
  25. iskhhh...rasa mcm nak cuba jer...beli kat mana dik??

    BalasPadam
  26. x pernah makan lg kurme yg ni. alamak rugi di situ erh. >.<

    kue raye pon x de buh 2 biji badam. kaye btol kurme ni. haha

    haha ye la tu nk mkn kurme je. try seminggu. =p

    knape blog ni lain mcm je. ,<------

    BalasPadam
  27. akak suka kurma tp bukan yg lembik2 arr, yg kurma dlm ada badam pun suka

    BalasPadam
  28. dh pnh mkn..mmg sedap !

    BalasPadam
  29. badam menggantikan biji kurma ditengah itu yer tuan tuan..
    heee :)

    BalasPadam
  30. bak mai sebijik.. nak try ^^ heheh

    BalasPadam
  31. wahhh sedap2...
    mane nk dapat ni???

    BalasPadam
  32. oh ada juga ke kurma badam? how kuno i am. arisha belum pernah coba lagi kurma badam. pasti sedap kan! kat kedai mana2 pun ada jual juga?

    BalasPadam
  33. try mkn kurma yusof taiyob.. best!!

    BalasPadam
  34. alamak, sy x suka kurma gak tp boleh lah cuba resipi terbaru ni....

    BalasPadam
  35. kurmacoklat tak best ke?hehehe

    BalasPadam
  36. tolong hantar sekotak kurma badam tu kat umah..

    BalasPadam
  37. tak dasyat pon..dasyat lagi orang somalia tak makan nasi.. just kidding..hehe

    BalasPadam
  38. blog ko nmpak lain

    tulisan pun dah jarak,rasa best bila membaca

    dh simple n bermaknaaa

    BalasPadam
  39. owh kurma badam memg sedap..
    my friends penah bagi kurma badam dari mekah...sedap x terhingga owhhhhhhhhh....=)

    BalasPadam
  40. same..sy pon nk salahkan tekak lah coz x dpt terima kurma time berbuka huhu..neway kurma badam tu nmpak sedap....

    p/s:wah berwajah baru..nice n nice...t wajah barukan blog sy pulak kikiki..:P

    BalasPadam
  41. pieka admit pieka pun x pernah rasa n first tyme dgr..hahahhaa:P

    BalasPadam
  42. pernah mkn dan memang sedap giler..haha..

    BalasPadam
  43. pehh mmg sedap kut..kte pn jns jarang mkn kurma pnye olang..heheh

    mlmpau nk mkn kurma badam je taknak nasi=P

    p/s : dah lama tak jenguk blog kamu..bile jnguk trkezut sbb dah brubah wajah..nice la..=)

    BalasPadam
  44. anak2 tak makan kurma biasa tapi kalau yang ada badam laju je dorang.. hikhikhik..

    BalasPadam
  45. Honestly..kalo kasi free mmg nak cuba rasa!

    BalasPadam
  46. fuyoo hebat lak tengok kurma tu and tak pernah lak nampak or makan..mane nak cri eh?huhu..

    sme la..xske mkn kurma..xbest!!

    BalasPadam
  47. Nak jugak. T____T
    Bak sekotak. Terliur ah.
    XD

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com