Isnin, 1 Ogos 2011

Dah Semua Orang Wish, Takkan Aku Sorang Tak Nak Wish Kot? Sangat Tak Logik!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Dah semua orang wish, takkan aku sorang tak nak wish kot? Sangat tak logik! Oleh itu, aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan sebelum Syawal iaitu bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam yang berada di dunia ni. Yes. Dengan harapan la satu dunia nak baca blog aku kan? =_=

Bulan Ramadhan memang sangat dinanti-nantikan oleh mereka yang suka berpuasa. Tapi bagi mereka yang tak suka berpuasa pulak, mungkin dorang sedang memikirkan cara atau kaedah yang terbaik untuk menelan sebungkus nasi lemak ayam berempah pada esok pagi. Errr... Ni bukan berdasarkan pengalaman aku ye. =_=

So, selamat berpuasa la ye. Perlu diingat, bukan setakat puasa perut je! Tapi kena puasa mata, telinga, mulut, hati dan tingkah laku jugak. Semoga bulan Ramadhan kali ini mendatangkan seribu satu hikmah buat diri kita semua. :)

Mungkin ada yang akan menyindir dengan sinis - jadi baik masa bulan Ramadhan je ke? bulan lain? Okay. Meh sini aku nak cakap sikit. At least, dorang ada usaha untuk jadi baik masa bulan Ramadhan. Like I said, at least ye. Dan cuba kau bayangkan kalau dorang tak ambil peduli langsung pasal bulan Ramadhan, tak ke lagi teruk? :B

Dah la. Jangan lupa sahur ye! :D



potpetpotpet : Niat dah baca?

70 ulasan:

  1. Selamat menjalani ibadah puasa :)

    *hensem pic...wuhuuu

    BalasPadam
  2. selamat menunaikan ibadah puasa & berterawih ^_^

    BalasPadam
  3. dah macam nk wish hari raya je gaya gambar tuh. :D

    BalasPadam
  4. Selamat menyambut bulan ramadan jugak..
    Niat pose dah bace dengan tok imam tadi :D

    BalasPadam
  5. selamat b'puasa dik....semoga kita akan b'oleh keberkatan dibulan yg mulia ini...amin.

    BalasPadam
  6. @Ms Bery

    yes.
    tok imam bacakan niat puasa tadi.
    :)

    BalasPadam
  7. sempat lg mention psl syawal.. :P

    selamat berpuasa juga..

    BalasPadam
  8. selamat berpuasa ya,,:)

    selamat berterawikh jugakk,,^^

    esok bangun sahur tau !,hehe

    BalasPadam
  9. Selamat berpuasa zami..

    bdw, MANE PIC PHOTOSHOOT KITE??

    Email kat I ya mcm biasa..huhu

    BalasPadam
  10. @zie_ira

    wah.
    banyak gile pesanan.
    huhu.
    thanks!
    :)

    BalasPadam
  11. haha.
    gambar takleh blah macam nak pg nikah!

    anyways....

    selamat berpuasa....

    semoga kita sama-sama mengambil kesempatan utk mempertingkatkan lagi amalam sempena di bulan yg mulia ini....

    BalasPadam
  12. slm ramadhan al mubarak:)

    BalasPadam
  13. selamat berpuasa jugak hizami rahim! :D

    BalasPadam
  14. selamat berpuasa jugak zami...niat puasa tu!

    pink nampak!! suka pink eh? :P

    BalasPadam
  15. slamat brpuasa to u n ur family..
    maaf zahir n batin..
    err..terasa dah raya..mengada~~

    BalasPadam
  16. feewittt ! pink tu , haha

    slamat bpuase ! ;p

    BalasPadam
  17. Yg photoshoot tu yang nk tgok. Ni apa sampai sepet2 mata ni?

    BalasPadam
  18. SALAM ramadhan , awak :D

    BalasPadam
  19. asal pic tu cam kenyit mta,kenyit kat sapa tu??... :) Slamat b'puasa

    BalasPadam
  20. puasa..yeah..

    sahur.. err.. =.=

    BalasPadam
  21. selamat menjalani ibadah puase yer~~~ hee

    BalasPadam
  22. salam...

    Selamat menjalani ibadat puasa dengan sempurna.

    Selamat bersahur juga!!

    Salam Ramadhan dari alif..

    BalasPadam
  23. selamat berpose...
    smoga pose taun nih lebih bek dr taun sblumnyer...

    BalasPadam
  24. Hye handsome..Selamat Menyambut Ramadhan!
    Semoga Ramadhan kali ini h bererti dr Ramadhan yg sebelum2nya.. =)

    BalasPadam
  25. slmt puasa jugk cikgu..hahha

    BalasPadam
  26. salam ramadhan en.hizam :)

    BalasPadam
  27. selamat bertarawikh en.zami!!!

    cantik baju..
    tp baju aye sti lagi cantik ni hehe~~

    BalasPadam
  28. selamat berpuasa zami..:)

    BalasPadam
  29. hamboii..hencemnye adik ni..Selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak;)

    BalasPadam
  30. selamat menjalani ibadah puasa... :)

    BalasPadam
  31. ehh npe mata ckgu cm tuee .. haha
    cpt2 g jmpe doctor k ..

    haha
    salam ramadhan :)

    BalasPadam
  32. Salam Ramadhan;) Selamat Berpuasa...

    BalasPadam
  33. selamat berpuasa jugak ye:)
    pewit! kenyit mata kat sapa tuh? heheee =)

    BalasPadam
  34. salam ramadhan..erm gambo de iras2 wan kamarudin wan ibrahim NTV7 tu la..

    BalasPadam
  35. siap baca tuk sebulan punya sng

    hehe

    SALAM RAMADHAN ye

    nnt kita buka sama2 k

    =_=

    BalasPadam
  36. aaaa...
    salam ramadhan...
    selamat berpuasa...
    xD

    BalasPadam
  37. Nak wish jugak kat sini..ahaaa

    Selamat menjalani ibadah puasa, zami ;)

    BalasPadam
  38. salama ramdhan...

    Baju macam nak rayer..

    BalasPadam
  39. salam..selamat bpuasa cikgu... =)

    BalasPadam
  40. eceh..style mcm nak g nikah pulok.slmt bpose der

    BalasPadam
  41. selamat berpuasa !

    aww suke gamba tuh ! haha

    BalasPadam
  42. selamat berpuasa juga mr.hizami!!! :))

    BalasPadam
  43. selamat berpuasa...

    BalasPadam
  44. Selamat Berpuasa d' Bulan Ramadhan jugak!^^

    BalasPadam
  45. selamat menyambut ramadhan jugak.
    wah da pakai baju mlyu 6pk nya

    BalasPadam
  46. selamat berpuasa. *eh, betul ke?* XD

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com